ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2010

Καστοριά: Μνήμη Παύλου Μελά


Κατάθεση στεφάνων – Πορεία στη Καστοριά – Τελευταίος σταθμός το σπίτι όπου και άφησε την τελευταία πνοή ο Ήρωας
Και φέτος οι Έλληνες Εθνικιστές βρεθήκαμε εκεί, σ’ αυτό το λιτό μνημείο, μα τόσο φορτισμένο ιστορικά, για τιμήσουμε τον πρώτο των πρώτων, τον νεομάρτυρα της Μακεδονίας μας, Παύλο Μελά. Αυτό που ξεκίνησε σαν ένα σεμνό προσκύνημα, πριν λίγα χρόνια, φέτος ήταν πιο μαζικό από ποτέ, δείγμα ίσως, του ότι οι καιροί αλλάζουν. Κι αν η πολιτεία ήταν και φέτος απούσα, ήταν παρόντες πάνω από 100 Εθνικιστές, με τις σημαίες και τα λάβαρα του Έθνους και της Φυλής. Κι αν οι πολλοί κοιτάζουν το δέντρο της κρίσης και χάνουν το δάσος της Εθνικής Ανεξαρτησίας, κι αν για κάποιους «τα μνημόσυνα είναι ξεπερασμένα», για Εμας, η παρουσία μας είναι ένα χρέος και ένας όρκος τιμής.
Πειθαρχημένοι και άψογα παραταγμένοι μετείχαμε στη σεμνή τελετή, η οποία ξεκίνησε με μια μικρή αναφορά στο ιστορικό της πορείας του Παύλου Μελά, συνεχίστηκε με κατάθεση στεφάνων από τον Λαϊκό Σύνδεσμο Χρυσή Αυγή και τον Πατριωτικό Ελληνικό Σύνδεσμο και έληξε με τον Ύμνο του Κινήματος και τον Εθνικό Ύμνο.

Στη συνέχεια, ο κύριος όγκος των συγκεντρωμένων συναγωνιστών, προχώρησε αυθόρμητα σε δυναμική πορεία στην παραλιακή οδό της Καστοριάς, με συνθήματα για τη Μακεδονία, ενάντια στον συμβιβασμό και το ξεπούλημα των πολιτικάντηδων. Ο κόσμος της πόλης κυριολεκτικά έβγαινε στα μπαλκόνια και από τα μαγαζιά και χειροκροτούσε.
Τελευταίος σταθμός της ημέρας, το σπίτι όπου και άφησε την τελευταία πνοή ο Ήρωας της Μακεδονίας μας, στο χωριό Στάτιστα, που τώρα φέρει το όνομά του. Το μικρό κρησφύγετο που περικλείει μέσα στους τοίχους του την ενέργεια της αιματοβαμμένης και ένδοξης Ιστορίας μας.

Παύλος Μελάς: Αθάνατος ΠΗΓΗ:xryshaygh.wordpress.com!

Δεν υπάρχουν σχόλια: