ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Τρίτη 18 Μαΐου 2010

Κωνσταντίνος Πλεύρης με θέμα «Πολιτικές εξελίξεις» - 17-5-2010 "ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ"



Πραγματοποιήθηκε στην κατάμεστη αίθουσα του συλλόγου "Θερμοπύλες", η ομιλία του συγγραφέα και ιστορικού κ. Κώστα Πλεύρη με θέμα «Πολιτικές εξελίξεις: Ποιος ο τελικός στόχος των γραικύλων».
Δυστυχώς δεν χωρούσαν όλοι στην αίθουσα του συλλόγου αφού οι φίλοι και συναγωνιστές είχαν κλείσει και όλο το διάδρομο έξω από τα γραφεία μας. Ελπίζουμε ότι όσοι δεν μπόρεσαν να ακούσουν την ομιλία του κ. Πλεύρη θα την δούνε στο βίντεο που ακολουθεί.

Ο Κώστας Πλέυρης αναφέρθηκε στην έσχατη κατάσταση που έχει έρθει η Ελλάδα η οποία οφείλεται στην κομματοκρατία και την "δημοκρατία" της.
Για την επίσκεψη του Ερντογάν στην Ελλάδα τόνισε ότι μοναδικό θέμα ήταν τα πετρέλαια του Αιγαίου όπου και τα κανόνισε με τον Γιώργο Παπανδρέου. Σε αυτό το θέμα επενέβη και το ΔΝΤ που θεωρεί τα πετρέλαια του Αιγαίου ως εγγύηση για το χρέος.
Αναφέρθηκε με σκληρούς χαρακτηρισμούς στον Γιώργο Παπανδρέου που άλλαξε το όνομα των Στενών σε "Τουρκικά Στενά", και με ειρωνεία στην κ. Διαμαντοπούλου για τον τρόπο που γράφονται τα σχολικά βιβλία.
Η καταστροφή του Έθνους δεν έρχεται από το χρέος αλλά από την μαζική εισβολή των ξένων, την υπογεννητικότητα και τις εκτρώσεις.
Αναφέρθηκε στο χρέος του 1974 που ήταν 330 εκατομμύρια ευρώ που έφτασε 1000 φορές παραπάνω, στα 330 δισεκατομμύρια ευρώ και στην καταστροφή της εθνικής οικονομίας.
Με αφορμή την οικονομική χρήση γίνονται προδοσίες σε τρείς χώρους: στον χώρο της παιδείας, της εξωτερικής πολιτική και των ιδεωδών του έθνους.
Ο Εθνικισμός στην Ελλάδα βρίσκεται υπό διωγμό όπως τόνισε και με τις προσωπικές του περιπέτειες με τους εβραίους, σχετικά με το βιβλίο του"Εβραίοι: όλη η αλήθεια".
Ο Κώστας Πλεύρης τόνισε την ανάγκη ύπαρξης μιας οργάνωσης πνευματικής και όχι κομματικής και την αποφυγή της βίας στον πολιτικό αγώνα, γιατί "ζούμε για ιδέες και δεν ζούμε από τις ιδέες". Συνέχισε λέγοντας "Οι πολιτικάντηδες θα πρέπει να πληρώσουν πολύ ακριβά και όταν λέω πολιτικάντηδες δεν εξαιρώ κανέναν".                                                                                                                                ΠΗΓΗ:www.thermopilai.org

Δεν υπάρχουν σχόλια: