ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Τετάρτη 2 Ιουνίου 2010

Τα ψέματα του ΠΑΣΟΚ, ο... ξυλουργός και ο Πινόκιο


ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ Η ΜΥΤΗ ΤΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΠΑΡΑ ΤΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΑ ΚΟΛΠΑΚΙΑ ΤΟΥ ΜΑΞΙΜΟΥ 
pinocchioΣτο ΠΑΣΟΚ και στον πολιτικό του περίγυρο, έχουν χάσει τη μπάλα. Εντελώς. Και δεν παύουν να εκτίθενται. Μια η επιτομή του πολιτικού θράσους, η αγωγή του Θόδωρου Τσουκάτου στον Πάνο Καμμένο, μια το απίστευτο e-mail για τον... ξυλουργό και οι πολιτικές μεθοδεύσεις του επικεφαλής της Εξεταστικής για τη Siemens, Σήφη Βαλυράκη και γενικότερα η αστεία απόπειρα συμψηφισμού εκ μέρους του κυβερνώντος κόμματος που πλήττεται από τις υποθέσεις του Τάσου Μαντέλη και του Άκη Τσοχατζόπουλου, όλα αναδεικνύουν την απόπειρα που καταβάλλεται από το Μαξίμου για να αντισταθμιστεί η κατολίσθηση του ΠΑΣΟΚ στις σφυγμομετρήσεις της κοινής γνώμης.
Πάλι προτάθηκαν η επικοινωνία και τα τρικ της, έναντι της πολιτικής ουσίας και της παραγωγής έργου.
Δεν θα ισχυριστώ ότι στο ΠΑΣΟΚ δεν κατέχουν τα μυστικά της επικοινωνίας. Το αντίθετο. Όμως, οφείλουν να αντιληφθούν ότι εκεί που έφτασαν τα πράγματα, τα επικοινωνικά κολπάκια δεν μετράνε. Ο κόσμος είναι ανυπόμονος, ο πολιτικός χρόνος τρέχει με ιλλιγιώδεις ρυθμούς, η υπομονή της κοινωνίας έχει εξαντληθεί. Ό,τι θέλει, το θέλει τώρα. Μαζί με τις απαντήσεις για το πως φτάσαμε ως εδώ, ποιοί τα έπαιρναν και ποιοι διεφθάρησαν.
Τώρα πια, το πολιτικό «επιχειρησιακό» περιβάλλον δεν ευνοεί επικοινωνιακά παίγνια, καθώς ο κόσμος είναι εξαιρετικά καχύποπτος και δεν τρώει κουτόχορτο. Η απόπειρα του ΠΑΣΟΚ να αντιμετωπίσει τα προβλήματά του με κατευθυνόμενη φημολογία μέσω των φίλα προσκείμενων σε αυτό εφημερίδων (τα κανάλια και το διαδίκτυο δεν «τσίμπησαν»), δεν αποδίδει.
Σημειωτέον ότι το «σεντράρισμα» από το ΠΑΣΟΚ δικών του ανθρώπων και μετά οι δηλώσεις που ακολουθούν του τύπου «Δικαιοσύνη και διαφάνεια παντού, αλλά χωρίς ανθρωποθυσίες», με παράλληλες επισημάνσεις ότι «εφόσον η Δικαιοσύνη έχει στοιχεία ή υπάρχουν ενδείξεις αυτά πρέπει να διερευνηθούν περαιτέρω» και «εμείς δεν πρόκειται να χαριστούμε σε κανένα και για τίποτα», αποτελούν τεχνάσματα που δεν πείθουν πια κανέναν.
Μπορεί στο ΠΑΣΟΚ να σκοτώνουν τα άλογα όταν γεράσουν, για να κερδίσουν χρόνο προσποιούμενοι αυτοκάθαρση, αλλά ξοδεύουν την ίδια ώρα και κάθε υπόλειμμα ηθικής υπόστασης που διατηρεί το κόμμα τους. Γιατί μαζί με τα άλογα, σκοτώνουν και την ιστορία τους, αναδεικνύοντας παράλληλα και τη μεγάλη ευθύνη τους για το απίστευτο χάλι της χώρας. Αυτό το απλό πράγμα, δεν το καταλαβαίνουν. Ακυρώνοντας την περίοδο 1996-2004, αλλά και τα πρόσωπα που θήτευσαν δίπλα στον Ανδρέα Παπανδρέου, ακυρώνουν στην ουσία το ΠΑΣΟΚ.
Το κυβερνών κόμμα πνέει τα λοίσθια. Η απόπειρά του να επαναφέρει το 42% ως πλαφόν εκλογής από τον πρώτο γύρο στις εκλογές του Νοεμβρίου, αναδεικνύει ακριβώς την αγωνία του για τα αποτελέσματα, που ενδέχεται να το οδηγήσουν στο χείλος του γκρεμού. Θα προσπαθήσουν οι του ΠΑΣΟΚ να κερδίσουν τους τρεις μεγάλους δήμους (και όχι μόνο) με γιουρούσια κρατικοδίαιτων πρασινοφρουρών και ελληνοποιηθέντων αλλοδαπών. Όπου δεν τα καταφέρουν στον πρώτο γύρο, οι «πράσινοι» υποψήφιοι θα ηττηθούν στον δεύτερο, καθώς εφεδρείες δεν υπάρχουν. Η αριστερά ακούει για ΠΑΣΟΚ και βρίζει. Και αυτό το γνωρίζουν στην Ιπποκράτους και προσπαθούν να αποφύγουν την κατάρρευσή τους. Όμως, ποτέ μια κυβέρνηση δεν τα πήγε τόσο άσχημα, μέσα σε τόσο λίγο χρόνο. Και η αλήθεια αυτή δεν «φτιασιδώνεται» με επικοινωνιακά κόλπα.
Νίκος Χιδίρογλου                                                                                                                                  ΠΗΓΗ:www.elora.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: