ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Σάββατο 22 Μαΐου 2010

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ:7-6 Το 13ο και τυχερό!


Το 13ο και τυχερό!
Ο Ολυμπιακός κατέκτησε το 13ο Κύπελλο στην ιστορία του επικρατώντας στον τελικό της Σύρου του Πανιωνίου με 7-6 στην παράταση (5-5 κ.α) και έγινε ο πολυνίκης του θεσμού.
Στο τρίτο τους ραντεβού τα τελευταία τρία χρόνια, Ολυμπιακός και Πανιώνιος παρουσιάστηκαν αντάξιοι του εμβλήματος που φέρουν, παρά τα όποια οικονομικά προβλήματα αντιμετωπίζουν. Το συγκρότημα του Βαγγέλη Πάτερου επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί, έστω κι αν η νίκη ήρθε δύσκολα, αφήνοντας πίσω του στη σχετική λίστα με τις περισσότερες κατακτήσεις τον Εθνικό με 12.

Σε μια αναμέτρηση, στην οποία κυριάρχησαν οι άμυνες και τα σκληρά μαρκαρίσματα, εξ ου το χαμηλό σκορ και οι αρκετές αποβολές, ο Πανιώνιος μπόρεσε στο ξεκίνημα να περιορίσει τα ατού του Ολυμπιακού, που εκτός από τους κλειστούς διαδρόμους βρίσκονταν απέναντι σε έναν πολύ καλό Κώστα Φλέγκα, γεγονός που δεν τους επέτρεπε να αξιοποιήσουν τις επιθέσεις τους.

Οι κυανέρυθροι πήραν το προβάδισμα με τον Παπαδόγκωνα και στη συνέχεια με τον Μπεριστιάνο με 2-1, το συγκρότημα του Βαγγέλου Πάτερου όμως πάντα έβρισκε τον τρόπο να φέρνει το ματς στα ίσια, έστω κι αν οι προσπάθειές τους προς τα αντίπαλα καρέ ήταν βεβιασμένες και νευρικές, εξ αιτίας της πολύ καλής άμυνας του Πανιωνίου. Ο Σχίζας αρχικά και ο Χατζηθεοδώρου στη συνέχεια «έκλεισαν» το ημίχρονο για τις δύο ομάδες στο 2-2.

Μπροστά ο Ολυμπιακός

Οι Πρωταθλητές πήραν για πρώτη φορά το προβάδισμα στις αρχές της τρίτης περιόδου και πάλι με τον Σχίζα, για να πάρει ο Ολυμπιακός «αέρα» δύο τερμάτων με τον Ντόσκα. Μια διαφορά που δεν μπόρεσαν να κρατήσουν οι ερυθρόλευκοι αφού ο Κατσαούνης στο τέλος του τρίτου οκταλέπτου και ο Μάζης στις αρχές της τελευταίας περιόδου έφεραν και πάλι το σκορ στο 4-4.

Ο Γιώργος Αφρουδάκης με το πρώτο του τέρμα στην αναμέτρηση έδωσε εκ νέου το προβάδισμα στον Ολυμπιακό, για να «απαντήσει» άμεσα ο Μιράλης με ένα εντυπωσιακό γκολ.  Στα τελευταία δραματικά δευτερόλεπτα του αγώνα ο Ολυμπιακός είχε την ευκαιρία δύο φορές να πάρει τη νίκη, όμως και πάλι ο Φλέγκας κατέβασε τα ρολά, οδηγώντας το ματς στην παράταση.

Με Μάζη προπονητή

Δέκα δεύτερα πριν το τέλος του αγώνα αποβλήθηκε ο Μάκης Βολτυράκης για διαμαρτυρία κι αφού ο βοηθός του είχε δεχθεί την κόκκινη κάρτα λίγα λεπτά νωρίτερα, χρέη προπονητή διετέλεσε ο Δημήτρης Μάζης. Ο διεθνής αμυντικός αν και βάσει κανονισμών έπρεπε να αποχωρήσει από το κολυμβητήριο, έβγαλε το σκουφάκι και έκατσε στον πάγκο. Η παράταση άρχισε χωρίς τον Σχίζα από πλευράς Ολυμπιακού και τους Μάζη και Θωμάκο από το στρατόπεδο του Πανιωνίου.

Αφού έγιναν οι απαραίτητοι... σταυροί από την εξέδρα, η κόρνα σταμάτησε να χτυπά και ο πίνακας να λειτουργεί, άρχισε και η παράταση. Ο Ολυμπιακός έχασε και τον δεύτερο αμυντικό του στο ξεκίνημα, αφού ο Κομάντινα αποχώρησε με τρεις αποβολές, για να κερδίσει στην αμέσως επόμενη επίθεση ο Πανιώνιος πέναλτι, με τον Μιράλη να βάζει μπροστά την ομάδα του με 6-5. Ο Θεοδωρόπουλος ισοφάρισε εκ νέου, με παίκτη παραπάνω, μετά την αποβολή του Παπαδόγκωνα και οι δύο ομάδες με το πέρας του πρώτου τρίλεπτου ήταν και πάλι στο... μηδέν.

Με τη σφραγίδα του αρχηγού


Με χαμένες επιθέσεις και σκληρά μαρκαρίσματα συνεχίστηκε το ματς, ενώ ο Ολυμπιακός μπήκε σε θέση αφεντικού όταν 30 δεύτερα πριν το τέλος, ο Κοκκινάκης αποβλήθηκε. Με παίκτη παραπάνω οι ερυθρόλευκοι αξιοποίησαν τη μεγάλη ευκαιρία που είχαν και ο Θοδωρής Χατζηθεοδώρου, ο οποίος αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης του τελικού, σφράγιζε τη νίκη και το τρόπαιο, κατακτώντας τον 25ο προσωπικό του τίτλο (11 Κύπελλα), όσα έχει και ο Φραγκίσκος Αλβέρτης. Με τη μόνη διαφορά ότι ο αρχηγός των Πειραιωτών έχει την ευκαιρία να περάσει στη πρώτος στη σχετική λίστα, αν κατακτήσει σε λίγο καιρό το πρωτάθλημα, αφήνοντας πίσω του τον πρώην άσο του Παναθηναϊκού, ο οποίος αποχώρησε από την ενεργό δράση.

Ολυμπιακός-Πανιώνιος 7-6

Τα οκτάλεπτα: 1-2, 1-0, 2-1, 1-2
Παράταση: 1-1, 1-0,
Ολυμπιακός: Σχίζας 2, Χατζηθεορώρου 2, Ντόσκας 1, Αφρουδάκης 1, Θεοδωρόπουλος 1
Πανιώνιος: Παπαδόγκωνας 1, Μπεριστιάνος 1, Κατσαούνης 1, Μάζης 1, Μιράλης                       ΠΗΓΗ:www.gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: