ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Τετάρτη 2 Ιουνίου 2010

Καταρρέει η αγορά



Γονατίζουν ο ένας μετά τον άλλο οι κλάδοι της οικονομίας και τα λουκέτα πλέον δεν θα είναι μόνο στο εμπόριο και τα μικρομάγαζα της γειτονιάς.
Κάποιες πληροφορίες από την αγορά κάνουν λόγο για μεγάλο κραχ εντός του καλοκαιριού σε μια σειρά από επαγγελματίες. Χαρακτηριστικά αναφέρουν ότι στο τομέα των εργολάβων οικοδομών, έχουν κλείσει από τις αρχές τους έτους περί τις 750 εταιρείες που έκτιζαν σπίτια και τους έμειναν στο χέρι. Βέβαια, ευθύνονται και οι ίδιοι διότι κράτησαν στα ύψη τις τιμές και δεν μπορούσαν να βρεθούν αγοραστές.
Από τον τομέα του αυτοκινήτου τα νέα είναι ακόμη χειρότερα. Κάποιες εταιρείες, ακόμη και μεγάλοι αντιπρόσωποι κρατιούνται με νύχια και με δόντια. Μεγάλη και πανάκριβη φίρμα βρίσκεται με ακάλυπτες επιταγές ενώ άλλος σημαντικός αντιπρόσωπος, για να αντιμετωπίσει την κρίση επέβαλε 4ήμερη εργασία με μείωση αποδοχών. Χιλιάδες απούλητα αυτοκίνητα τα οποία παρά τις πολύ καλές προσφορές μένουν στα αζήτητα.
Άλλες εταιρείες μπαίνουν στο άρθρο 99 για να γλιτώσουν από τους πιστωτές τους, ορισμένες κατασκευαστικές έχουν να πληρώσουν μήνες τους εργαζόμενους και με το πάγωμα της επιστροφής ΦΠΑ που αποφάσισε η κυβέρνηση είναι σίγουρο ότι κάποιες θα κλείσουν μέσα στο καλοκαίρι.
Η αγορά γενικότερα διαλύεται υπό το βάρος της οικονομικής κρίσης και της έλλειψης ρευστότητας.
Τι κάνει η κυβέρνηση; Απλά βλέπει τα τρένα να περνούν.                                                                    ΠΗΓΗ:www.antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: