ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Σάββατο 22 Μαΐου 2010

Η πρώτη μορφή τεχνητής ζωής



Ο  διαπρεπής Αμερικανός γενετιστής Craig Venter δημιούργησε το πρώτο ζωντανό συνθετικό κύτταρο. Ο επιστήμονας έχτισε το γονιδίωμα  ενός βακτηρίου από το μηδέν, και το μεταμόσχευσε σε κύτταρο, σε μια απόπειρα που θεωρείται  το πρώτο βασικό βήμα για τη δημιουργία τεχνητής ζωής. Η ερευνητική ομάδα του ασχολείται με το ζήτημα εδώ και 10 περίπου χρόνια, και έχει ήδη ξοδέψει κάπου $40 εκατομμύρια.
Ο Venter προσβλέπει στη δημιουργία μικροοργανισμών οι οποίοι θα τρέφονται με εκπομπές ατμοσφαιρικών αερίων, και θα ενισχύουν τα εμβόλια. Αν και πολλοί ειδικοί αμφιβάλλουν για το αποτέλεσμα, κάποιοι άλλοι  θεωρούν το πείραμα ως  ορόσημο για τη βιολογία. «Ο Venter ανοίγει τη πιο βαθιά κρυμμένη πόρτα στην ιστορία της ανθρωπότητας, βλέποντας το πεπρωμένο της», λέει ένας καθηγητής της Οξφόρδης. «Πλησιάζει το ρόλο του Θεού, δημιουργώντας τεχνητή ζωή που δεν θα είχε υπάρξει ποτέ  με φυσικό τρόπο».
Science                                                                                                                                                    ΠΗΓΗ:www.antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: