ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2010

Αλβανοί πριόνισαν τα κάγκελα και δραπέτευσαν από το κρατητήριο


Πριόνισαν τα κάγκελα στο παράθυρο της τουαλέτας των κρατητηρίων όπου βρίσκονταν και χωρίς να γίνουν αντιληπτοί από τον σκοπό έγιναν «καπνός»! Ο λόγος για δύο Αλβανούς, ηλικίας 20 και 28 ετών, οι οποίοι κατάφεραν να αποδράσουν από το Αστυνομικό Τμήμα της Ρόδου, όπου είχαν μεταχθεί προκειμένου να οδηγηθούν στις φυλακές, αφού την προηγούμενη ημέρα είχαν καταδικαστεί από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Δωδεκανήσου για σύσταση .... εγκληματικής οργάνωσης, με σκοπό τη διάπραξη διακεκριμένων κλοπών.

Οπως έγινε γνωστό από την Αστυνομική Διεύθυνση Δωδεκανήσου, οι νεαροί αλλοδαποί, αφού πριόνισαν τα κάγκελα (με άγνωστο μέχρι στιγμής αντικείμενο), κατάφεραν να βγουν από το παραθυράκι της τουαλέτας των κρατητηρίων, γεγονός που προκάλεσε ακόμα μεγαλύτερη έκπληξη, μια και είναι πολύ μικρών διαστάσεων! Το περιστατικό σημειώθηκε στις 9.30 το βράδυ της Τρίτης και όπως τόνισε σε δηλώσεις του ο αστυνομικός διευθυντής Γιάννης Μεσοδιακάκης, οι δύο άντρες χρειάστηκαν τουλάχιστον μία ώρα για να φέρουν εις πέρας το σκοπό τους, ενώ έφυγαν τόσο αθόρυβα από το Αστυνομικό Τμήμα που δεν έγιναν αντιληπτοί από κανέναν.

Για το περιστατικό διατάχθηκε Ενορκη Διοικητική Εξέταση από την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ., ενώ ο αρχιφύλακας ο οποίος εκτελούσε χρέη σκοπού στα κρατητήρια τέθηκε σε διαθεσιμότητα. Σημειώνεται ότι θα διερευνηθούν τυχόν ευθύνες και άλλων αστυνομικών. Εν τω μεταξύ, οι αρχές του νησιού εξαπέλυσαν χθες ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των νεαρών δραπετών, εναντίον των οποίων έχει σχηματιστεί δικογραφία από το Αστυνομικό Τμήμα Ρόδου για παράβαση του άρθρου 173 (παράβαση κρατούμενου), όπως επίσης και εναντίον του αστυνομικού σκοπού κρατητηρίων για παράβαση του άρθρου 172 (ελευθέρωση φυλακισμένου).


Espressonews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: