ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Κυριακή 16 Μαΐου 2010

Ο ..."υπερκομματικός" και οι κ(υ)νοβουλευτικοί ..."νάνοι"

.
Από τον Ιάσωνα ...

Στην ιστοσελίδα της Προεδρίας της Δημοκρατίας όπου ανέτρεξα, βεβαιώθηκε ιδίοις όμμασι (σας συνιστώ να το κάνετε κι΄εσείς) ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μας, είναι δέσμιος της εκάστοτε κυβερνήσεως και δεν μπορεί ούτε μια επιστολή να γράψει, ούτε να προκηρύξει δημοψήφισμα, ούτε να απευθύνει διάγγελμα, ούτε να υπογράψει κάποιο προεδρικό διάταγμα άνευ της προηηγουμένης εγκρίσεως και υπογραφής του αρμοδίου Υπουργού, ή της Βουλής των Ελλήνων. Δείτε εδώ.!Παρά ταύτα, ο Πρόεδρός μας έχει δύο (2) πολύ σημαντικές εξουσίες, που έχουν όλοι οι ασκούντες διοικητική εξουσία.
1. Να παραιτηθεί των καθηκόντων του σε περίπτωση ασυμφωνίας με την κυβέρνηση.
2. Να ασκήσει δικαίωμα αναπομπής (δηλαδή μη υπογραφής και επιστροφής ενός Νόμου ή ενός Προεδρικού Διατάγματος συνοδευόμενο και από έκθεση των λόγων διαφωνίας του Προέδρου, κατ' άρθρ. 42 παρ. 1.
Πέραν αυτών των συνταγματικών "αρμοδιοτήτων - δικαιωμάτων" του Προέδρου, υπάρχει και η καθημερινή δυνατότητά του να προβαίνει σε δηλώσεις επί παντός επιστητού με αφορμή και σε ότι αφορά τον Ελληνικό λαό, κάτι που κατά κόρον πράττει ο λαλίστατος και γραφικός με μικρά υπόκλιση έχοντας την δεξιά επί του στήθους του, κάτι βεβαίως που δεν έχουμε δει να κάνουν άλλοι Πρόεδροι που ασκούν πραγματική εξουσία.
Αλλά θα επανέλθουμε σ΄αυτό...
Ουδέποτε μέχρι σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επέστρεψε νομοσχέδιο ή προεδρικό διάταγμα, κάτι που σημαίνει ότι ο ανώτατος άρχων βρίσκεται σε αγαστή συνεργασία, απόλυτη ταύτιση απόψεων, αφού οι εκάστοτε ... "κυβερνώντες" θεωρούν ως δεδομένη την σύμφωνη γνώμη του.
Δια τούτο ίσως και επανεξελέγη, ως ...άκρως συνεργάσιμος.!
Ο Κύριος Πρόεδρος συνεφώνησε λ.χ. και υπέγραψε το Προεδρικό διάταγμα (ΦΕΚ 100 16/02/2010) που αφορούσε την απονομή χάριτος εμπόρων ναρκωτικών, κλεπτών, ληστών, πλαστογράφων, λιποτακτών κ. ά., προκειμένου προσληφθούν στο δημόσιο ή (σε δυο περιπτώσεις) να λάβουν άδεια παροχής ...υπηρεσιών ασφαλείας.! (Σχετικό θέμα εδώ)
Επίσης, όπως προέκυψε από σχετικό δημοσίευμα (ΦΕΚ 15/15-01-2008 ΥΟΔΔ) πλήρως επιβεβαιωμένο, υπέγραψε και συνεπώς συμφώνησε, για την επαναπρόσληψη συνταξιούχου ιστορικού - αρχαιολόγου με 35 χρόνια υπηρεσίας ως μετακλητής υπαλλήλου με μισθολογικό κλιμάκιο 1ο και βαθμό Α’ της κατηγορίας ΠΕ. (Σχετικό θέμα μας εδώ).
Συμφώνως προς το Σύνταγμα και τους Νόμους, εφόσον τα αντίστοιχα διατάγματα είχαν την υπογραφή και την έγκριση του αρμοδίου υπουργού - του ..."υπευθύνου" δηλαδή - ο ανεύθυνος Ανώτατος άρχων, είχε το "ελεύθερο" ή την διακριτική ευχέρεια της υπογραφής ή μη, επιλέξας βεβαίως στα πλαίσια της ...πειθήνιας συνεργασίας και της ...ήπιας συναίνεσης να πει το ΝΑΙ.!
Όμως εμείς δεν θα κρίνουμε τον ανεύθυνο άρχοντα - πρόεδρο των εν προκειμένω για την ανευθυνότητά του.
Θα τον κρίνουμε ως Πολίτη για τις ευθύνες του.
Και ευθύνη φέρει ο Κος Πρόεδρος με την επιλεκτική σιωπή του στα όσα συνταρακτικά συμβαίνουν, όπου οι ..."ηχηρές" παρεμβάσεις του Πρόεδρου μας είναι η άβυσσος σιωπής.
Μαύρη οπή αφωνίας και ρηχής ψυχής.
Δηλαδή, πώς να ανεχθούμε από την μια πλευρά ο Κος Πρόεδρός μας, ο ρυθμιστής του πολιτεύματός μας (που αν δεν απατώμαι) είναι ακόμη κοινοβουλευτική δημοκρατία να υποδέχεται την ...Κυρία Παπαρήγα και να την συγχαίρει για ..."την πρωτοβουλία της να συγκεντρώσει στην Αθήνα εκπροσώπων Κομμουνιστικών Κομμάτων, κομμάτων δηλαδή ..."προοδευτικών" που αγωνίζονται για την ειρήνη και για τις κοινωνικές κατακτήσεις των λαών τους..." και από την άλλη να παραμένει ερμητικά σιωπηλός, όταν η ιδία ευγενική μελίρρυτος αξιαγάπητος και φιλαλήθης, η θαυμάστρια και νοσταλγός του Στάλιν Κα Παπαρήγα να δηλώνει:
1. "...Καλούμε σε συνειδητή απειθαρχία... Αν αυτός είναι ο νόμος και όπως λέτε, πρέπει να εφαρμοστεί, εμείς σας λέμε ότι δεν πρόκειται να πειθαρχήσουμε..." (ομιλία στην Βουλή 29/5/2008 κατά τη συζήτηση επίκαιρης ερώτησής της προς τον πρωθυπουργό για την πολιτική της κυβέρνησης στην ανώτατη εκπαίδευση)
2. "...Θα διαμορφωθεί ένα νέο επαναστατικό Σύνταγμα, νέα νομοθεσία που αντιστοιχεί στις νέες κοινωνικές σχέσεις και αντίστοιχα θα διαμορφώνεται το Εργατικό, το Οικογενειακό Δίκαιο και θα είναι νομικά κατοχυρωμένες όλες οι νέες κοινωνικές σχέσεις. Συγκροτείται καινούργιο δικαστικό σύστημα το οποίο στηρίζεται σε επαναστατικούς λαϊκούς θεσμούς απονομής της δικαιοσύνης. Αρκετές ιδέες μπορούμε να πάρουμε από τη δικαιοσύνη όπως λειτούργησε στην ελεύθερη Ελλάδα, στην Κατοχή, στα χρόνια του Δημοκρατικού Στρατού. Το δικαστικό σώμα συγκροτείται από αιρετούς και ανακλητούς λαϊκούς δικαστές, καθώς και από μόνιμο δικαστικό προσωπικό που θα είναι υπόλογοι στους θεσμούς της εργατικής εξουσίας..." (6/11/2008, Ξενοδοχείο Αστήρ Πάτρας, παρουσίασης θέσεων ΚΚΕ για το 18 ο Συνέδριο)
3. "...Όταν θα γίνει σοσιαλισμός στην Ελλάδα, όλοι οι βιομήχανοι θα μας παραδώσουν τις βιομηχανίες τους και θα πούνε πάρτε τα; Θα είναι σκληρή η σύγκρουση. Και θα είναι και με τους συμμάχους τους, ανώτερα μεσαία στρώματα κλπ. Δεν κατάλαβα δηλαδή. Βεβαίως θα υπάρξει και η βία, δεν το κρύβουμε..." (tovima)
Είναι δυνατόν, ως Έλλην Πολίτης, απολαμβάνων την μεγίστη τιμή και το ύπατο αξίωμα της κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας σε μια ελεύθερη χώρα να ανέχεται σιωπηλός, άνευ ουδεμιάς παρατηρήσεως, νουθεσίας, δηλώσεως, αντιρρήσεως στην στοχευμένη προσπάθεια του ΚΚΕ, όπως καταγράφεται στο καταστατικό του, στα συνέδριά του και δηλώνεται ευθέως δια στόματος της Κας Παπαρήγα προσφάτως δεν και σε τηλεοπτική παρέμβαση ..."αξιωματούχου" του ΚΚΕ, ότι το τιμημένο ...ΚΚΕ δεν αποδέχεται το Σύνταγμα, παρά μόνο την επιχορηγία;!
Ακόμη και σήμερα η ...φιλόνομος και νομοταγής γραμματεύς του ΚΚΕ σε πανελλαδική συγκέντρωση σημαιοφόρων με τα φιλικά κονταρόξυλα, αμφισβήτησε ευθέως τους πάντες και τα πάντα, πλην ΚΚΕ."Ποιοί μιλάνε για σεβασμό στο Σύνταγμα;" Βροντοφώνησε η αλάνθαστη Πάπισσα του Περισσού.
"...Όλοι αυτοί, που από τότε που συγκροτήθηκε το σύγχρονο ελληνικό αστικό κράτος, πολλές φορές παραμέρισαν το Σύνταγμα ανοίγοντας το δρόμο στην κατάργηση του δικού της παιδιού, του αστικού κοινοβουλίου..."
Δεν θα έπρεπε βεβαίως αφού οι τέως εισπράκτορες και πράκτορες του Κρεμλίνου διαφωνούν.! (tovima)
Ενώ λοιπόν είναι φανερό πού το πάει το ΚΚΕ, και οι Έλληνες βιώνουν την τραγική οικονομική κατάσταση, την χρεωκοπία, την ανεργία, την λεηλασία που υφίστανται από τους νόμιμους και μη ληστές, ήδη το φάσμα του καταστροφικού μίσους που σπέρνει ο σταλινικός κομμουνισμός, η βία που ασκούν οι κονταροφόροι πραιτωριανοί, οι αναρχικές εκδηλώσεις, οι δήθεν πειθαρχημένες και ειρηνικές πλην καταστροφικές, θέτουν ενώπιον των ευθυνών τον καθένα, όσον αφορά για το πού βαδίζουμε.
Για όλα αυτά όχι ως Ανεύθυνος Πρόεδρος αλλά ως υπεύθυνος Πολίτης , ως ο Πρώτος τη τάξει, φέρει βαρειά ευθύνη και κρίνεται ο κος Παπουλιας..
Διότι η επιλεκτική σιωπή δεν είναι χρυσός... Είναι εγκληματική ανοχή.
ΥΓ.
Κεφάλαιο με τίτλο "Η Οικοδόμηση του Σοσιαλισμού"
"...Αφετηρία για το πέρασμα της ελληνικής κοινωνίας στο σοσιαλισμό, κατώτερη βαθμίδα του κομμουνισμού είναι: η επαναστατική κατάκτηση της εξουσίας από την εργατική τάξη σε συνεργασία με τους συμμάχους της...
...Ανεξάρτητα από την μορφή που θα πάρει το σοσιαλιστικό κράτος από την άποψη της ταξικής ουσίας, θα είναι επαναστατική εξουσία της εργατικής τάξης, η δικτατορία του προλεταριάτου..." και εν συνεχεία,
"...Η μορφή που θα πάρει το επαναστατικό εργατικό κράτος θα λυθεί μέσα στην επαναστατική πάλη στους σκληρούς ταξικούς αγώνες , σε συνθήκες που ξεσπάει και αναπτύσσεται η επαναστατική διαδικασία..."Οι σημερινές επιδιώξεις του ΚΚΕ όπως καταγράφονται στο Πρόγραμμα του ΚΚΕ και ανακοινώθησαν κατά την διεξαγωγή του 17ου Συνεδρίου του ΚΚΕ που έλαβε χώραν από 9-12 Φεβρουαρίου 2005.                                                                                                                                   ΠΗΓΗ:gianniotis.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: