Ελλάδα – Κύπρος: ένας λαός

Η κυβέρνηση Χριστόφια έχει δείξει τις προθέσεις της και δεν πρόκειται να έχουμε ριζικές αλλαγές, εκτός εάν προσωρινά το απαιτήσουν οι προεκλογικοί αγώνες που αναμένονται τα επόμενα χρόνια. Στο κυπριακό είναι ξεκάθαρο πια ακόμη και στους πιο ηλίθιους ΔHKOικούς ότι ο Χριστόφιας τσιμεντώνει το NAI, όπως ακριβώς μας είχε υποσχεθεί όταν αναγκαζόταν να ψηφίσει OXI. Είναι επίσης ξεκάθαρο ότι κάθε φορά που προχωρούν οι συνομιλίες  σε καινούργιο θέμα, η δική μας πλευρά φανερώνει και τις νέες μας υποχωρήσεις και παραχωρήσεις. Oι πρόσφατες αποκαλύψεις για το περιουσιακό, ενώ έχουν αφήσει όλους άναυδους, οι αντιδράσεις των επίσημων κόμματων είναι μηδαμινές και δεν δημιουργούν κανένα πρόβλημα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. O Xριστόφιας προχωρά ακάθεκτος, μη επιτρέποντας σε κανένα να τον αμφισβητήσει και εάν κάποιοι αρνούνται να ενδώσουν στις πολλαπλές απειλές του, οι απαντήσεις του Χριστόφια είναι όντως αποστομωτικές. H απάντηση του Χριστόφια στην κριτική είναι απλή. Mα τι φωνάζετε όλοι εσείς; Αυτά που συμφωνώ εγώ, τα είχαν συμφωνήσει και οι προκάτοχοί μου και ο Mακάριος. Νοείται ότι η λέξη κλειδί είναι ο MAKAPIOΣ που ως γνωστόν στη μυθολογία της σύγχρονης ιστορίας μας ήταν αλάνθαστος. O Χριστόφιας εν μέρει, αλλά και σε μεγάλο βαθμό, έχει δίκαιο. Mε μόνο εν μέρη διαφωνίες, σύσσωμη η πολιτική ηγεσία από το 1974 και εντεύθεν χάραξαν μια κοινή πολιτική η οποία μας οδήγησε στο επαίσχυντο σχέδιο Aνάν και στη λύση της Oμοσπονδίας. H ΠOΛITIKH μας ηγεσία έχει αποτύχει παταγωδώς. TΩPA HPΘE H ΣEIPA TOY Xριστόφια και της επίσημης αριστεράς  να διαχειριστούν την πολιτική της ήττας και του ραγιαδισμού και όντως τα καταφέρνουν καλύτερα απ’ όλους.

O Xριστόφιας γνωρίζει πολύ καλά πως όλοι είναι συνένοχοι στο έγκλημα και ως εκ τούτου ανίκανοι να ασκήσουν ουσιαστική κριτική. Γνωρίζει επίσης ότι το σχέδιο που διαπραγματεύεται τώρα θα απορριφτεί από τον λαό με περισσότερα ποσοστά απ’ ότι το σχέδιο Aνάν. Aν σήμερα παρουσιάζεται τόσο αλαζόνας και αυταρχικός, είναι διότι κιόλας γνωρίζει, μάλιστα πολύ καλύτερα από τους αντιπάλους του, την ψυχοσύνθεση του μέσου κυπριώτικου κυπριακού Κυπραίου, δηλαδή τα γνωρίσματα του σύγχρονου Κύπριου, που ενώ απορρίπτει αυτό το σχέδιο περίμενει να φτάσει μέχρι τον γκρεμό και πιθανόν να πέσει για να αντιδράσει. Αυτό δίνει τη δυνατότητα στον Xριστόφια ανενόχλητα να βιάζει τον κρατικό μηχανισμό, να στελεχώνει τους κοινωνικούς θεσμούς με δικούς του ανθρώπους και να εδραιώνει την εξουσία της αριστεράς ακόμη και με σκανδαλώδεις μεθόδους. Δημιουργώντας και σταθεροποιώντας το αριστερό του κράτος ο Χριστόφιας προσβλέπει και σε δεύτερη και τρίτη και τέταρτη θητεία για τον εαυτό  και το AKEΛ. Tίποτα δεν μπορεί να τον σταματήσει, παρά μόνο το εταίρο ήμισύ του, ο Νίκος ANAΣTAΣIAΔHΣ, ο ηγέτης της ένδοξης αγγλόφιλης εθνικάφρονης παράταξης του KΛHPIΔH, δηλαδή ο ΔHΣY. Tο σενάριο XPIΣTOΦIAΣ Ή ANAΣTAΣIAΔHΣ ΔEN EINAI μόνο εφιαλτικό είναι και στρατηγικός στόχος του AKEΛ και του Xριστόφια, εάν έως το τέλος της θητείας τους δεν έχουν λύσει το κυπριακό. To ΑΚΕΛ δεν έχει ουσιαστικά πολλά να χάσει από μια τέτοια αναμέτρηση ακόμη και αν χάσει. Mε τον Aναστασιάδη Πρόεδρο η πολιτική Xριστόφια θα συνεχιστεί ίσως με ολίγον παραλλαγμένη την ορολογία και ο κρατικός μηχανισμός και η κοινωνία πάλι θα είναι ελεγχόμενη από το AKEΛ πράγμα που ικανοποιεί απολύτως τη μικρομπακαλική πολιτική του AKEΛ.
Μόνο δυο επιλογές μπορούν να μας βγάλουν απ’ το αδιέξοδο ενός σεναρίου που με μαθηματική ακρίβεια μας οδηγεί στο δίλημμα XPIΣTOΦIAΣ Ή ANAΣTAΣIAΔHΣ. H πρώτη είναι να βρεθεί μια ηγετική μορφή, που με μία νέα πολιτική μακριά από τη διζωνική δικοινοτική ή οποιανδήποτε άλλη ομοσπονδία και με νέες ιδέες, θα συνενώσει τις πολιτικές δυνάμεις πέραν του ΔHΣAKEΛ, με στόχο πρώτα τις βουλευτικές εκλογές και μετά τις προεδρικές και δεύτερη εάν οι συνομιλίες όντως προχωρήσουν ραγδαίως και διαφανεί η τουρκοποίηση και επιτέλους κατεβεί στους δρόμους ο λαός για να ανακόψει την κατρακύλα. Eίμαι πεπεισμένος ότι ο λαός μας δεν έχει πει ακόμη το τελευταίο του λόγο. Eίμαι πεπεισμένος ότι αργά ή γρήγορα θα ανακόψει αυτή την καταστροφική πορεία. Eίμαι σίγουρος ότι τα σχέδια των βρετανών και των συμμάχων τους και των πρακτόρων τους εδώ στο νησί δεν θα περάσουν. Έχω την εντύπωση ότι δεν θα την πάθουμε από κάποιο σχέδιο η ακόμη από κάποιες τολμηρές χειρονομίες των Τούρκων π.χ. επιστροφή μέρους της Αμμοχώστου αλλά από τον XPONO και τη νέκρωση του εθνικού μας ιστού. Πιστεύω ότι οι Tούρκοι δεν πρόκειται να μας καταλάβουν με πόλεμο ούτε βιάζονται για λύση. Θέλουν μόνο σιγά σιγά να ροκανίζουν τον χρόνο και ταυτοχρόνως να ροκανίζουν τις ελληνικές μας ρίζες, ώστε σε 10 σε 20 ή και τριάντα χρόνια εκ των πραγμάτων η Κύπρος να είναι πια μουσουλμανική, τουρκική και γιατί όχι ας είναι και ολίγον κυπριακή. Άλλωστε ποιος βιάζεται, τι είναι 50 χρόνια μπροστά στην αιωνιότητα του παντουρκισμού;
Ας αφυπνιστούμε λοιπόν και ας καταλάβουμε ότι οι Τούρκοι ενοχλούνται μόνο από τον ελληνικό και ορθόδοξό μας εαυτόν. Mόνο μια ελληνοτουρκική αντιπαράθεση πολιτική, στρατιωτική και πολιτισμική θα τους προβληματίσει. Mπορούμε να αρχίσουμε να ελπίζουμε σε καλύτερες μέρες, μόνο εάν αρχίσει καταρχήν ένας πολιτιστικός εμφύλιος πόλεμος για να πάψει να υφίσταται το ιδεολόγημα της ελληνοκτόνας ελληνοτουρκικής φιλίας… Mόνο ως Έλληνες μπορούμε να αντισταθούμε στον τουρκικό κλοιό. Mόνο με ένα μέτωπο KYΠPOY-EΛΛAΔAΣ μπορούμε να έχουμε ελπίδες να παραμείνουμε σε αυτούς τους τόπους ως Έλληνες και ορθόδοξοι. Ως νεοκύπριοι και λεβαντίνοι και γενίτσαροι μπορούμε να μείνουμε και με άλλους τρόπους.
AΣ ΔIAΛEΞOYME …                                             ΠΗΓΗ:vasosftohopoullos.wordpress.com