ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

Ευτυχώς που έχετε να κάνετε με υποταγμένους ραγιάδες, αλλιώς τα κεφάλια σας τώρα θα ήταν μπηγμένα σε πασσάλους στην πλατεία Συντάγματος…


  • Φτιάχνουμε ένα καινούργιο εθνικό σχέδιο απασχόλησης, το οποίο πρέπει να είναι έτοιμο έως τα μέσα Απριλίου, όπως ζητάει εξάλλου και η Κομισιόν, τόνισε στο ΣΚΑΪ 100,3 η υπουργός Εργασίας Λούκα Κατσέλη.

    Τόνισε ότι στις προθέσεις της κυβέρνησης είναι να σπάσει το φράγμα του 70% των απασχολούμενων, αλλά και να καταπολεμηθεί η φτώχια. Είπε μάλιστα ότι θέλουν αν μειωθούν κατά 450.000 τα άτομα που απειλούνται από τη φτώχια.


    Η υπουργός υπογράμμισε ότι την κυβέρνηση ενδιαφέρει να αυξηθεί ο αριθμός του εργατικού δυναμικού, ενώ θέλουν να δημιουργήσουν τις κατάλληλες κοινωνικές υποδομές, ώστε να ενισχυθούν οι γυναίκες και οι ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες.


    Παράλληλα τόνισε ότι η κυβέρνηση θέλει να μετατρέψει τα επιδόματα ανεργίας σε επιδόματα εργασίας κι να δώσει την ευκαιρία στους νέους να αποκτήσουν εργασιακή εμπειρία.


    Αναφερόμενη στην οικονομία, είπε ότι αναμένεται να εμφανίσει ανάπτυξη, έστω και δειλά, στο τέλος του 2011.


    Τα προγράμματα του ΟΑΕΔ
    είναι ένα ανάχωμα στην ανεργία, δήλωσε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Πρώτη Γραμμή», ο διοικητής του Οργανισμού Ηλίας Κικίλιας.

    Ξεκαθάρισε πως ο Οργανισμός και το υπουργείο Εργασίας δεν μπορούν να χτυπήσουν την ανεργία κατά μέτωπο επισημαίνοντας ότι η ανεργία μπορεί να χτυπηθεί μόνο με την οικονομική ανάκαμψη.
                                                                                           ΠΗΓΗ:pontikopagida.blogspot.com

  • Δεν υπάρχουν σχόλια: