ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Τετάρτη 19 Μαΐου 2010

ΜΑΡΟΥΣΙ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ:72-73 Κλέιζα και... σκούπα ολοταχώς.

Ο Ολυμπιακός του Λίνας Κλέιζα θέλει ακόμη μία νίκη για περάσει 
στους τελικούς της Α1
Ο Ολυμπιακός του Λίνας Κλέιζα θέλει ακόμη μία νίκη για περάσει στους τελικούς της Α1
Ο Ολυμπιακός έκανε το 2-0 στην ημιτελική σειρά επί του Αμαρουσίου, επικρατώντας με 72-73 στο κλειστό του Αγίου Θωμά, με τον Λίνας Κλέιζα να δίνει το νίκη στο φινάλε.
Η εμφάνιση των πρώτων 25 λεπτών για τον Ολυμπιακό συγκαταλέγεται σίγουρα στο... Worst 10 της φετινής σεζόν. Αντίστοιχα, όμως, το «ξύπνημα» που ακολούθησε για το επόμενο δεκάλεπτο έχει σοβαρές αξιώσεις για να μπει στο Τop 10. Οι «ερυθρόλευκοι», ωστόσο, έπεσαν ξανά σε λήθαργο στο τελευταίο πεντάλεπτο με συνέπεια το Μαρούσι να αποκτήσει προβάδισμα +6 (69-63) και τον Ολυμπιακό να παίρνει την νίκη χάρη σε καλάθι του Κλέιζα σχεδόν με τη λήξη.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε για ακόμη μια φορά με ίδια χαρακτηριστικά στο παιχνίδι του, δηλαδή με νωθρότητα και με επίκεντρο των επιθέσεων τον Σοφοκλή Σχορτσιανίτη.  Το Μαρούσι ήταν προετοιμασμένο (7-2 στο 2') και όντας λίγο περισσότερο εύστοχο σε σχέση με τον πρώτο αγώνα κατάφερε να ελέγχει το παιχνίδι (13-12 στο 7').

Με το σταγονόμετρο…
Οι «Σόφο» και Κλέιζα σκόραραν σχεδόν κατ' αποκλειστικότητα στο πρώτο δεκάλεπτο, δίνοντας ελπίδες ανάκαμψης στον Ολυμπιακό (17-19 στο 10'). Το Μαρούσι, όμως, κατάφερνε να έχει τον αγώνα στα χέρια του, κατεβάζοντας το ρυθμό και περιορίζοντας τα λάθη του. Ο Καϊμακόγλου και ο Κις κατάφερναν να διασπάσουν αρκετές φορές την άμυνα των Πειραιωτών με διεισδύσεις, αλλά το μεγαλύτερο πρόβλημα για τους «ερυθρολεύκους» ήταν στο επιθετικό κομμάτι.

Ο Μπουρούσης δεν προσέφερε τα αναμενόμενα και αντικαταστάθηκε γρήγορα από τον Σχορτσιανίτη, ο οποίος ήταν η μοναδική όαση στο παιχνίδι του Ολυμπιακό. Ο «Σόφο» ήταν ο μοναδικό παίκτης των «ερυθρολεύκων» που σκόραρε εντός παιδιάς από τις αρχές της δεύτερης περιόδου μέχρι το 18'. Πέτυχε οκτώ πόντους κι ο Θοδωρής Παπαλουκάς συνεισέφερε με δυο βολές, την ώρα που ο Ολυμπιακός είχε 4/11!

Δυσλειτουργία

Το Μαρούσι έτσι δεν είχε πρόβλημα να διατηρεί ψηλά την υπέρ του διαφορά, η οποία έφθασε μέχρι το +13 (45-32) στο 22'. Ο Τζάρεντ Χόμαν δεν είχε πρόβλημα στην επίθεση απέναντι στο Νίκολα Βούιτσιτς, ο Ολυμπιακός δεν μπορούσε να λειτουργήσει καλά στην επίθεση για να βγάλει ελεύθερα σουτ και έτσι οι «κιτρινόμαυροι» διατηρούσαν μέχρι το 25' διψήφια διαφορά (48-37).

«Ερυθρόλευκη» αντεπίθεση

Η συνεργασία Παπαλουκά-Τεόντοσιτς και η επιβολή γρήγορου ρυθμού στο παιχνίδι είχε ως αποτέλεσμα τη πλήρη μεταμόρφωση του Ολυμπιακού. Οι «ερυθρόλευκοι» έτρεξαν, βρήκαν ελεύθερα σουτ και με σερί 12-0 βρέθηκαν μπροστά με 48-49 στο 29'. Σε αυτό το διάστημα πολύ σημαντική ήταν και η συνεισφορά του Βούιτσιτς, από τον οποίο περνούσε σε κάθε φάση σχεδόν το επιθετικό παιχνίδι του Ολυμπιακού και θύμισε μέρες Μακάμπι.

Πολύ σημαντικό ρόλο στην επιστροφή των Πειραιωτών στο παιχνίδι έπαιξε και η καλή αμυντική λειτουργία, αφού το Μαρούσι δεν σκόραρε εντός παιδιάς καθόλου από το 25' μέχρι τη λήξη του τρίτου δεκαλέπτου (51-53 στο 30').

Maroussi… never dies

Στην τελευταία περίοδο ο Ολυμπιακός είχε τον έλεγχο του παιχνιδιού και επιδίωκε μόνο να… τελειώσει το ματς. Ο Βούιτσιτς συνέχισε να είναι εκπληκτικός και οι «ερυθρόλευκοι» άρχισαν να μετρούν αντίστροφα για την επίτευξη του 2-0 στη σειρά.

Και όμως, το Μαρούσι δεν είχε πει την τελευταία του λέξη. Εκεί που έδειχναν έτοιμοι να δεχθούν την ήττα, αντέδρασαν και με σερί 11-0 προηγήθηκαν με 69-63 στο 34'! Ο Ολυμπιακός υπνωτίστηκε και δεν κατάφερε να αντιδράσει με συνέπεια να βγουν αρκετά ελεύθερα σουτ στην επίθεση του Αμαρουσίου, το οποίο έπαιζε ιδανικά το pick n' roll.

Κλέιζα και… κάτω

Ο Μπουρούσης γύρισε στην πεντάδα του Ολυμπιακού και με τέσσερις πόντους μείωσε σε 72-69 ένα λεπτό πριν από τη λήξη. Ο Παπαλουκάς στον αιφνιδιασμό έπειτα έφθασε τη διαφορά στον πόντο (72-71), ο Κις αστόχησε σε τρίποντο, όπως και ο Τεόντοσιτς. Ο Παπαλουκάς, όμως, πήρε το μακρινό επιθετικό ριμπάουντ και ο Κλέιζα με σουτ από τα πέντε μέτρα στα 4.9'' πριν από το φινάλε έδωσε «το φιλί της ζωής» στον Ολυμπιακό για το 72-73. Στην τελευταία επίθεση το Μαρούσι έχασε την ευκαιρία να πάρει το ματς, με τον Κις να αστοχεί στο τελευταίο τρίποντο και τους Καϊμακόγλου και Πελεκάνο να μπλέκονται στο επιθετικό ριμπάουντ...

Τα δεκάλεπτα: 19-19, 41-32, 51-53, 72-73
Μαρούσι (Μπαρτζώκας): Κουμπούρας 3 (1), Κις 14 (2), Λούκας 4, Πελεκάνος 11 (2), Μπατής, Χόμαν 9, Νάντζφεϊ 2, Μαυροειδής 13, Καλάθης 2, Αριγκμπάμπου, Κένταλ, Καϊμακόγλου 14 (1)
Ολυμπιακός (Γιαννάκης): Παπαλουκάς 3, Πεν 8 (2), Παπανικολάου 2, Βούιτσιτς 11, Μπέβερλι, Μπουρούσης 4, Τεόντοσιτς 14 (2), Κλέιζα 17 (2), Μαυροκεφαλίδης, Σχορτσιανίτης

Μικρά-μικρά από τον Άγιο Θωμά

-Στο δεύτερο δεκάλεπτο έκανε την εμφάνιση του στις εξέδρες και ο Νικ Καλάθης για να δει τον αδερφό του αγωνιζόμενο. Δεν ήταν πάντως γουρλής, καθώς στην πρώτη φάση που παρακολούθησε ο Πατ υπέπεσε σε βήματα.

-Η ώρα έναρξης του αγώνα έχει κρατήσει μακριά από το κλειστό τους φιλάθλους, οι οποίοι μόλις και μετά βίας πέντε λεπτά πριν το τζάμπολ έχουν γεμίσει το ένα τρίτο των εξεδρών. Δεν έχουν κάνει την εμφάνιση τους επίσης φίλαθλοι του Ολυμπιακού με διακριτικά.

-Ο Ανδρέας Γλυνιαδάκης συμπεριλήφθηκε στη δωδεκάδα του Ολυμπιακού και έχει την ευκαιρία να αγωνιστεί για πρώτη φορά στο Μαρούσι απέναντι στην πρώην ομάδα του, μιας και στο παιχνίδι του πρωταθλήματος είχε μείνει εκτός.

-Μισή ώρα πριν το τζάμπολ έχουν γεμίσει μόνο οι... δημοσιογραφικές θέσεις. Στις εξέδρες του Αγίου Θωμά δεν βρίσκονται παραπάνω από τριάντα άτομα.

-Ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος υποφέρει από μυϊκό σπασμό στη μέση και αποφασίστηκε να μείνει εκτός για να προφυλαχθεί.

-Ο Παναγιώτης Γιαννάκης δεν θα έχει στη διάθεση του τον Τζος Τσίλντρες, ο οποίος δεν ξεπέρασε πλήρως τη θλάση στο δικέφαλο.

-Ο Γιάννης Μπουρούσης κατάφερε να ακολουθήσει όλο το πρόγραμμα προπόνησης του Ολυμπιακού την παραμονή της δεύτερης αναμέτρησης και έτσι τέθηκε υπό τις οδηγίες του «δράκου».

Ολυμπιακός στο πρώτο παιχνίδι της ημιτελικής σειράς επικράτησε με 69-53 με τους Κλέιζα (14π.), Παπαλουκά (13π.) και Μπουρούση (12π.) να έχουν διψήφιο αριθμό πόντων.                          ΠΗΓΗ:www.gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: