ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2010

Τούρκοι και Βούλγαροι άρχισαν να τρώνε - και πάλι - τα σωθικά τής Θράκης ΜΑΣ !!! Εισήλθαμε σε μια νέα - βαριά - ΚΑΤΟΧΗ !!! Σκλάβοι ξανά οι Έλληνες

Η συνδιοίκηση Ελλάδας – Τουρκίας στην Ελληνική Θράκη έχει ήδη αρχίσει!

Άγκυρα και Αθήνα συναποφάσισαν αλλαγή τού κάθετου άξονα Νυμφαίας – Ελληνοβουλγαρικών συνόρων!
Εδώ και καιρό καταγγέλλεται η εγκατάλειψη της Θράκης. Εδώ και χρόνια η ελληνική πολιτεία έχει εγκαταλείψει στην πράξη την ακριτική αυτή γωνιά της Ελλάδας και δυστυχώς, οι φόβοι όλων αρχίζουν και παίρνουν σάρκα και οστά.Πολλοί ήταν εκείνοι που το τελευταίο χρονικό διάστημα αναφερόντουσαν σε μία ιδιότυπη λειτουργία της Θράκης, η οποία έδειχνε (και συνεχίζει ολοένα και περισσότερο να δείχνει) πως «προωθείται» σε μία πολιτική «ακαταστασία», την οποία επιθυμεί διακαώς η Άγκυρα.
Τα όργανα του τουρκικού προξενείου και της εξωτερικής πολιτικής του νέο-οθωμανιστή Νταβούτογλου, είχαν προαναγγείλει την αλλαγή κάποιων σχεδιασμών στην Θράκη. Τελικά, αυτό που αρχικά δημοσιεύτηκε σε τοπική τουρκόφωνη εφημερίδα, έγινε γεγονός!
Ο κάθετος άξονας που σε λίγο καιρό θα ενώνει την Κομοτηνή με τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα άλλαξε σχεδιασμό την τελευταία στιγμή και αντί να περάσει από χωριά με χριστιανικό πληθυσμό, περνάει τελικά από χωριά μουσουλμάνων λίγα μόλις χιλιόμετρα ανατολικότερα.
Το πρόβλημα όμως είναι πως το έργο είναι χρηματοδοτούμενο από την Ευρωπαϊκή Ενωση και κάθε αλλαγή σε θέματα όπως ο σχεδιασμός, μπορεί να αποφέρει την ακύρωση της χρηματοδότησης.
Άραγε υπάρχει… εναλλακτικός σχεδιασμός γι αυτό το ενδεχόμενο;
Και, επίσης, ποιος και γιατί οδήγησε την «αλλαγή» του σχεδιασμού του συγκεκριμένου οδικού άξονα; Οι κακές γλώσσες αναφέρουν τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Αχμέτ Χατζηοσμάν, ο οποίος συνεπικουρούμενος από τον...

κύριο Πεταλωτή (τι σου κάνουν οι ψήφοι τελικά!!!) κατάφερε να αλλάξει τον αρχικό σχεδιασμό, με βάση τον οποίο δεν διαταράσσονταν το φυσικό περιβάλλον και δεν ενοχλούνταν ορεινοί οικισμοί της ευρύτερης περιοχής…
Οι αντιδράσεις των ντόπιων κατοίκων ήταν πολλές και έντονες, αλλά σύμφωνα με τις μέχρι τώρα εξελίξεις, επωφελούνται εκείνοι που στηρίχθηκαν από το τουρκικό Προξενείο της Κομοτηνής και τον τουρκόφωνο τύπο του Νομού Ροδόπης. Γιατί όμως υπήρξε τόσο μεγάλο ενδιαφέρον για το συγκεκριμένο οδικό δίκτυο και την χάραξή του; Γιατί, τελικά, περνάει μόνο από μουσουλμανικά χωριά, καθιστώντας μάλιστα αυτόματα «κρυφή» την κίνηση της οδού από μάτια χριστιανών κατοίκων;
Μήπως το γεγονός πως στη Νότια Βουλγαρία υπάρχουν μεγάλοι πληθυσμοί «τουρκόφωνων» βουλγάρων (οι οποίοι έχουν αποκτήσει ιδιαίτερη δυναμική στην πολιτική ζωή της Βουλγαρίας) βολεύει τις «σχέσεις» που ο τούρκος πρόξενος κύριος Σαρνίτς προσπάθησε να ενδυναμώσει με πάρα πολλά και συνεχόμενα ταξίδια του στην γειτονική Βουλγαρία;
Μήπως, η Άγκυρα προετοιμάζει μία μικρής ισχύος «βόμβα» στα Βαλκάνια αλλά και στην Ευρώπη; Μπορεί, άραγε, κάποιος υπεύθυνος (αν συνεχίζουν να υπάρχουν) από την σημερινή κυβέρνηση να διαννοηθεί την επικινδυνότητα αυτής της αλλαγής; Πάντως, η αλλαγή αυτή, από μόνη της, προδίδει μία νέα δυναμική που αναπτύσσεται από τους μουσουλμάνους βουλευτές της Ροδόπης, οι οποίοι καταφέρνουν να συναποφασίζουν με τον Γιώργο Παπανδρέου ή και να επιβάλουν τις απόψεις της Άγκυρας στην περιοχή. Το γεγονός πως τουρκόγλωσση εφημερίδα γνώριζε μερικές ημέρες πριν την συγκεκριμένη εξέλιξη, ουσιαστικά «πρόδωσε» τον σχεδιασμό που υπήρξε για την οργάνωση και τελικά την αλλαγή των κατασκευαστικών σχεδίων της οδού που θα συνδέει την Κομοτηνή με την Βουλγαρία μέσω Νυμφαίου… Κάποιοι βιάστηκαν να διατυμπανίσουν την επιτυχία τους και ουσιαστικά εξέθεσαν την άτυπη συνεργασία της ελληνικής κυβέρνησης (και ίσως των τοπικών αρχών και υπηρεσιών) με τους «αντιπροσώπους» του κυρίου Σαρνίτς και της Άγκυρας…
Δηλώσεις Ευριπίδη Στυλιανίδη (βουλευτής Ν.Δ. Ροδόπης)
Σε δηλώσεις του για το συγκεκριμένο θέμα, ο κύριος Στυλιανίδης, βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, εκλεγείς στο Νμό Ροδόπης, είπε χαρακτηριστικά:
«Ο φόβος ο οποίος εγώ διατυπώνω, με σεβασμό στην άποψη των ανησυχούντων κατοίκων, είναι ότι υπάρχει κίνδυνος η οποιαδήποτε μεταβολή να ακυρώσει το έργο με συνέπειες για τους ίδιους τους κατοίκους. Διότι αν ξεκινήσουμε τώρα την μελέτη, μιας εναλλακτικής χάραξης, στην οποία θα χρειάζονται πολλές απαλλοτριώσεις, είναι αβέβαιο αν θα υπάρχουν τα λεφτά για να πληρωθεί η νέα χάραξη. Κανείς δεν μπορεί να ξέρει τι αναστατώσεις θα δημιουργηθούν όσον αφορά το νομικό κομμάτι, δηλαδή προσφυγές στο συμβούλιο της επικρατείας και τα λοιπά.
Επειδή αυτό μπορεί να καθυστερήσει, αντιλαμβάνεστε ότι αν ολοκληρωθεί ο σταθμός και ο υπόλοιπος δρόμος, όλος ο φόρτος ο μεταφορικός θα διέρχεται μέσα από το υφιστάμενο δίκτυο το οποίο περνάει μέσα από τα χωριά, δηλαδή θα έχουμε κάνει μια τρύπα μέσα στο νερό. Θα έχουμε επιστρέψει στην αρνητική εκείνη πρόταση η οποία ξεσήκωσε τους κατοίκους, τους οποίους εμείς ακούσαμε και αναζητήσαμε τότε την εναλλακτική λύση η οποία και διαμορφώθηκε. Διατυπώνω λοιπόν την επιφύλαξη και τον φόβο, διότι ο δρόμος αυτός πρέπει να ολοκληρωθεί όπως είχε οριστικοποιηθεί, να τελειώσει γρήγορα, για να επιφέρει οικονομικά αποτελέσματα στην περιοχή χωρίς να αναστατώσει ούτε το οικοσύστημα, ούτε την ησυχία των δύο οικισμών.
Για σκοπιμότητα, δεν γνωρίζω. Αυτό πρέπει να το γνωρίζουν εκείνοι που κινούν το ζήτημα. Εγώ διατυπώνω μια άποψη γνωρίζοντας την Ελληνική πραγματικότητα και βλέποντας τους κινδύνους που υπάρχουν μπροστά μας. Σε κάθε περίπτωση, από κάθε απόφαση, υπάρχουν οι δυσαρεστημένοι και οι ευχαριστημένοι. Το σύνολο της περιοχής εκτιμώ ότι από αυτό τον δρόμο θα ικανοποιηθεί και διατυπώνω και έναν φόβο, μην εγκλωβιστούν οι ίδιοι οι κάτοικοι στις συνέπειες της λάθος επιλογής στην οποία ίσως τους ωθούν κάποιοι ίσως για να πάρουν πέντε ψήφους παραπάνω».
Το συγκεκριμένο έργο, λοιπόν, κινδυνεύει να μην ολοκληρωθεί λόγω έλλειψης των περισσότερων χρημάτων που απαιτούνται. Όμως, έχει ήδη επιτευχθεί κάτι πολύ σημαντικότερο: Η αλλαγή αυτή σηματοδότησε και την εμπλοκή πλέον της Άγκυρας σε θέματα που αφορούν αποκλειστικά την ελληνική πολιτεία. Εξάλλου, ο κύριος Στυλιανίδης, ήταν σαφής όταν αναφέρθηκε λέγοντας πως «γνωρίζει τους κινδύνους»… Η άτυπη συνδιοίκηση της Θράκης έχει ήδη ξεκινήσει, και στην συγκεκριμένη περίπτωση γίνεται σαφέστατο αυτό. Ο κύριος Παπανδρέου, προφανώς ενοχλημένος από τις τελευταίες οικτρές του αποτυχίες στις Βρυξέλλες, ίσως να θέλησε να «ηρεμήσει» την Άγκυρα για να μπορέσει να κοιμηθεί ήσυχος… Τα ερώτημα είναι παλιό, αλλά πάντα επίκαιρο: «Πόσο θα μας κοστίσει τελικά ο ύπνος του Γιώργου;»
Οι επιπλέον μουσουλμανικοί ψήφοι που ξεκάθαρα μετακινούνται στο ΠΑΣΟΚ μέσα από την συγκεκριμένη «αλλαγή στάσης», μπορεί να μην είναι πολλοί, αλλά έτσι όπως «εξελίσσεται» η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου, υπάρχει σοβαρή πιθανότητα ο κύριος Πεταλωτής να χρειασθεί ακόμη και τις ψήφους νεκρών προκειμένου να διασωθεί ο ίδιος πολιτικά. Κι αυτό, γιατί στις επόμενες εκλογές, θα κυριαρχεί ένα άλλο σύνθημα στις τάξεις του ΠΑΣΟΚ: «Ο σώζων εαυτόν σωθήτω…»!!!

Κωνσταντίνος

Υ.Γ. Ευχαριστώ τα «Νέα τής Ροδόπης» για τις χρήσιμες πληροφορίες που μου παρείχαν

Πηγή: http://kostasxan.blogspot.com/2010/02/blog-post_2761.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: