ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

Προσπαθούν να στηρίξουν τον ανεγκέφαλο υπάλληλο τους οι συμμορίτες της Ευρώπης, για να ψηφίσουν τα πρόβατα, τους υποψήφιους του…


  • Προς τα μέσα Νοεμβρίου, ενδεχομένως μετά την ολοκλήρωση και του δεύτερου γύρου των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών, μετατίθεται η ανακοίνωση των αναθεωρημένων στοιχείων της Eurostat για το έλλειμμα και το χρέος της Ελλάδας, την περίοδο 2006-2009.

    Την Τρίτη, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά τη συνάντηση του Ecofin, ο υπουργός Οικονομικών Γ.Παπακωνσταντίνου εκτίμησε ότι η διαδικασία αναθεώρησης των δημοσιονομικών στοιχείων ενδέχεται να περατωθεί ως το τέλος αυτής της εβδομάδας, οπότε η Eurostat θα δημοσιοποιήσει τα στοιχεία για τη δημοσιονομική κατάσταση των κρατών-μελών της ΕΕ.

    Ωστόσο, δεν απέκλεισε και το ενδεχόμενο η διαδικασία αυτή να καθυστερήσει περισσότερο και να περατωθεί περί τα μέσα Νοεμβρίου, δηλαδή λίγο πριν από την ψήφιση του κρατικού προϋπολογισμού για το 2011 από τη Βουλή.

    Ο ίδιος προέβλεψε ότι παρά την αναθεώρηση των δημοσιονομικών δεδομένων της περιόδου 2006-2009 (πιθανολογείται ότι το έλλειμμα του 2009 «κλείνει» κοντά στο 16% του ΑΕΠ και το χρέος στο 127%), οι επιπτώσεις στο έλλειμμα του 2010 θα είναι περιορισμένες.

    Παράλληλα, απέκλεισε το ενδεχόμενο νέων σκληρών μέτρων, κάτι για το οποίο, ωστόσο, δηλώνουν σίγουρα τα κόμματα της αντιπολίτευσης για το 2011.


    Σημειώνεται ότι στις 15 Νοεμβρίου θα έχει τελειώσει ο δεύτερος γύρος των αυτοδιοικητικών εκλογών, ενώ την ίδια ημέρα αναμένεται και το κλιμάκιο της τρόικας στην Αθήνα, το οποίο θα δώσει την τελική έγκριση για το νέο προϋπολογισμό, ο οποίος θα κατατεθεί στη Βουλή στις 18 Νοεμβρίου.
                                                       ΠΗΓΗ:pontikopagida.blogspot.com

  • Δεν υπάρχουν σχόλια: