ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

Κανονικά οι υποψήφιοι του πράσινου βάλτου, θα πρέπει να βρουν μόνο τις ψήφους τους. Αλλά δυστυχώς έχουν να κάνουν με πρόβατα…


  • «Ο λαός έχει επίγνωση του τι διακυβεύεται. Δεν θα κάνει το χατίρι να πετάξει τον κόπο του και τις θυσίες του για να εξυπηρετήσει αυτούς που την επόμενη μέρα θα θέλουν μόνο να εξυπηρετήσουν τα προσωπικά και κομματικά τους συμφέροντα», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Γ.Ραγκούσης στη «Μεγάλη Συνάντηση της Αθήνας» - την εκδήλωση που σηματοδοτεί την έναρξη του προεκλογικού αγώνα του ΠΑΣΟΚ προς τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

    Ο κ. Ραγκούσης ανέφερε ότι «στις 7 Νοεμβρίου συγκρούονται δύο Ελλάδες», από τη μια η Ελλάδα των συμφερόντων, του πελατειακού κράτους και της διαφθοράς και, από την άλλη, η Ελλάδα των αξιών, η Ελλάδα της δημιουργίας, η δυναμική Ελλάδα που θέλει να φύγει μπροστά με μια κοινωνία δίκαιη.

    «Τώρα είναι η ώρα να πούμε το μεγάλο 'ναι', ότι θα πάμε μπροστά», σημείωσε ο κ. Ραγκούσης και πρόσθεσε ότι είναι η ώρα «να πούμε το μεγάλο 'όχι' σε αυτούς που μας έφεραν ως εδώ και πήραν την πρωτοφανή για τα ελληνικά δεδομένα απόφαση, να εγκαταλείψουν το βέβαιο ναυάγιο».

    «Η Ελλάδα δεν βούλιαξε», τόνισε ο κ. Ραγκούσης και υπογράμμισε ότι οι θυσίες των πολιτών δεν θα πάνε χαμένες και πως «δεν θα αφήσουμε τους εμπρηστές να σταματήσουν τους πυροσβέστες».

    Ο υπουργός Εσωτερικών έκανε λόγο για πρωτόγνωρη εκλογική μάχη με κρισιμότητα και σημασία που ποτέ δεν είχαν οι αυτοδιοικητικές εκλογές, με την νέα αυτοδιοικητική εποχή που ανοίγει ο «Καλλικράτης», τον οποίο χαρακτήρισε ως «κορύφωση» της πολιτικής διαδρομής του ΠΑΣΟΚ ως αυτοδιοικητικού κινήματος.

    «Τέρμα οι δήμαρχοι που διόριζαν», είπε ο κ. Ραγκούσης και συμπλήρωσε ότι «δεν είναι τυχαίο ότι αυτό το νόμο της αξιοκρατίας διάλεξε για πρώτη του πολιτική πράξη να καταψηφίσει ο κ. Σαμαράς ως αρχηγός της ΝΔ», και, όπως είπε, έχοντας δίπλα του τον νυν δήμαρχο Αθηναίων Ν.Κακλαμάνη.

    «Σαν σήμερα το 1981 ξεκινήσαμε με το θρίαμβο του Α. Παπανδρέου και του ΠΑΣΟΚ και φέραμε την αλλαγή, έτσι και σήμερα πάμε για τη νίκη στην Αττική και την Αθήνα», είπε ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ,
    Μ.Καρχιμάκης, μιλώντας για ιστορικό χρέος του Κινήματος να υπερασπιστεί τη χώρα, να προτάξει το δημόσιο συμφέρον και να κερδίσει τις εκλογές.

    Ο κ. Καρχιμάκης σημείωσε ότι ο «Καλλικράτης» είναι μια μεγάλη πολιτική μάχη που αποτελεί πατριωτική ευθύνη, καθώς επίσης και ένα βήμα από την υποκρισία στο πολιτικό ήθος, απ' την αυθαιρεσία στη λογοδοσία. Παράλληλα, άσκησε σφοδρή κριτική στη ΝΔ και τον Αντ. Σαμαρά.

    «Γι' αυτό τοποθετούμε την Αθήνα και όλη την Αττική στη γραμμή εκκίνησης μιας καθοριστικής εκλογικής αναμέτρησης για να απαλλάξουμε τις τοπικές δυνάμεις από τους πρεσβευτές της ευκαιριακής πολιτικής και από εκείνους που με τις πελατειακές τους σχέσεις και την υποστήριξη των κατεστημένων οδήγησαν τη χώρα σε ηθικό, σε πολιτικό και οικονομικό αδιέξοδο», σημείωσε.

    Ο κ. Καρχιμάκης τόνισε ότι ο Καλλικράτης δεν μπορεί να αφεθεί σε όσους θέλουν να διαλύσουν το πολιτικό σύστημα για να εξυπηρετήσουν τα δικά τους οικονομικά συμφέροντα και σημείωσε ότι η ΝΔ θα ηττηθεί από τις δημοκρατικές δυνάμεις.

    «Στην Αθήνα δημιουργείται αυτή τη στιγμή ένα ρεύμα αλλαγής που θα φτάσει στις κάλπες», τόνισε ο υποψήφιος για τον Δήμο Αθηναίων Γιώργος Καμίνης και σημείωσε ότι οι εκλογές δεν αποτελούν ένα δημοψήφισμα υπέρ ή κατά του μνημονίου, αλλά ψήφο για έναν δήμο που θα μπορεί να ανακουφίζει τους πολίτες από τα πιο επαχθή αποτελέσματα της κρίσης.

    Ο κ. Καμίνης σημείωσε ότι «επί 24 συνεχή χρόνια τον Δήμο Αθηναίων διαχειρίζονται διαδοχικές δημοτικές αρχές από τον ίδιο ευρύτερο πολιτικό χώρο» από δημοτικούς άρχοντες «περαστικούς» από την πόλη, οι οποίοι, όπως είπε, χρησιμοποιούσαν τη δημοτική αρχή για να αναβαθμίσουν την πολιτική τους σταδιοδρομία ή για να συντηρούν την πολιτική τους υπόσταση.

    Αποτέλεσμα, πρόσθεσε ο κ. Καμίνης, ήταν η Αθήνα βυθίζεται στην κρίση και «ένα ανίκανο και φαύλο κατεστημένο να ισχυρίζεται ότι την διοικεί». Ο υποψήφιος δήμαρχος άσκησε σκληρή κριτική στον νυν δήμαρχο Ν. Κακλαμάνη, αναφέροντας ότι «η νυν δημοτική αρχή δεν είναι απλά μια κακή δημοτική αρχή», αλλά «μια επικίνδυνη δημοτική αρχή».

    «Στις 7 Νοεμβρίου εκλέγουμε Περιφερειάρχη, δεν εκλέγουμε πρωθυπουργό, δεν εκλέγουμε εκφραστή του αντιμνημονίου, δεν πάμε στις κάλπες για να καταγράψουμε τη διαμαρτυρία μας, δεν συμμετέχουμε για να στείλουμε μηνύματα άλλου τύπου», τόνισε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός.

    Ο κ. Σγουρός μίλησε για τον ριζικά νέο χαρακτήρα αυτών των εκλογών, τονίζοντας ότι ο εκλεγόμενος πλέον Περιφεριεάρχης ως εκφραστής της λαϊκής εντολής μπορεί να δώσει ουσία. Επιπλέον, ανέφερε ότι ο συνδυασμός του θα είναι εκφραστής της Αττικής και των συμφερόντων της και όχι της Κεντρικής Διοίκησης και σημείωσε ότι όπου χρειαστεί, θα είναι απέναντί της.


    «Εμείς σηκώνουμε τη σημαία της ενότητας, της γνώσης, της εμπειρίας, του έργου και του αποτελέσματος», τόνισε ο κ. Σγουρός και υπογράμμισε ότι «αυτοί που νομίζουν πως οι εκλογές αυτές προσφέρονται για να βγουν άλλα συμπεράσματα, μας βρίσκουν απέναντί τους και θα βρουν και τους πολίτες απέναντί τους».          
    ΠΗΓΗ:pontikopagida.blogspot.com

  • Δεν υπάρχουν σχόλια: