ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Σάββατο 5 Ιουνίου 2010

Μπορεί κάποιος να βοηθήσει; Αναζητούμε την Εργοστασιακή Σύμβαση Εργασίας της ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗΣ AE

Αναζητούμε την Εργοστασιακή Σύμβαση Εργασίας 
της ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗΣ AE 

Στο πιο μικρό τυπογραφείο με μία δίχρωμη 35χ50 βάσει της ΣΣΕ 2009 ο βασικός μισθός + τα δώρα για έναν απλό τεχνίτη χωρίς προϋπηρεσία, χωρίς σπουδές, χωρίς κανένα δίπλωμα, χωρίς να έχει επενδύσει ούτε ένα ευρώ στην εκπαίδευση του είναι 1616,46 ευρώ/μήνα + το ΙΚΑ του εργοδότη.

Στο κομματικό τυπογραφείο, δεν εφαρμόζουν την υποχρεωτική ΣΣΕ των λιθογράφων, δεν αναγνωρίζουν κανένα εργατικό δικαίωμα βάσει της ΣΣΕ. Ακόμα και στους μισθούς των εργαζομένων, ανταγωνίζονται αθέμιτα όλα τα άλλα τυπογραφεία  Ποτέ δεν προσπάθησαν οι συνδικαλιστές των εργαζομένων της Πανελλαδική Ένωση Λιθογράφων και της Ομοσπονδίας Τύπου - Χάρτου. για την εφαρμογή της υποχρεωτικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας των λιθογράφων και στην ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ. Πρέπει να καταλάβουν ότι δεν είναι εκπρόσωποι του ΚΚΕ αλλά των εργαζομένων. Τα συνδικαλιστικά κομματικά όργανα τους δεν είναι τίποτα άλλο από μια ομπρέλα για να κάνουν καλύτερα και ανενόχλητα τις δουλειές τους. Ξεπουλούν τους συναδέλφους μας, τους δένουν χειροπόδαρα κάτω από την εξουσία των κόκκινων ιμπεριαλιστών. Καμιά διαχείριση δεν μπορεί να βοηθήσει το κομματικό σύστημα στην τυπογραφία να ξεπεράσει τις αντιφάσεις του. Αυτή η πραγματικότητα ζητάει την ανατροπή της. Εάν δεν έχουν τίποτα να κρύψουν και να φοβηθούν ας δώσουν τωρα στην δημοσιότητα την εργοστασιακή σύμβαση εργασίας της ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗΣ.
κίνημα τυπογράφων                                                                                                                                 ΠΗΓΗ:typografeio.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: