ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Τετάρτη 19 Μαΐου 2010

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΗΣ ΝΔ Ο ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΣ ΓΙΑ ΑΡΧΑΙΟΚΑΠΗΛΕΙΑ

Ο Κώστας Αθανασίου, στέλεχος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αντιπρόεδρος στην Κοινότητα Νεμέας την περίοδο 1994 – 98 και γραμματέας της Τοπικής Οργάνωσης της ΝΔ φέρεται αναμεμειγμένος στην πρωτοφανή υπόθεση αρχαιοκαπηλίας, που είδε σήμερα το φως της δημοσιότητας.
Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες της αυτοδιοίκησης gr, η κόρη του κ. Αθανασίου εργάζεται ως συμβασιούχος στην ΛΖ΄Εφορία Αρχαιοτήτων στην Κόρινθο, γεγονός που κινεί τις υποψίες της Αστυνομίας για την ύπαρξη "οικογενειακής επιχείρησης".
Το εν λόγω στέλεχος, που όπως αναφέρουν κάτοικοι της περιοχής, «έχει ιδιαίτερο πάθος με τα αρχαία», καθώς εκτός των άλλων διαθέτει εργαστήρι γλυπτικής, φέρεται να είναι μέλος της σπείρας, που επιχείρησε να πουλήσει έναντι 10 εκ ευρώ, δύο μαρμάρινα αγάλματα της Αρχαϊκής Εποχής τα οποία, αξίζει να σημειωθεί, ότι άφησαν έκπληκτους τους αρχαιολόγους που τα εξέτασαν, τόσο για την καλλιτεχνική τους αξία, όσο και για την κατάσταση στην οποία διατηρούνταν.
Πρόκειται για μοναδικά έργα της αρχαίας ελληνικής γλυπτικής και συγκεκριμένα για αγάλματα δύο κούρων που χρονολογούνται προς το τέλος του 6ου αιώνα π.Χ.
Ο ένας έχει ύψος 1,82 μέτρα και ο δεύτερος είναι λίγο μικρότερος, με ύψος 1,78 μέτρα και σύμφωνα με τους αρχαιολόγους, ένα από τα στοιχεία της μοναδικότητάς τους είναι ότι πρόκειται για δύο πανομοιότυπα έργα με κοινά χαρακτηριστικά προσώπου.
Φέρουν φθορές από σκαπτικό μηχάνημα και οι επιφάνειες μαρτυρούν ότι τα σπασίματα είναι πρόσφατα.
Σύμφωνα με τους αρχαιολόγους και τα δύο αγάλματα προέρχονται από την περιοχή της αρχαίας Τενέας, νότια της Κορινθίας μια περιοχή που η ακριβής θέση της δεν έχει ακόμα εντοπιστεί.
Για κακή τους τύχη, οι αγοραστές που προσφέρθηκαν να αποκτήσουν τα αγάλματα, η τιμή των οποίων μετά από σκληρά παζάρια, έπεσε στο 1 εκ ευρώ, ήταν αστυνομικοί που εδώ και καιρό είχαν εντοπίσει τα ίχνη τους.
Μόλις η συμφωνία έκλεισε, ακολούθησε η σύλληψη των δύο εκ των τριών αρχαιοκαπήλων, δύο ημεδαπών αγροτών, ηλικίας 42 και 48 ετών, ενώ από την ΕΛ.ΑΣ. αναζητείται ο Κώστας Αθανασίου.
Οι συλλήψεις των δύο ατόμων έγιναν σε σημείο της περιοχής της Κορινθίας, όπου γινόταν φορτοεκφόρτωση των αρχαιοτήτων. Τα αγάλματα μεταφέρθηκαν στο φυσικό τους χώρο, στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο.
Εστάλη απο http://www.aftodioikisi.gr/                                                                                                      ΠΗΓΗ:protesilaos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: