ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2010

ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΖΗΤΑΕΙ Ο ΘΑΤΣΙ!!!!

ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΖΗΤΑΕΙ ο επικεφαλής του αντιπολιτευόμενου αλβανικού κόμματος DPA της ΠΓΔΜ, Μεντούχ Θάτσι.

Τα σύνορα με το Κόσοβο και την Αλβανία θα πέσουν μέσα σε μια νύχτα.

Δεν θα υπάρχει "Μακεδονία", ούτε "Μακεδόνες".
Εφημ. Μακεδονία, 11/02/10

Κίνδυνο εσωτερικού πολέμου βλέπουν οι Αλβανοί των Σκοπίων

Ακραίες διαστάσεις προσλαμβάνει η ένταση μεταξύ της σλαβομακεδονικής και της αλβανικής πλευράς στην ΠΓΔΜ. Για κίνδυνο εσωτερικού πολέμου(!) προειδοποίησε την κυβέρνηση Γκρούεφσκι ο επικεφαλής του αντιπολιτευόμενου αλβανικού κόμματος DPA της ΠΓΔΜ, Μεντούχ Θάτσι.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο Kanal5, διεμήνυσε ότι αν η ΠΓΔΜ δεν αποδεχθεί όλα τα αιτήματα του DPA, αν δεν σταματήσει να τρομοκρατεί τους Αλβανούς και αν δεν επιλύσει το ζήτημα του ονόματος, τότε η χώρα ενδέχεται να αντιμετωπίσει έναν νέο πόλεμο, ο οποίος αυτή τη φορά θα τελειώσει με ήττα. “Μη χειροκροτείτε την πολιτική του κ. Γκρούεφσκι. Οι Αλβανοί στη Μακεδονία είναι ταπεινωμένοι και η Συμφωνία-Πλαίσιο είναι νεκρή”, δήλωσε ο κ. Θάτσι.
Ο επικεφαλής του DPA υποστήριξε ότι ήταν θανάσιμο λάθος που οι Αλβανοί αποδέχθηκαν να αποτελούν απλά μια πληθυσμιακή ομάδα, αντί για συστατικό έθνος της ΠΓΔΜ. Και τόνισε: “Η πολιτική της ταπείνωσης των Αλβανών οδηγεί απευθείας σε πόλεμο. Τα σύνορα με το Κόσοβο και την Αλβανία θα πέσουν μέσα σε μια νύχτα.
Οι Μακεδόνες δεν μπορούν να κερδίσουν τον πόλεμο [...] Δεν θα υπάρχει Μακεδονία, ούτε Μακεδόνες. Αν η χώρα θέλει να υπάρχει, τότε θα πρέπει να είναι χώρα τόσο των Μακεδόνων όσο και των Αλβανών”, δήλωσε ο κ. Θάτσι, ο οποίος δεν απέκλεισε την πιθανότητα να διαιρεθεί η ΠΓΔΜ σε δικοινοτικό κράτος.

Αναφερόμενος στο ζήτημα του ονόματος, ο κ. Θάτσι δήλωσε ότι η λύση είναι πιθανή μόνο αν η ΠΓΔΜ αποδεχθεί τις ελληνικές απαιτήσεις, καθώς είναι ξεκάθαρο ότι η Ελλάδα δεν θα προβεί σε υποχωρήσεις. Ο επικεφαλής του DPA σημείωσε επίσης ότι χωρίς την αρμονική συνύπαρξη Αλβανών και Σλαβομακεδόνων, η ένταξη στην ΠΓΔΜ και στο ΝΑΤΟ δεν αποτελεί εφικτή επιλογή.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Kanal5, εκπρόσωποι της εισαγγελίας της ΠΓΔΜ δήλωσαν ότι θα εξετάσουν τη δήλωση του κ. Θάτσι στην οποία μιλά για ενδεχόμενο πόλεμο και θα αποφασίσουν αν υπάρχει λόγος για να ξεκινήσει νομική διαδικασία εναντίον του. Το συγκυβερνών αλβανικό κόμμα DUI δεν σχολίασε καθόλου τις απειλές του κ. Θάτσι.
Διαβάστε κι άλλα δημοσιεύματα
εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια: