ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

Πόσο ..."bloggers" είμαστε;

Καθημερινά, γινόμαστε οι "τιμητές" και οι "κριτές" των πάντων. Τα "βάζουμε" με όλους και με όλα, αλλά εμείς, έχοντας ως ...ασπίδα προστασίας την διαδικτυακή μας ανωνυμία - όσοι εξ ημών -  μένουμε όπως είναι φυσικό, πάντα στο απυρόβλητο, άσχετο αν οι αναγνώστες μας, μας αντιμετωπίζουν - ακόμη - σαν τα αγνά "παιδιά" που ...αποφασίσαμε να "επαναστατήσουμε" και να κτυπήσουμε γροθιά στο βρωμερό και δυσώδες δημοσιογραφικό και πολιτικό κυρίως κατεστημένο.
Αποφασίσαμε να πάρουμε τη "ρεβάνς" από τα παπαγαλάκια της έντυπης και ηλεκτρονικής δημοσιογραφίας και δυστυχώς με την πάροδο του χρόνου αρχίζει να χάνεται και η δική μας αξιοπιστία. Και σοβαρότητα.! 
Αρχίζουμε να κάνουμε και τον "δικό" μας χώρο, ακριβώς σαν τα μούτρα μας.
Σκατά.!
Όσοι φίλοι bloggers ανήκουν και κινούνται ακόμα στη σφαίρα του ρομαντικού, φυσικά και δεν έχουν κανένα λόγο να θιχτούν, μιας και το παρόν κείμενο που συντάσσεται από τον - επίσης ρομαντικό - υποφαινόμενο, δεν έχει καμία πρόθεση να θίξει τις όποιες καλές προθέσεις των αγνών στην κυριολεξία συναδέλφων.
Θα πρέπει στο σημείο αυτό να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα, μια κι' έξω. Πρόθεσή μας, επαναλαμβάνουμε, δεν είναι να θίξουμε κανέναν, αλλά δεν είναι δυνατόν όμως να μένουμε και απαθείς, μπρος στα υπό μορφήν ..."εδεσμάτων" προσφερόμενα εμετικά λογύδρια που προσβάλλουν βάναυσα την αισθητική μας, αλλά κυρίως την αξιοπρέπειά μας.
Πάει στο διάολο. Όλο και κάτι καταλαβαίνουμε κι' εμείς, οι εντός του ιδίου διαδικτυακού χώρου ...κινούμενοι.
Είναι γνωστό τοις πάσι, ότι η έντυπη δημοσιογραφία στηρίζεται αποκλειστικά και μόνο στην παχυλή κρατική επιχορήγηση που λαμβάνουν ανερυθρίαστα τα "πουλημένα" εκδοτικά συγκροτήματα, μέσω - κυρίως - των κρατικών διαφημίσεων.
Αν φυσικά ο έντυπος τύπος δεν συνοδευόταν και από μια ντουζίνα ενθέτων, CD και DVD, τότε ο κόσμος θα αγόραζε τις φυλλάδες αυτές, μόνο και μόνο για να τυλίγει ...σαρδέλες.
Κρατική διαφήμιση. Μια αστείρευτη πηγή εσόδων προς τα εκδοτικά κωλοσυγκροτήματα για να μας ρίχνουν λάσπη στα μάτια και οτιδήποτε άλλο υποτιμητικό της νοημοσύνης μας.
Με χρήματα του Έλληνα φορολογούμενου οι έντυπες αυτές φυλλάδες, προσπαθούν να μας πείσουν ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός λ.χ. δεν ανήκει στη λίστα των ηλιθίων, αλλά σ΄αυτή των ..."προοδευτικών" ηγετών.
Και δώστου κρατική διαφήμιση και δώστου κονόμα στην υγεία του μαλάκα του Έλληνα για να ξανα-δώστου χλίδα και "φιλί ζωής" στη βρωμερή βαρωνία.
Τί γίνεται όμως όταν ένας blogger προβάλλει μέσα από τη σελίδα του κρατική διαφήμιση;
Μήπως "άθελά" του κι' αυτός, στο όνομα της γλυκιάς κονόμας, γίνεται και ο ίδιος παπαγαλάκι του συστήματος μοστράροντας τον εαυτό του ως ...απλό, αγνό και ρομαντικό μπλοκάκια;
Φυσικά ο αναγνώστης "κολλάει" στη σελίδα του, χωρίς όμως να προσέξει ότι μεταξύ αναρτήσεων και γραμμής εργαλείων ..."πέφτει" και το κρατικό "έσοδο".
Κι' αν είναι μόνο για τα λεφτά, πάει στο διάολο.
Τί γίνεται όμως στην περίπτωση κατά την οποία ημείς οι "bloggers" - όσοι τέλος πάντων - γλείφουμε τώρα, εκεί όπου κατά το παρελθόν φτύναμε μετά μανίας;
Τί γίνεται στην περίπτωση, όπου μέσα από τις σελίδες μας προβάλλουμε ανθελληνικούς αυτοδιοικητικούς συνδυασμούς αληταράδων υποψηφίων και τους στηρίζουμε καθημερινά στο όνομα της δήθεν αντικειμενικότητος και της κακώς εννοούμενης δεοντολογίας;
Να υποθέσουμε ότι γίνεται κατά ...τύχη, ή για την ψυχή της ...μάνας μας;
Πώς γίνεται να υπεραμυνόμεθα από τη μια για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας μας, και από την άλλη να προβάλλουμε τα "ελληνόφωνα" υποψήφια αυτοδιοικητικά ανθελληνικά -  πολιτικά εκτρώματα και περιττώματα που αποκαλούν τα Σκόπια ως Μακεδονία;
Φίλοι αναγνώστες, μην τρέφετε αυταπάτες. Πέφτει ...σύννεφο το δούλεμα.!
Καλά θα κάνουν λοιπόν, κάποιοι κατ' επίφασιν bloggers να πετάξουν αμέσως την χιλιοπατημένη τσίχλα και να μην αναμασούν την ως δόλωμα και εξ αυτών προσφερόμενη καραμέλα του δήθεν πατριωτισμού που κατά φαντασίαν ... εκπέμπουν.
Ο υποφαινόμενος, κάποια στιγμή θα φύγει από τον διαδικτυακό ..."αέρα". Και θα φύγει με το κεφάλι ψηλά, πριν τον αγγίξει και τον μολύνει ο ...ιός της ξεφτίλας. 

gianniotis                                                                                                                    ΠΗΓΗ:gianniotis.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: