ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Παρασκευή 4 Ιουνίου 2010

Εντοπίζουν την κακοήθεια... πριν εμφανιστεί



Ελπίδες για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση του καρκίνου δίνει μια νέα εξέταση που εντοπίζει την κακοήθεια... πριν αυτή εμφανιστεί! Ερευνητές στα Πανεπιστήμια του Νότιγχαμ και του Κάνσας δημιούργησαν μια εξέταση αίματος η οποία αναγνωρίζει με ακρίβεια τα μηνύματα που εκπέμπει το ανοσοποιητικό σύστημα όταν αρχίζει να δημιουργείται καρκινικός όγκος σε κάποιο σημείο του οργανισμού.

Εντοπίζουν την κακοήθεια... πριν εμφανιστεί
Η εξέταση Early CDT-Lung είναι σχεδιασμένη -όπως προδίδει το όνομά της- να ανιχνεύει καρκίνο στους πνεύμονες και, σύμφωνα με τις δοκιμές, μέχρι πέντε ολόκληρα χρόνια πριν από την εμφάνισή του δίνοντας ζωτικό προβάδισμα στην αντιμετώπιση της κακοήθειας.
ΕρευναΗ εξέταση, προϊόν 15ετούς έρευνας, θα αρχίσει να εφαρμόζεται σε ένα μήνα στις Ηνωμένες Πολιτείες παράλληλα με τις συμβατικές απεικονιστικές εξετάσεις και στη Βρετανία κατά το πρώτο εξάμηνο του 2011, ενώ οι ερευνητές εκτιμούν ότι στο μέλλον θα υπάρχει η δυνατότητα εφαρμογής της και για άλλες μορφές καρκίνου.
Η τεχνολογία αναπτύχθηκε από επιστήμονες του Πανεπιστημίου του Νότιγχαμ και της εταιρείας ιατρικής έρευνας Oncimmune.
Κατά την ανάλυση του αίματος καταγράφονται οι αντιδράσεις του ανοσοποιητικού συστήματος σε μοριακό επίπεδο έπειτα από την έναρξη της καρκινογένεσης.
Με μόλις 10mL αίματος οι επιστήμονες είναι σε θέση να καταγράψουν τις μικρές ποσότητες αντιγόνων που παράγουν τα καρκινικά κύτταρα και των οποίων η εμφάνιση προκαλεί την αντίδραση του ανοσοποιητικού συστήματος.                                                                                                              ΠΗΓΗ:www.ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: