ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2010

Συνελήφθησαν ο Αλβανός αδίστακτος κακοποιός Χαραλάμπι Σόλα και η παρέα του.

Την ώρα που στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής και ειδικότερα στην Ασφάλεια Αττικής έχει πέσει παγωμάρα, μετά το πρωτοφανές, όπως προκύπτει από τα μέχρι τώρα στοιχεία, φιάσκο της Αστυνομίας -εκτός άλλου απροόπτου- να συλλάβει τον Ρώσο δολοφόνο που φέρεται να εκτέλεσε το χάραμα της 2ας Απριλίου τον αστυφύλακα της ομάδας «Δέλτα», Σπύρο Θεοδώρου, μια άλλη υπόθεση που απασχολούσε την ηγεσία της ΕΛΑΣ, φαίνεται να πήγε καλύτερα.

Ενώ επίσημη ενημέρωση δεν υπάρχει (αφού η Διεύθυνση της Ασφάλειας Αττικής έχει προγραμματίσει ανακοινώσεις για… αύριο το μεσημέρι, ώρα που θα έχουν κλείσει όλες ανεξαιρέτως οι εφημερίδες, κυριακάτικες και καθημερινές και θα έχουν ξεχαστεί τα αρνητικά σχόλια την Τρίτη που θα επανακυκλοφορήσουν), πληροφορίες θέλουν να έχει συλληφθεί ο αδίστακτος κακοποιός Χαραλάμπι Σόλα και η παρέα του. Άλλοι τρεις Αλβανοί ένοπλοι ληστές, οι οποίοι με τα μέχρι τώρα στοιχεία αποτελούσαν την ομάδα των ληστών με τα καλάσνικοφ που είχαν αναστατώσει το αστυνομικό σώμα. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο 27χρονος Σόλα συνελήφθη με τους ομοεθνείς του σε διαμέρισμα στο κέντρο της πόλης, οπλισμένος. Ήταν ο επικηρυγμένος κακοποιός που το ξημέρωμα της 7ης Σεπτεμβρίου, στη συμβολή των οδών Ελλήνων Ηρώων και Λεωφόρο Βεΐκου στο Νέο Φάληρο, γλύτωσε σαν το αγρίμι από το καρτέρι που είχαν στήσει αστυνομικοί για να τον συλλάβουν, μαζί με τον 22χρονο συμπατριώτη του Αμαρίλντο Σαμαρτζή (Σαμάρχιου). Μετά από ανταλλαγή πυρών (στο τόπο της σύρραξης είχαν βρεθεί πάνω από 60 κάλυκες) ο Σαμαρτζής είχε πέσει νεκρός. Ο Σόλα, όμως, ξεγλίστρησε με τρεις σφαίρες. Στη συνέχεια, όπως προκύπτει από αστυνομικές πηγές, είχε καταφύγει σε διαμέρισμα στα Πατήσια τραυματισμένος, ενώ τα ΕΚΑΜ τον αναζητούσαν σε εγκαταλελειμμένο σπίτι στην οδό Πειραιώς. Μάλιστα, φέρεται να είχε επικοινωνήσει με γιατρό ιδιωτικής κλινικής (τον οποίο γνώριζε από νοσηλεία του σε τροχαίο με τη μοτοσυκλέτα του) και να του ζήτησε να του αφαιρέσει τις σφαίρες. Ο γιατρός αρνήθηκε. Οι επικοινωνίες με το κινητό τηλέφωνο, όμως, πιθανώς να τον πρόδωσαν, αφού είχε τεθεί υπό παρακολούθηση όπως και η υπόλοιπη σπείρα.

Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, οι ένοπλοι με τα καλάσνικοφ υπάρχει βάσιμη πιθανότητα να είναι οι δράστες πάνω από 19 ληστειών του παρελθόντος σε τράπεζες και σούπερ μάρκετ στην περιοχή της αρμοδιότητας της Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής. Όμως, όπως προκύπτει από τα μέχρι τώρα δεδομένα, χρεώνονται και την ένοπλη συμπλοκή με αστυνομικούς το πρωινό της 27ης Ιανουαρίου στην Κόρινθο.

Την ημέρα εκείνη, τρεις άγνωστοι με καλάσνικοφ προσπάθησαν να ληστέψουν την Eurobank. Αφού άρπαξαν τα χρήματα, έπεσαν πάνω σε διερχόμενο περιπολικό της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κορινθίας. Πάτησαν τη σκανδάλη και γάζωσαν το περιπολικό, χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί κανένας από το πλήρωμα. Στη συνέχεια, οι δράστες επιβιβάστηκαν σε μαύρο τζιπ. Το αυτοκίνητο καταδιώχθηκε από περιπολικά. Οι κακοποιοί συνέχισαν τις ριπές και ένα από τα αστυνομικά αυτοκίνητα άρπαξε φωτιά. Όπως διαρρέεται από πηγές της Αστυνομίας, οι συλληφθέντες υπάρχει ενδεχόμενο να εμπλέκονται και στις περιπετειώδεις ληστείες σε τραπεζικά υποκαταστήματα σε Νέα Σμύρνη και Ωρωπό.

Στέφανος Χίος
zougla

Σχόλιο...
Μπράβο στον Στέφανο Χίο που το έβγαλε στην δημοσιότητα.Από δικές μου πληροφορίες μαθαίνω ότι όντως η σύλληψη έχει γίνει.Και θεωρώ ότι είναι από τις μεγάλες επιτυχίες της αστυνομίας κατά των Αλβανόφωνων συμμοριών.
Ο νοών νοήτω

Δεν υπάρχουν σχόλια: