ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2010

Τι τό’ θελες το ταξίδι στην Γερμανία Μιχαλάκη μου?

«Ρουκέτες» Καμμένου κατά της ΝΔ στην Εξεταστική

«Δεν είμαστε άγιοι στην υπόθεση της Siemens» ανέφερε ο βουλευτής της Β Δ Αθηνών, προκαλώντας ενόχληση στο κόμμα του



Φωτιά άναψε στη Ρηγίλλης, για δεύτερη φορά σε διάστημα δύο εβδομάδων, ο βουλευτής Β΄ Αθηνών της ΝΔ κ. Π. Καμμένος, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να έχουν εισρεύσει στα ταμεία του κόμματος χρήματα από τη Siemens. Με τη φράση «δεν είναι ούτε αγία η ΝΔούτε άγιο το ΠαΣοΚ» ο κ. Καμμένος προκάλεσε αρνητική εντύπωση στις τάξεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Στη Ρηγίλλης αιφνιδιάστηκαν, αφού αναμένουν προσεκτικές δηλώσεις από τον πρώην υφυπουργό που συμμετέχει στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής. «Η Siemens, όπως και άλλες εταιρείες, έδιναν το 2% του τζίρου τους σε μαύρο πολιτικό χρήμα, σε εκάστοτε πολιτικούς που χειρίζονταν συμβάσεις. Δεν είναι ούτε αγία η ΝΔούτε άγιο το ΠαΣοΚ» είπε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Κανάλι 1 και συμπλήρωσε: «Δεν έχει κανέναν λόγο κανείς βουλευτής του ΠαΣοΚ να συγκαλύψει τους βρώμικους του ΠαΣοΚ και δεν έχει κανέναν λόγο κανένας βουλευτής της ΝΔ να συγκαλύψει τους βρώμικους της ΝΔ. Υπάρχουν κάποιοι πολιτικοί, και είναι οι περισσότεροι, οι οποίοι για να κάνουν πολιτική έχουν χαλάσει την προσωπική τους περιουσία και κάποιοι άλλοι έχουν πλουτίσει. Δεν θα πληρώνουμε όλοι για τους επίορκους».
Η Ρηγίλλης είδε και πάλι τον κ. Καμμένο να προκαλεί ρήγμα στη γραμμή της ΝΔ ότι το κόμμα δεν εμπλέκεται στην υπόθεση και ήδη αρκετοί βουλευτές ασκούσαν χθες παρασκηνιακά κριτική για τη στάση του, μιλώντας για την πολιτική ζημιά που γίνεται.
Τον ανακριτή κ. Δ. Οικονόμου, ο οποίος διερευνούσε την υπόθεση της σύμβασης μεταξύ Δημοσίου και Siemens για τον προαστιακό σιδηρόδρομο, «έδειξε» χθες στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής που διερευνά το σκάνδαλο των «μαύρων ταμείων» της γερμανικής εταιρείας η δημοσιογράφος κυρία Αριστέα Μπουγάτσου ως υπεύθυνο για τη μη διαβίβαση τον Μάιο του 2009 στη Βουλή της σχετικής δικογραφίας, παρ΄ ότι υπήρχαν ενδείξεις εμπλοκής πολιτικών προσώπων. Μάλιστα συνέδεσε την καθυστέρηση αυτή με το πρόωρο κλείσιμο της Βουλής (στις 8 Μαΐου 2009) εν όψει των ευρωεκλογών του Ιουνίου, πράγμα που οδήγησε σε παραγραφή τυχόν αδικημάτων. Σύμφωνα με τα στοιχεία που επικαλέστηκε η μάρτυς ο κ. Οικονόμου «σκόνταψε» τουλάχιστον σε ενδείξεις εμπλοκής του εποπτεύοντος υπουργού Μεταφορών κ. Μ. Λιάπη, ως προς το σκέλος της κατακύρωσης του σχετικού διαγωνισμού, ενώ αναφέρθηκε και σε τυχόν ευθύνες των διαδόχων του κκ. Ευρ. Στυλιανίδη και Κ. Χατζηδάκη λόγω των παρατάσεων που δόθηκαν στο έργο, το οποίο δεν έχει ακόμη παραδοθεί. Ενέπλεξε δε και τον πρώην υπουργό Μεταφορών του ΠαΣοΚ κ. Χρ. Βερελή, καθώς, όπως είπε, «το σίριαλ του Προαστιακού ξεκινά από το 2003 και συνεχίζεται ως σήμερα».
Και όλα αυτά ενώ ο κ. Οικονόμου φερόταν έτοιμος να διαβιβάσει αμελλητί στη Βουλή την επίμαχη δικογραφία, κατά την κυρία Μπουγάτσου, η οποία είπε ότι ο δικαστικός λειτουργός άφησε να διαρρεύσει προς δημοσιογράφους πως «ήταν σχεδόν έτοιμος να αποστείλει στη Βουλή με βάση τον νόμο “περί ευθύνης υπουργών” τη δικογραφία για την εργολαβία του προαστιακού». «Ξαφνικά ο προαστιακός πήρε το “τρένο” της παραγραφής» ανέφερε χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας ότι η σύμβαση του έργου αξίας 160 εκατ. ευρώ κατακυρώθηκε στις 26.4.2005 (επί υπουργίας Μ. Λιάπη) «ενώ έπρεπε να είχε γίνει για τις ανάγκες των Ολυμπιακών Αγώνων» (οι οποίοι διεξήχθησαν το 2004) και να είχε παραδοθεί εντός οκτώ μηνών!
Βουλευτές του ΠαΣοΚ που συμμετέχουν στην Εξεταστική Επιτροπή συνέδεαν το αιφνιδιαστικό κλείσιμο της Βουλής το 2009 με τη δικογραφία Οικονόμου και τις φερόμενες ενδείξεις εμπλοκής του εξαδέλφου τού τέως πρωθυπουργού, ενώ βουλευτές της ΝΔ σημείωναν ότι στις 8 Μαΐου 2009 παραιτήθηκε ο κ. Βερελής από βουλευτής, χωρίς να γνωρίζει όμως τις προθέσεις της κυβέρνησης, η οποία λίγες ώρες αργότερα ανακοίνωνε το πρόωρο κλείσιμο της Βουλής.
Αίσθηση εξάλλου προκάλεσαν οι αναφορές της μάρτυρος στο «φαγοπότι στον ΟΤΕ». Διαβάζοντας την κατάθεση του Γερμανού κ. Χούμπερτ, εκ των διαχειριστών των «μαύρων ταμείων» της Siemens, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Λαδώναμε τον ΟΤΕ για να μας πληρώνει ακριβότερα. Δίναμε πολλά για να πληρώνουμε τις διοικήσεις που άλλαζαν συνεχώς», ενώ κατά τη μάρτυρα ως και συνδικαλιστές συναινούσαν στο ΔΣ του ΟΤΕ υπέρ των συμφωνιών με τη Siemens.
Πηγή
Σχόλιο:
Τι τό’ θελες το ταξίδι στην Γερμανία Μιχαλάκη μου?
Πέραν της πλάκας και του αστείου όμως, ακόμη και έτσι να ήταν, ένα ταξίδι στην Γερμανία για κάποιον “χορτασμένο” σαν τον Μιχάλη Λιάπη δεν είναι δέλεαρ για κατακύρωση του σχετικού διαγωνισμού όπως αναφέρεται στο άρθρο. Απλά την “πάτησε” ο πρώην υπουργός και πήγε Βερολίνο με κακές παρέες. Τώρα για το 2% του έργου, εγώ δεν ξέρω από τέτοια. Δεν έχω κάνει ούτε βουλευτής ούτε υπουργός. Απλά ακούω/διαβάζω τι λέει ο Πάνος και βγάζω τα δικά μου συμπεράσματα.
Καιρό τώρα (10/09/2008) αναρωτιόμουνα αν η υπόθεση Siemens μπήκε στο αρχείο ή όχι.



Τελικά δεν μπήκε λοιπόν, αλλά η γνώμη μου είναι, βασισμένος σε αυτά που λέει ο Πάνος Καμμένος που τον εκτιμάμε αφάνταστα για την στήριξή του στους Bloggers, πάει σίγουρα για συγκάλυψη και μακάρι να έχω λάθος. Είναι όμως δυνατόν να μην υπάρχει αλληλεγγύη μεταξύ … “ομοφρονούντων”?

Δεν υπάρχουν σχόλια: