ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Πέμπτη 19 Αυγούστου 2010

Κηδεύτηκε ο ταξίαρχος Ιωαννίδης.!

Διακόσια περίπου άτομα, στην πλειοψηφία τους παλαιοί συμπολεμιστές, Εσατζήδες και νεολαίοι του πατριωτικού χώρου συνόδεψαν χθες το απόγευμα 18 Αυγούστου 2010 στην τελευταία του κατοικία τον "Αόρατο Δικτάτορα" Δημήτριο Ιωαννίδη.
Η εξόδιος ακολουθία τελέστηκε με όλες τις λεπτομέρειες του Ορθοδόξου Χριστιανικού Τυπικού στον ιερό ναό Αγίων Θεοδώρων του Α΄Νεκροταφείου Αθηνών, χοροστατούντος του νεαρού Επισκόπου Κυρίλλου που ανήκει στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας.
Κι αυτό διότι - οποία καταισχύνη - ΚΑΝΕΙΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ της Ελλαδικής Εκκλησίας (παρά τις απεγνωσμένες προσπάθειες της οικογένειας) δεν δέχτηκε να τελέσει την κηδεία του άλλοτε πανίσχυρου Δ. Ιωαννίδη, για να μή χαρακτηριστεί ...Ακροδεξιός!
Τριάντα περίπου στεφάνια εστάλησαν στην κηδεία του ανθρώπου που ανέτρεψε τον Γεώργιο Παπαδόπουλο, αλλά την παράσταση έκλεψε το στεφάνι της χήρας του Νικολάου Μακαρέζου, κ. Χαρίκλειας, το οποίο και συζητήθηκε ιδιαίτερα, δεδομένου ότι ήσαν γνωστές οι σχέσεις του εκλιπόντος με τους υπόλοιπους Απριλιανούς.
Αίσθηση επίσης προξένησε και το στεφάνι που έστειλαν οι παλιοί Λοχίες της ΕΣΑ.
Ο Δημήτριος Ιωαννίδης πέθανε (τον πέθαναν για την ακρίβεια) στα 87 του χρόνια τα ξημερώματα της περασμένης Δευτέρας στο "Κρατικό" της Νικαίας, όπου είχε μεταφερθεί από τις Φυλακές Κορυδαλλού με συμπτώματα θερμοπληξίας.
Στον Κορυδαλλό παρέμεινε έγκλειστος 35 ολόκληρα χρόνια, ξεπερνώντας κάθε προηγούμενο, μαζί με τον ηρωϊκό συγκρατούμενό του Νικόλαο Ντερτιλή.
Από πλευράς οικογενείας του εκλιπόντος παρέστησαν η σύζυγός του Καλλιόπη με τα παιδιά και τα εγγόνια της και η πολυσυζητημένη αδελφή του κ. Δέσποινα Ιωαννίδη, χήρα του Εβραίου μεγαλοκλινικάρχη Ζάκ Αλαζράκη, Μεγάλη Ευεργέτις της Εβραϊκής Κοινότητος Αθηνών και βασική χρηματοδότις του Μνημείου του Ολοκαυτώματος που έστησαν οι Εβραίοι τον περασμένο Μάϊο στον Κεραμεικό.
Από τους άλλους Απριλιανούς ήταν παρών μόνον ο συνταγματάρχης κ. Θεόδωρος Θεοφιλογιαννάκος, ενώ μέσα στην εκκλησία εξεφώνησαν λόγο για τον εκλιπόντα ο υφυπουργός Τύπου της Κυβερνήσεως Ανδρουτσόπουλου, Δημήτριος Καρακώστας και ο προσωπικός του ιατρός Ανδρέας Σταθόπουλος, ο οποίος έκλεψε τις εντυπώσεις και καταχειροκροτήθηκε, διότι τόλμησε να πεί τα πράγματα με το όνομά τους.
Παρόντες στην τελετή και πολλές προσωπικότητες του Πατριωτικού Χώρου, όπως ο Αριστοτέλης Καλέντζης, ο Γιάννης Λυμπέρης (που είχε αναλάβει και τον γενικό συντονισμό της κηδείας), ο εκδότης Γιάννης Σχοινάς, ο προσωπικός φίλος του Γεωργίου Παπαδοπούλου, φαρμακοποιός Γιώργος Καματερός και πολλοί άλλοι.
Στίς 6.06 το απόγευμα της Τετάρτης 18 Αυγούστου 2010, το τυλιγμένο με την Ελληνική Σημαία φέρετρο κατέβαινε στον τάφο και η Αττική Γή έκλεινε στα σπλάχνα της γιά πάντα τον θρυλικό "Αόρατο Δικτάτορα", ενώ οι 200 παρευρισκόμενοι έψαλλαν κατασυγκινημένοι τον Εθνικό μας Ύμνο και του φώναζαν "Καλό Ταξίδι".                                                                                             ΠΗΓΗ:gianniotis.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: