ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Τετάρτη 19 Μαΐου 2010

ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ" ΜΟΝΟ ΛΑΙΚΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΠΟΔΟΣΟΥΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Προς σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για το Βατοπέδι θα προχωρήσει η κυβέρνηση αφού σύμφωνα με πληροφορίες η πλειοψηφία θα υποβάλει πρόταση για περαιτέρω διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών των πρώην υπουργών και υφυπουργών της Ν.Δ.
Κοντού, Μπασιάκου,Δούκα,Βουλγαράκη,Ρουσόπουλου αλλά και κατα του πρώην συμβούλου του Καραμανλή ,Αγγέλου.
Για άλλα τέσσερα πρώην κυβερνητικά στελέχη υπάρχει πρόθεση για καταλογισμό ΜΟΝΟΝ....πολιτικών ευθυνών.
Πρόκειται για τους Αλογοσκούφη,Μπέζα,Κιλτίδη και Μαγγίνα.
Οι ευθύνες των πρώην υπουργών και υφυπουργών συνίστανται κυρίως στο ότι το Δημόσιο παραιτήθηκε από κερδισμένη δίκη (η δίκη της Κομοτηνής κατά της Μονής Βατοπεδίου) ενώ αποφάσισαν να ανταλλάξουν τα δημόσια κτήματα με "δημόσια γη"....όπως χαρακτήριζαν την Βιστωνίδα.....δηλαδή με νεράκι του Θεού.Με αποτέλεσμα να υπάρξει τεράστια ζημιά του Δημοσίου.
Σε....διαβούλευση είναι ακόμα το θέμα για το αν έστω στο πόρισμα της πλειοψηφίας (αφού δεν θα είναι μόνο ενα το πόρισμα όπως άλλωστε συνηθίζεται) θα καταλογίζονται συγκεκριμένα αδικήματα στους πρώην υπουργούς αφού υπάρχουν μέλη της επιτροπής που προτείνουν να γίνεται λόγος για....παραλείψεις τους.
Επί της ουσίας όμως ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΑΠΟΔΟΘΕΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ αφού και με τον....νόμο όλες οι αξιόποινες πράξεις έχουν παραγραφεί.
Ο μόνος ίσως που υπάρχει περίπτωση να διωχθεί και αυτό αν αποφασίσει η ΝΔ να τον...θυσιάσει ώστε να παρουσιαστεί ως το...εξιλαστήριο θύμα είναι ο Αγγέλου που και αρκετές αντιπάθειες έχει μέσα στην νέα ΝΔ αλλά και δεν καλύπτεται απο την βουλευτική ασυλία.
Οι διώξεις υπουργών και υφυπουργών μπορούσαν να ασκηθούν μέχρι τον Μάιο του 2009, όταν η κυβέρνηση του χοντρού που χαμογελά στα μούτρα μας απο τα τελευταία έδρανα της βουλής σε συνεννόηση με τον Σιούφα αποφάσισε πραξικοπηματικά να κλείσει νωρίτερα τις εργασίες της συνόδου γεγονός πρωτοφανές που είχε προκαλέσει τη γενική κατακραυγή.
Την ατιμωρησία κατέστησε σαφές και ο υπουργός Δικαιοσύνης κ.Καστανίδης καθώς σήμερα ενημέρωσε την βουλή ότι ο νεος νόμος περι ευθύνης υπουργών απλά θα επιμηκύνει τον χρόνο παραγραφής αλλά σε καμία περίπτωση ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΗ ΙΣΧΥ.
Ετσι τελειώνει εδω το παραμύθι.
Ολοι αθώοι.....Ενοχος μόνο ο Ελληνικός λαός που καλείται να πληρώσει τις....παραλείψεις.              ΠΗΓΗ:protesilaos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: