ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2010

Και τσίρκο ωχριά!

Το «χρονικό» της Εξεταστικής Επιτροπής για την Οικονομία είναι γνωστό, – όπως γνωστές είναι και οι αντιδράσεις και ο σκεπτικισμός που προκάλεσε σε ολόκληρο το πολιτικό φάσμα, – μηδέ και του πράσινου εξαιρουμένου. Παρά ταύτα, φρεσκάρουμε τις μνήμες:
1. Νωρίς την άνοιξη του 2010, ο ίδιος ο κ. Γ. Παπανδρέου πέταξε στον αέρα την πρόθεση της κυβέρνησής του, εν ευθέτω χρόνω, να συστήσει στη Βουλή Εξεταστική Επιτροπή για την Οικονομία, η οποία θα ερευνούσε τις ενδεχόμενες ευθύνες των δυο κυβερνήσεων του κ. Κώστα Καραμανλή.
2. Η ηγεσία της Ν.Δ. είχε τότε απαντήσει ότι θα δεχόταν Εξεταστική για την Οικονομία, υπό τον όρο ότι η Επιτροπή αυτή θα διερευνούσε ολόκληρη την περίοδο από το 1981 μέχρι και το 2010.
3. Εν συνεχεία, επί πέντε και πλέον μήνες, η Εξεταστική για την Οικονομία επανερχόταν στη δημόσια ατζέντα, πότε ως πρόθεση, πότε ως απειλή και πότε για να καλύψει λαθεμένες και άστοχες κυβερνητικές επιλογές.
4. Στα τέλη Σεπτεμβρίου, στο Μέγαρο Μαξίμου, ο κ. Γ. Παπανδρέου, – απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου, αν η κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να επεκτείνει προς τα πίσω τη χρονική περίοδο για την έρευνα της Εξεταστικής, – δήλωσε ότι μπορεί να ξεκινήσει και από το 2000!
5. Η δήλωσή του εκείνη ξεσήκωσε θύελλα στο «Εκσυγχρονιστικό κομμάτι» (του (ΠΑΣΟΚ και της κυβέρνησης) και προκάλεσε μεν την οργή του κ. Κ. Σημίτη, η ηγεσία, όμως, της Ν.Δ. επανέλαβε τη θέση της: «Από το 1981 μέχρι σήμερα».
6. Οι έντονες αντιδράσεις στο εσωτερικό του Κινήματος και στην Κ.Ο. του, τρόμαξαν – όπως φαίνεται – τον κ. Γ. Παπανδρέου, ενόψει κρίσιμων εκλογών, μάλιστα. Και έσπευσε, στην πρώτη ευκαιρία, να «διορθώσει».
7. Αντί να διορθώσει, όμως, προτίμησε να κάνει κάτι που αποφεύγουν όλοι οι ηγέτες. Εκανε τούμπα. Είπε – ξείπε και δήλωσε από του βήματος της Βουλής ότι η Εξεταστική για την Οικονομία θα συγκροτηθεί μετά τις εκλογές και θα διερευνήσει την περίοδο 2007–2009, αναφορικά με τα πλαστά στοιχεία που έδωσε η Αθήνα στις Βρυξέλλες…
Ολα τα άλλα, – τα Χρηματιστήρια, τα Ολυμπιακά Εργα, οι εικονικές διευθετήσεις του δημοσίου χρέους, τα πλασματικά (διά της μετακύλισης) στοιχεία του ελλείμματος, ο ρόλος ξένων χρηματομεσιτικών σπιτιών κ.λπ. κ.λπ. – θα παραμείνουν στο απυρόβλητο.
Και, εάν μεν αυτή η, επονείδιστη και σφόδρα απάδουσα προς τους δημόσιους άνδρες, τούμπα γινόταν από κάποιον, έστω και κορυφαίο, υπουργό, ελάχιστα θα σοκάριζε την κοινή γνώμη, διότι έχει συνηθίσει σ’ αυτές τις πρακτικές.
Το να βγαίνει, όμως, από το βήμα της Βουλής ολόκληρος πρωθυπουργός και, ωσεί σε τσίρκο, πάνω στο τεντωμένο σχοινί του οικονομικού ραχιτισμού της κοινωνίας και της χώρας, να επιδίδεται σε αυτού του είδους τις ακροβατικές τούμπες, το πράγμα είναι επικίνδυνο.
Διότι, μπορεί μεν να έπεισε κάποιους ότι άλλα υποσχέθηκε προεκλογικά και άλλα πράττει μετεκλογικά διότι δεν γνώριζε το μέγεθος του οικονομικού εκτροχιασμού, αλλά κανέναν δεν μπορεί να πείσει σήμερα ότι δεν γνώριζε τι υποσχέθηκε στο Μαξίμου για την Εξεταστική και τι, τελικά, αποφάσισε.
Πρόκειται για έκπτωση. Εκπτωση της δημόσιας ζωής στην κορυφή της!                                            ΠΗΓΗ:www.adesmeytos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: