ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Δευτέρα 31 Μαΐου 2010

Ο "Καλλικράτης" βάζει ποσόστωση για αλλοδαπούς στις εκλογές!

Μάνος Μεϊμαράκης
Αποβολή από τις δημοτικές εκλογές του Νοεμβρίου θα είναι η απάντηση του υπουργείου Εσωτερικών σε υποψήφιο δήμαρχο ή συνδυασμό που θα αρνηθεί να εντάξει αλλοδαπούς υποψηφίους στο ψηφοδέλτιο του.
Ειδικώς για τα ζητήματα που αφορούν τις δημοτικές εκλογές, το υπουργείο Εσωτερικών ετοιμάζεται να σερβίρει με πολύ τακτ νέες νομοθετικές ρυθμίσεις επί του σχεδίου "Καλλικράτης".
Έχει ήδη αρχίσει ήδη η επεξεργασία των σχετικών εγκυκλίων και οδηγιών του υπουργείου Εσωτερικών οι οποίες θα αποσταλούν σε δήμους, περιφέρειες, φορείς και θα εξηγούν το πρόσθετο νομοθετικό περιεχόμενο του "Καλλικράτη", όπως αναμένεται να προκύψει.
Πιο συγκεκριμένα, αναμένεται νομοθετική ρύθμιση ή υπουργική απόφαση σύμφωνα με την οποία συνδυασμοί οι οποίοι θα αρνηθούν να εντάξουν αλλοδαπούς ως υποψηφίους στα ψηφοδέλτια τους, αυτόματα θα τίθενται εκτός εκλογικής διαδικασίας. Ο πρόσφατος νόμος για την χωρίς διάκριση απόδοση ιθαγένειας και πολιτικών δικαιωμάτων σε αλλοδαπούς επιτρέπει την συμμετοχή αλλοδαπών στις εκλογές και από την θέση του εκλογέα και από την θέση του υποψηφίου.
Δεν χωρά αμφιβολία ότι η κυβέρνηση με τα προσχήματα νέων διορθωτικών νομοθετικών ρυθμίσεων του "Καλλικράτη" επιχειρεί να επιβάλλει με τρόπο που θυμίζει εργολαβία... την συμμετοχή αλλοδαπών υποψηφίων στα ψηφοδέλτια με την χρήση αναγκαστικών μέτρων.
Άλλωστε, στο σχέδιο "Καλλικράτης" καθίσταται πλέον υποχρεωτική η συγκρότηση σε κάθε δήμο Συμβούλιον Ένταξης Μεταναστών...
Με την συμμετοχή 5-11 μελών [δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων μεταναστών] τα οποία θα διορίζουν τα δημοτικά συμβούλια των δήμων. Με αντικείμενο "την καταγραφή και διερεύνηση προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι μετανάστες ως προς την ένταξή τους στην τοπική κοινωνία, την επαφή τους με δημόσιες αρχές ή τη δημοτική αρχή, ανάπτυξη τοπικών δράσεων"., κτλ.
Μάλιστα πρόεδρος του συμβουλίου αυτού θα είναι αναγκαστικά δημοτικός σύμβουλος...


"Ο δικός μας άνθρωπος" λένε...
Σε κάθε περίπτωση, οι περισσότεροι από τις εκατοντάδες χιλιάδες αλλοδαπών που θα ασκήσουν φέτος για πρώτη φορά εκλογικό δικαίωμα στην Ελλάδα που τους δίνει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, αποτελούν μια τεράστια δεξαμενή ψήφων με συγκεκριμένα πολιτικά αιτήματα. Έχουν γνώση οι φύλακες του αλβανικού λόμπι στα Βαλκάνια, για την περίπτωση που σκουντουφλήσουν κάπου οι νέες ρυθμίσεις που φέρνει το υ(π)νουργείο Εσωτερικών επί του "Καλλικράτη.
Δεν περίμεναν τον κ. Ραγκούση οι δεκάδες σύλλογοι αλλοδαπών που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια.
Απλά, στην παρούσα κυβέρνηση ο πρωθυπουργός φρόντισε να βρουν τον κατάλληλο άνθρωπο στην κατάλληλη θέση για να κλιμακώσουν τις δραστηριότητές τους... Σε πρώτη φάση, η συμμετοχή αλλοδαπών υποψηφίων στα ψηφοδέλτια της Τοπικής Αυτοδιοίκησης θα γίνει πρώτον, για να μετρήσουν τις εκλογικές δυνάμεις τους και δεύτερον, για λόγους συσπείρωσης. Από τα αποτελέσματα των εκλογών θα χαραχθούν πολιτικές που θα ακολουθηθούν στις επόμενες εθνικές εκλογές.
Ήδη, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων Αλβανών μεταναστών στην Ελλάδα ζητούν την αντιπροσώπευση τους στην Βουλή των Ελλήνων, δηλαδή την είσοδο Αλβανικού κόμματος στο Κοινοβούλιο. Πρόσφατα δε, οι ηγεσίες του ΠΑΣΟΚ και του αλβανικού σοσιαλιστικού Κόμματος ανανέωσαν την ατζέντα του στενού διαλόγου που διατηρούν από το 2006. Άλλωστε, όταν ιδρύθηκε στην Ελλάδα το πρώτο παράρτημα του Σοσιαλιστικού Κόμματος της Αλβανίας, δεν παρέλειψαν να παρευρεθούν σημερινή υπουργός καθώς και στελέχη του ΠΑΣΟΚ, κυρίως από την Θεσσαλονίκη.


Ζητούν αλβανικό κόμμα στη βουλή
"Ξεκινάμε έναν τίμιο και δημοκρατικό αγώνα για την υπεράσπιση και κατοχύρωση των δικαιωμάτων των Αλβανών μεταναστών που πλειοψηφούν στην Ελλάδα. Επίσης αγωνιζόμαστε για να εξαφανίσουμε κάθε ακροδεξιό, εθνικιστικό στοιχείο στην Ελλάδα που προωθεί το μίσος και τον ρατσισμό. Αγωνιζόμαστε επίσης για την Αλβανίδα εργαζόμενη μητέρα. Η Ελλάδα ΔΕΝ ανήκει μόνο στους Έλληνες" είναι το κυρίαρχο μήνυμα που θα αρχίσει σύντομα να μεταφέρεται από στόμα σε στόμα στις τάξεις των Αλβανών μεταναστών στην Ελλάδα.ΠΗΓΗ:elkosmos.gr                                                                                                                                    

Δεν υπάρχουν σχόλια: