ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Τετάρτη 2 Ιουνίου 2010

Ισραήλ: Ο προβοκάτορας του διεθνούς ιμπεριαλισμού

ΠΗΓΗ:www.resaltomag.gr Ισραήλ: Ο προβοκάτορας του διεθνούς ιμπεριαλισμούΤο Ισραήλ από την ίδια τη σύστασή του είναι ένα πειρατικό κράτος, κατασκευασμένο από  το διεθνές ιμπεριαλιστικό κεφάλαιο, με τη θηριώδη αρπαγή των παλαιστινιακών εδαφών.

Από την αρχή, λοιπόν, αποτελεί τεχνητό κατασκεύασμα, με όλες τις συνακόλουθες λειτουργίες της κάθε μαφιόζικης, τρομοκρατικής κατασκευής: Η πλέον κεντρική είναι αυτή της τρομοκρατικής, πολεμικής προβοκάτσιας.

Η νέα κυνική, πολεμική κακουργία του Ισραήλ, είναι μια προβοκάτσια καραμπινάτη.

Πρέπει να εξετάσουμε ψύχραιμα και νηφάλια αυτή τη νέα προβοκάτσια, αναδεικνύοντας όλες τις πτυχές της, που προφανώς επικαλύπτονται πίσω από τα υστερικά ξεφωνητά για το έγκλημα και το ψυχωτικό κλίμα που δημιουργείται.

Ζήτημα 1ον

Η ιστορική εμπειρία διδάσκει το εξής: Οι  υστερίες, οι φανατισμοί, τα δακρύβρεχτα μεγάλα λόγια και το κατασκευασμένο ψυχωτικό κλίμα, ΠΑΝΤΑ υποκρύπτουν το ουσιώδες, επικαλύπτουν την πολιτική διάσταση των ζητημάτων.

Η επιστήμη της προβοκάτσιας στηρίζεται ακριβώς στις υστερίες και τις ψυχώσεις. Γι' αυτό και οι προβοκάτορες είναι οι πιο ένθερμοι θιασώτες του τυφλού φανατισμού  και των πολιτικών, ψυχωτικών παραληρημάτων

Πρέπει, συνεπώς, να δυσπιστούμε και να μην παρασυρόμαστε από το κλίμα που κατασκευάζεται, να ερευνούμε πίσω από τα υστερικά ξεφωνητά  και από τα μεγάλα λόγια των ποικιλόχρωμων πολιτικών ιεροφαντών  και δημαγωγών...

Ζήτημα 2ον

Ένα ουσιώδης, επίσης, ζήτημα είναι η στάση του καθεστωτικών μηχανισμών εξουσίας: Κόμματα, ΜΜΕ κ.λπ

ΚΑΝΕΙΣ, σχεδόν, δεν μιλάει για πολεμική προβοκάτσια, ούτε εξηγεί στο ελάχιστον τα πολιτικά κίνητρα και τα πολιτικά σχέδια αυτής της τρομοκρατικής θηριωδίας του Ισραήλ.

Καταδικάζουν δακρύβρεχτα και με ανθρωπιστικούς σπαραγμούς το έγκλημα, σαν αυτό να οφείλεται στις κτηνώδεις διαστροφές του Ισραήλ. Σαν το κράτος του Ισραήλ να ενεργεί στη βάση διαστροφών των κυβερνώντων και ΟΧΙ στη βάση πολιτικών στρατηγικών και σχεδιασμών.

Η πολιτική διάσταση αποκρύπτεται εντελώς: Ούτε για την προβοκάτσια μιλάνε, ούτε το ΓΙΑΤΙ, ούτε τι κρύβεται και παίζεται γύρω από το ισραηλινό έγκλημα.

Εμπορία, μόνο, της βαρβαρότητας και της φρίκης, κραυγές υστερικές για το κτηνώδες, συνθήματα αφηρημένα εναντίον του πολέμου, ηθικοί αλλαλαγμοί και αφορισμοί.

Το τι καθορίζει αυτή την κτηνωδία του Ισραήλ, το τι σχεδιάζεται και παίζεται, το τι διακυβεύεται για τον ιμπεριαλισμό, όλα αυτά παραμένουν στο σκοτάδι: Καμιά ενημέρωση, καμιά εξήγηση, καμία ανάλυση, κανένα στοιχείο, κανένας υπαινιγμός...

Κατασκευάζεται απλώς ένα κλίμα ψυχωτικό, μια ομίχλη συσκότισης και «ρυάκια» διοχέτευσης της οργής μας σε  ειρηνόφιλες ψευδαισθήσεις: Δηλαδή εγκλωβισμού μας στα πολύμορφα πολύχρωμα και «επιδοτούμενα» κανάλια του καθεστώτος.

ΟΤΑΝ ζεις μέσα στην άγνοια και στην τυφλή οργή κινείσαι όπως το νερό μέσα στο αυλάκι. Σε πάνε εκεί που θέλουν...

Ζήτημα 3ον

Υπάρχει και ένα «ειδικό» ζήτημα που πρέπει να το συνυπολογίσουμε στο προβληματισμό μας.

Αυτά τα «καραβάνια» της ανθρωπιστικής βοήθειας προς τη Γάζα περιέχουν όλων των καρυδιών τα καρύδια: Από αγνούς φίλους του Παλαιστινιακού αγώνα, από πολιτικάντηδες κάθε κοπής, κρατικά δίκτυα λαμογιών, μέχρι επιδοτούμενους «αριστεριστές» και πλήθος προβοκατόρων.

Κάθε «ανθρωπιστική βοήθεια», κάθε «ομαδούλα ειρήνης», κατά κανόνα,  σήμερα, είναι ύποπτη και επιδοτούμενη.

Τέτοια δίκτυα, στην πλάτη των αφελών, παίζουν τα παιχνίδια των πλανητικών μυστικών υπηρεσιών, αποτελούν το πρόσχημα και το άλλοθι των πολεμικών προβοκατσιών του ιμπεριαλισμού...

Γίνεται φανερό ότι το γκανγκστερικό έγκλημα του Ισραήλ εναντίον του πλοίου της ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα δεν έγινε επειδή παρεχόταν «ανθρωπιστική βοήθεια»: Αυτό είναι ο «δόλωμα» για να ουρλιάζουν οι ποικίλοι «ανθρωπιστές» και πολιτικοί προβοκάτορες  του καθεστώτος...

Το δολοφονικό κτύπημα του πλοίου είναι μια κραυγαλέα πολιτική προβοκάτσια των Αμερικανών, με το πειρατικό τους κράτος, το Ισραήλ: Πάνω σε αυτό οι πάντες δεν βγάζουν άχνα...

Ποιοι μπορεί να είναι οι άμεσοι και απώτεροι στόχοι (κάθε προβοκάτσια έχει και άμεσους και μακροπρόθεσμους στόχους) ΔΕΝ μπορούμε ακόμα να γνωρίζουμε. Δεν έχουμε και πραγματική ενημέρωση...

Γενικά, όμως, μπορούμε να πούμε με σιγουριά τούτα:

α) Ο αραβικός κόσμος βράζει και πολλά σχέδια του πλανητικού ιμπεριαλισμού υπάρχουν για αλληλοσπαραγμούς, διαμελισμούς και για τον έλεγχο των αραβικών κινημάτων, αλλά και των κρατών.

β). Σήμερα, βρισκόμαστε μπροστά και σε έναν πιο γενικευμένο πόλεμο των ιμπεριαλιστών εναντίον της ανθρωπότητας: Η Μέση Ανατολή και τα Βαλκάνια αποτελούν ιμπεριαλιστικές προτεραιότητες αιχμής.

γ). Με τις επιτυχείς προωθήσεις της Ρωσίας σε αυτές τις περιοχές οι ιμπεριαλιστικές ισορροπίες γίνονται πολύ εύθραυστες και ρευστές. Ο «παράγοντας» σύνδεσης της Ρωσίας με την Τουρκία αποτελεί καταλυτικό «στοιχείο» μέσα σε γεωπολιτικούς χώρους που κοχλάζουν.

Πάνω σε όλα αυτά τα παιχνίδια,  οι προβοκάτσιες της Νέας Τάξης θα είναι πάρα πολλές και θερμές...

Πάντως γρήγορα θα φανούν τα παιχνίδια, καθώς και τα άμεσα, αλλά και τα απώτερα σχέδια αυτής της προβοκάτσιας.

Αρκεί να μην μπαίνουμε στους «αγωγούς» της παραπληροφόρησης και της πολιτικής ψύχωσης...

Δεν υπάρχουν σχόλια: