ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2010

Ούτε και σε υπερψήφιση της ΑΝΑΝικής λύσης που μαγειρεύουν οι Χριστόφιας, Ταλάτ και ΟΗΕ, θα τον ακολουθήσει...

"Ακτινογραφία": Ο κόσμος του ΔΗΚΟ επιλέγει αξιοπρέπεια
Του Σπύρου Παπαχαραλάμπους
Ο Κόσμος του ΔΗΚΟ επιλέγει αξιοπρέπεια. Εάν ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ επιλέξει τον εξευτελισμό, ο κόσμος του ΔΗΚΟ δεν θα τον ακολουθήσει, και το γνωρίζει, όπως δεν τον ακολούθησε και στο συνέδριο του κόμματος.
Ούτε και σε υπερψήφιση της ΑΝΑΝικής λύσης που μαγειρεύουν οι Χριστόφιας, Ταλάτ και ΟΗΕ, θα τον ακολουθήσει εάν το ζητήσει παρ΄ όλες τις διαβεβαιώσεις που έδωσε στον Ντάουνερ στις 16.01.2009. Ο ΔΗΚΟικός κόσμος του οποίου τις θέσεις στο κυπριακό και την περηφάνια ο κ Καρογιάν έπρεπε να γνωρίζει καλύτερα δεν θα δεχθεί να επικυρώσει και στη συνέχεια να υιοθετήσει τις καταστροφικές παραχωρήσεις που μέχρι σήμερα έκαμε ο κ Χριστόφιας στο Κυπριακό, γιατί αυτό ουσιαστικά θα σημαίνει συνέχιση της συμμετοχής του ΔΗΚΟ στην κυβέρνηση που επιδιώκει ο κ Καρογιάν και μετά την αξιολόγηση. Ο ίδιος μπορεί να υιοθετήσει αν θέλει όλα όσα καταστροφικά απεδέχθη ο Χριστόφιας στο Κυπριακό.
Ο κ Καρογιάν γνωρίζει ή οφείλει να γνωρίζει ότι ο ΔΗΚΟικός κόσμος δεν εγκρίνει ούτε την πολιτική Χριστόφια στην εσωτερική διακυβέρνηση και πολύ περισσότερο δεν εγκρίνει τις ολέθριες υποχωρήσεις του στο Κυπριακό που αποτελούν μέρος στρατηγικής επαναφοράς του ΑΝΑΝ. Για τούτο...

και ο ΔΗΚΟικός κόσμος δεν εγκρίνει εδώ και καιρό ούτε την παραμονή του ΔΗΚΟ στην κυβέρνηση, στην οποία ο κ Καρογιάν πεισματικά επιμένει σε πλήρη αντίθεση με την βούληση του ΔΗΚΟικού κόσμου. Δεν έχει δικαίωμα να δεσμεύει και τον ΔΗΚΟικό κόσμο ενάντια στην θέληση του. Απλά, όμορφα, ωραία, δημοκρατικά και αντρίκια για να δοθούν αδιάψευστα και τα σωστά μηνύματα εντός και εκτός της Κύπρου σε φίλους και σε εχθρούς του κόμματος και του τόπου ο ΔΗΚΟικός κόσμος να αποφασίσει στο σύνολο του σε κομματικό δημοψήφισμα όπως προβλέπεται και από το Καταστατικό για θέματα "μείζονος πολιτικής σημασίας". Και το εθνικό είναι χωρίς αμφιβολία το μείζον που είχε κατά νουν ο καταστατικός νομοθέτης.
Με την πολιτική που ακολούθησε ο ίδιος μέχρι σήμερα χάρη σκοπιμοτήτων που εξόφθαλμα δεν εγκρίνει ο ΔΗΚΟικός κόσμος κατάφερε να αφαιρέσει ο λαός από το κόμμα τον ρυθμιστικό ιστορικό ρόλο που παραδοσιακά του εναπόθετε. Για χάρη σκοπιμοτήτων και σήμερα συνεχίζει την ίδια πολιτική που τον φέρνει σε κάθετη αντίθεση και με τον κόσμο του κόμματος αλλά και με την ιστορία του κόμματος. Αποτέλεσμα θα είναι στις επόμενες βουλευτικές εκλογές, 15 μήνες από σήμερα ο λαός να αποδοκιμάσει ακόμα περισσότερο την σημερινή ΔΗΚΟική ηγεσία και για να την περιθωριοποιήσει να κατατάξει το κόμμα τέταρτο μετά την ΕΔΕΚ.
Μετά τον ιστορικά πρωτοφανή εκλογικό όλεθρο των Ευρωεκλογών που έζησε το κόμμα ζήτησα δημόσια (την παραίτηση του με εμπιστευτική επιστολή μου προς τον ίδιο, ζήτησα και πριν από τις Ευρωεκλογές, στις 12 .01.2009) την παραίτηση του κ Καρογιάν λέγοντας ότι το ΔΗΚΟ υπό την Προεδρία του δεν έχει ελπίδες να ανακάμψει και να ανακτήσει τον ιστορικό ρυθμιστικό του ρόλο.
Τα ίδια δυστυχώς ισχύουν και σήμερα. Η συνεχής μείωση των ποσοστών του ΔΗΚΟ συντελείται από την επιλογή πολιτικών από τον κ Καρογιάν που εξόφθαλμα είναι αντίθετες με την βούληση του ΔΗΚΟικού κόσμου και είναι αλλότριες των παραδοσιακών αγωνιστικών θέσεων του ΔΗΚΟ ιδιαίτερα στο Κυπριακό. Η αναμενόμενη δραστική μείωση των κομματικών ποσοστών θα έχει αλυσιδωτά σεισμικές αρνητικές αντιδράσεις και στο κόμμα και στον τόπο.
Στο κόμμα η μείωση των ποσοστών θα οδηγήσει στην μείωση των βουλευτικών εδρών στο ήμισυ σχεδόν και θα εξανεμίσει τις όποιες προοπτικές στα νέα στελέχη του ΔΗΚΟ, τη νεολαία του κόμματος, να αναδειχθούν και να εισέλθουν στην πρώτη γραμμή της μάχιμης πολιτικής αφού με τις μειωμένες βουλευτικές έδρες δεν θα υπάρχει χώρος για κανένα νέο αφού και οι μισοί σχεδόν "παλιοί" θα χάσουν την έδρα τους.
Η μείωση των κομματικών ποσοστών θα αποδυναμώσει ανάλογα και την ικανότητα του κόμματος να προωθήσει το πρόγραμμα του και να στηρίξει τα στελέχη του όπου αυτά θα χρειάζονται την κομματική στήριξη.
Και αυτά όταν όλα τα υπόλοιπα κόμματα θα καταγράφουν αύξηση εκλογικών ποσοστών και βουλευτικών εδρών σε βάρος του ΔΗΚΟ και θα αλωνίζουν στο νέο πολιτικό σκηνικό που στήνει με την ανεπάρκεια της η σημερινή ηγεσία του κόμματος.
Την ανεπάρκεια της σημερινής ΔΗΚΟικής ηγεσίας δεν θα την πληρώσει μόνο το κόμμα και τα στελέχη του, ιδιαίτερα οι νέοι, θα την πληρώσει και ο τόπος γατί οι ξένοι και πρώτοι και καλύτεροι οι Τούρκοι θα καταγράφουν με ικανοποίηση την εξασθένηση και μαρασμό του αγωνιστικού ΔΗΚΟ σαν μήνυμα κάμψης του φρονήματος του λαού και δεν θα έχουν κανένα λόγο για καμία υποχώρηση για εξεύρεση βιώσιμης λύσης αλλά θα ενθαρρυνθούν σε νέες διεκδικήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: