ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Πέμπτη 19 Αυγούστου 2010

Οι "συμπαθείς μετανάστες" και οι λαθρομετανάστες ναρκέμποροι

170810-drugs-immigrants
Δύο ειδών ειδήσεις υπάρχουν, ή για να είμαστε πιο ακριβείς συνυπάρχουν, στα δελτία των καναλιών και στις στήλες των εφημερίδων και των ενημερωτικών ιστοσελίδων. Οι «ευεργετικές, για την πολύπαθη ελληνική οικονομία, συνέπειες από την παρουσία των οικονομικών μεταναστών» και οι συλλήψεις λαθρομεταναστών που διακινούν ναρκωτικά στην Πατρίδα μας.
Πηγαίνοντας κόντρα στο ρεύμα και την politically correct παραθέτουμε τρεις μόνο, από τις δεκάδες, περιπτώσεις συλλήψεις μελλοντικών συμπατριωτών μας, σύμφωνα με το σχέδιο ΠΑΣΟΚ, που ενισχύουν την ελληνική οικονομία δημιουργώντας τις δικές τους επιχειρήσεις διανομής ναρκωτικών...
Η πρώτη αφορά την «οικογενειακή επιχείρηση» είχαν στήσει στα Χανιά μάνα και κόρη από την Βουλγαρία, ηλικίας 40 και 22 ετών, και διακινούσαν ηρωίνη. Η αστυνομία παρακολουθούσε εδώ και μέρες τις δύο λαθρομετανάστριες καθώς υπήρχαν πληροφορίες ότι έκαναν εμπόριο ναρκωτικών. Το μεσημέρι του Σαββάτου, η αστυνομία σταμάτησε για έλεγχο τη 40χρονη, ενώ εκείνη οδηγούσε το μηχανάκι της. Η αστυνομικός που της έκανε σωματικό έλεγχο, βρήκε πάνω της 32 νάιλον συσκευασίες με ηρωίνη, συνολικού βάρους 150 γραμμαρίων.
Ακολούθησε έρευνα στο σπίτι της όπου είχε άλλες 60 συσκευασίες με ηρωίνη συνολικού βάρους 220 γραμμαρίων, 12 συσκευασίες κοκαΐνης βάρους 35 γραμμαρίων και μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας με ίχνη ηρωίνης στην επιφάνεια της. Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι η 40χρονη κατείχε και διακινούσε από κοινού τις ναρκωτικές ουσίες, με την 22χρονη κόρη της (!) η οποία επίσης συνελήφθη.



Στον πολύπαθο Άγιο Παντελεήμονα οι αστυνομικοί συνέλαβαν τρεις αλβανούς ηλικίας 24, 24 και 33 ετών, οι οποίοι κατηγορούνται για κατοχή και διακίνηση ποσοτήτων ακατέργαστης κάνναβης. Μετά από αξιοποίηση πληροφοριών και πολυήμερη έρευνα, εντόπισαν τους δράστες και τους συνέλαβαν με συντονισμένη επιχείρηση. Η έρευνα έγινε σε τέσσερα διαμερίσματα που χρησιμοποιούσαν οι δράστες σαν κρύπτες και κατασχέθηκαν συνολικά: Ακατέργαστη κάνναβη βάρους: 29.808- γραμμαρίων, ένα καλάσνικωφ με γεμιστήρα., 6.300 ευρώ, εννέα κινητά τηλέφωνα και δύο ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας.
Λίγο μακρύτερα, στην αίθουσα αφίξεων του «Ελευθέριος Βενιζέλος» αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης διώξεως ναρκωτικών συνέλαβαν έναν Ρουμάνο, ο οποίος προσπαθούσε να περάσει ναρκωτικές ουσίες Προερχόμενος από Καράκας-Βενεζουέλας, μέσω Μαδρίτης-Ισπανίας (TRANZIT), με πτήση των Ισπανικών Αερογραμμών, κατελήφθη να κατέχει σε διπλό τοίχωμα εντός μεταλλικού δοχείου (θερμός), ποσότητα κοκαΐνης βάρους 230- γραμμαρίων. Όπως διαπιστώθηκε ο συλληφθείς είχε ελεγχθεί τόσο κατά την αναχώρησή του από το Καράκας όσο και στην ενδιάμεση στάση του στη Μαδρίτη με αρνητικό όμως αποτέλεσμα.
Αλλά και στην Λευκωσία οι λαθρομετανάστες δεν πάνε πίσω. Επιχείρηση πώλησης κάνναβης είχαν στήσει 25χρονη από τη Ρουμανία και 24χρονος Νιγηριανός φίλος της, ωστόσο μια πληροφορία ήταν αρκετή για πιαστούν και οι δύο σαν ποντίκια στη φάκα από τους αστυνομικούς.
Όλα ξεκίνησαν χθες μετά από σχετική πληροφορία που έφθασε στην ΥΚΑΝ. Οι αστυνομικοί έθεσαν υπό παρακολούθηση συγκεκριμένη περιοχή στη Λευκωσία. Γύρω στις επτά το απόγευμα, η 25χρονη εμφανίστηκε στην οδό Στασάνδρου. Αμέσως ανακόπηκε από τους αστυνομικούς, οι οποίοι μετά από έλεγχο, εντόπισαν στην τσάντα της ποσότητα κάνναβης βάρους ενός κιλού. Ανακρινόμενη, η αλλοδαπή ανέφερε στους αστυνομικούς ότι την είχε στείλει να πουλήσει τα ναρκωτικά ο Νιγηρινός, με τον οποίο διέμεναν σε διαμέρισμα στην Έγκωμη. Ακολούθησε έρευνα στο σπίτι. Κατά την είσοδο των αστυνομικών στο σπίτι, ο 24χρονος προσπάθησε να κρύψει μια πάνινη τσάντα, η οποία στην συνέχεια αποκάλυψε ακόμα ένα κιλό κάνναβης. Ωστόσο οι εκπλήξεις δεν σταμάτησαν εκεί, καθώς τα μέλη της ΥΚΑΝ εντόπισαν κάτω από το κρεβάτι, τυλιγμένα μέσα σε απόκομμα εφημερίδας άλλα 10 γραμμάρια από την ίδια φυτική ουσία.
Οι δύο λαθρομετανάστες οδηγήθηκαν το πρωί ενώπιον του επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας, το οποίο εξέδωσε διάταγμα οκταήμερης κράτησης τους. Ο ανακριτής της υπόθεσης ανέφερε ότι οι ύποπτοι είχαν εισαγάγει τα ναρκωτικά σε συνεργασία με άλλα τρία άτομα, από την Νιγηρία στις αρχές Αυγούστου. Κατέθεσε επίσης ότι οι ύποπτοι εισήγαγαν μεγάλη ποσότητα, την οποία έχουν κρύψει στη νεκρή ζώνη στον Άγιο Δομέτιο. Το εξοργιστικό της όλης υπόθεσης είναι ότι την ώρα που ανακρίνονταν στην ΥΚΑΝ τους καλούσαν επίμονα στα κινητά τους περίπου 15 γνωστοί χρήστες ουσιών που πιστεύεται ότι θα παραλάμβαναν τα ναρκωτικά.                                                                    ΠΗΓΗ:elkosmos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: