ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Τετάρτη 2 Ιουνίου 2010

ΕΞΑΓΡΙΩΜΕΝΟΙ ΕΠΙΒΑΤΕΣ ΕΠΙΤΕΘΗΚΑΝ ΣΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ

ΕΞΑΓΡΙΩΣΤΕ ΚΙ ΑΛΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΣΑΣ ΠΕΤΑΞΟΥΝ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΜΕ ΤΑ ΣΚΥΛΟΨΑΡΑ!

Επεισόδια σημειώθηκαν χθες το απόγευμα στο λιμάνι της Μυτιλήνης, όταν συγκεντρωμένοι του ΠΑΜΕ καθυστέρησαν για τουλάχιστον μια ώρα την αναχώρηση του πλοίου «Λισσός» για Αθήνα. Εξαγριωμένοι επιβάτες επιτέθηκαν στα μέλη του ΠΑΜΕ, που είχαν παραταχθεί στον καταπέλτη του πλοίου σχηματίζοντας ανθρώπινη αλυσίδα και εμποδίζοντας το πλοίο ν’ αναχωρήσει. Τα επεισόδια πήραν επικίνδυνες διαστάσεις όταν ένα πούλμαν που μετέφερε ηλικιωμένους από εκδρομή ΚΑΠΗ προσπάθησε να «σπάσει» τον κλοιό του ΠΑΜΕ, κινούμενο εναντίον τους πάνω στον καταπέλτη του πλοίου!

Γύρω στις 4:30 το απόγευμα, μέλη του ΠΑΜΕ συγκεντρώθηκαν στο λιμάνι της Μυτιλήνης και κλείνοντας τις πόρτες εμπόδιζαν να φορτώσει το πλοίο, ενώ περιόρισαν τους επιβάτες μόνο στο χώρο αναμονής του λιμανιού χωρίς να τους επιτρέψουν να πλησιάσουν στο πλοίο.
Σε δηλώσεις του ο γραμματέας της Ν.Ε. του Κ.Κ.Ε., Ηλίας Βουλβούλης, τόνισε ότι στόχος της παρουσίας των μελών του ΠΑΜΕ στο λιμάνι ήταν «να περιφρουρήσουν την απεργία των ναυτεργατών, οι οποίοι σε καθεστώς εκβιασμών και φόβου επρόκειτο να “σπάσουν” την απεργία, προκειμένου να ταξιδέψει το πλοίο». Στο σημείο βρέθηκε και ο βουλευτής του Κ.Κ.Ε. Σταύρος Σκοπελίτης, ο οποίος τόνισε την ανάγκη να στηριχθεί ο αγώνας των ναυτεργατών και αυτόν το σκοπό είχε και η παρουσία του ΠΑΜΕ στο λιμάνι.
Τα πνεύματα «άναψαν» καθώς πλησίαζε η ώρα αναχώρησης του πλοίου και στο λιμάνι είχαν συγκεντρωθεί όλοι οι επιβάτες, οι οποίοι βλέποντας τις πόρτες κλειστές και τα στελέχη του ΠΑΜΕ να εμποδίζουν την είσοδο, εξαγριώθηκαν, και ξεκίνησαν συμπλοκές. Λίγο πριν τις 6 το απόγευμα οι επιβάτες «έσπασαν» τον κλοιό των στελεχών του Κ.Κ.Ε. στις εισόδους του λιμανιού και κινήθηκαν προς το πλοίο. Στον καταπέλτη του πλοίου πρόλαβαν να συγκεντρωθούν τα μέλη του ΠΑΜΕ που εμπόδισαν και πάλι την είσοδο.

Αντιδράσεις
«Πρέπει αύριο να είμαι στη δουλειά μου. Θα έρθετε να προστατέψετε εμένα όταν με απολύσουν αύριο;», φώναζε μια γυναίκα, ενώ αρκετοί επιβάτες πιάστηκαν στα χέρια με τα στελέχη του ΠΑΜΕ. Από τις συμπλοκές τραυματίστηκε ελαφρά στο πρόσωπο το στέλεχος του Κ.Κ.Ε. Παρασκευάς Γεωργούλας.
Στο χώρο του λιμανιού βρισκόταν ένα πούλμαν με ηλικιωμένους που συμμετείχαν σε εκδρομή του ΚΑΠΗ. Σύμφωνα, μάλιστα, με πληροφορίες, αρκετοί από τους επιβαίνοντες ταλαιπωρούνταν από γαστρεντερίτιδα. Οι ηλικιωμένοι παρέμεναν στο πούλμαν, ενώ παρά την παρέμβαση του λιμενάρχη Μανώλη Βόμβα να επιτρέψουν οι συγκεντρωμένοι στο πούλμαν να περάσει, ώστε να ξεκουραστούν τουλάχιστον οι ηλικιωμένοι στις καμπίνες, η πρότασή του δεν έγινε δεκτή.
Τη στιγμή που τα πνεύματα είχαν οξυνθεί στο λιμάνι, ο οδηγός του λεωφορείου κινήθηκε εναντίον των συγκεντρωμένων στον καταπέλτη του πλοίου, σε μια προσπάθεια να «σπάσει» την αλυσίδα που είχαν δημιουργήσει. Το γεγονός αυτό προκάλεσε ακόμη μεγαλύτερη ένταση, καθώς οι συγκεντρωμένοι έπεσαν πάνω στο πούλμαν, καλώντας τον οδηγό να κάνει πίσω, ενώ αρκετοί επιβάτες επιτέθηκαν στους συγκεντρωμένους.
Στο σημείο αυτό επενέβησαν δυνάμεις του Λιμενικού, που βρίσκονταν από την πρώτη στιγμή στο λιμάνι, χωρίζοντας τις δύο πλευρές προκειμένου ν’ αποτρέψουν τα χειρότερα. Κάποιοι επιβάτες πήγαν στο λιμεναρχείο για να καταθέσουν μηνύσεις κατά των μελών του ΠΑΜΕ για το γεγονός ότι εμπόδιζαν το πλοίο να ταξιδέψει.
Μια ώρα αργότερα, τα στελέχη του Κ.Κ.Ε. που συντόνιζαν την κινητοποίηση, μετά από διαβουλεύσεις με το λιμενάρχη Μανώλη Βόμβα δέχθηκαν να επιτρέψουν στους επιβάτες να επιβιβαστούν στο πλοίο. Το πλοίο άρχισε να φορτώνει και να επιβιβάζει επιβάτες γύρω στις 7 το απόγευμα, ενώ οι συγκεντρωμένοι παρέμεναν στον καταπέλτη και ήταν άγνωστο αν θα επέτρεπαν τον απόπλου.

ΠΗΓΗ:ΕΜΠΡΟΣ -aegaio.blogspotΠΗΓΗ:www.stoxos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: