ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Τετάρτη 28 Απριλίου 2010

Οικονομία με… ειδικές ανάγκες

Δώστε πίσω Μεσογειακούς, Special Olympics και Ολυμπιάδα Κωφών για να σωθούν οικογένειες!
eidikes_anagkes Την ώρα που η Ελλάδα βουλιάζει και είναι στο χείλος του γκρεμού. Την ώρα που η πλειοψηφία των Ελλήνων ζορίζεται απίστευτα για να διατηρήσει και να μην πουλήσει ό,τι απέκτησε με κόπο και ιδρώτα μια ολόκληρη ζωή. Την ώρα που σε μια νεκρή αγορά δεν κινείται φύλλο. Την ώρα που ο πολίτης αναζητά σωσίβιο διατήρησης του μεροκάματου, και πολλοί άλλοι το αναζητεί και δεν το βρίσκουν. Αυτή την ώρα λοιπόν η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου, δια του Αντιπρόεδρου της Θόδωρου Πάγκαλου, βγαίνει και λέει ότι οι Μεσογειακοί αγώνες του Βόλου και της Λάρισας το 2013 θα γίνουν κανονικά.
Σε άλλη στιγμή του ο κ. Πάγκαλος έχει πει ότι το ελληνικό σύνταγμα …επιτρέπει ακόμη και τις απολύσεις μονίμων υπαλλήλων. Σαφώς ο κ. Πάγκαλος δεν έχει αισθανθεί τι σημασία και τι επιδράσεις έχει στον άνθρωπο ξαφνικά να βρεθεί στο δρόμο και να χάσει το μεροκάματο. Μαζί με μένα είμαι βέβαιος οι περισσότεροι από εσάς θα έχετε την ίδια απορία.
Από την στιγμή κατά την οποία ο αντιπρόεδρος της ελληνικής κυβέρνησης κινδυνολογεί και «απειλεί» με απολύσεις μονίμων και συμβασιούχων υπαλλήλων, γιατί δεν ταυτίζεται με την άποψη του Υπουργού Πολιτισμού Παύλου Γερουλάνου που διαμήνυσε στον Αλγερινό πρόεδρο της ΔΕΜΑ να πάρει τους αγώνες πίσω αν συνεχίσει να στέλνει …τελεσίγραφα;
Ας αναρωτηθεί ο κ Πάγκαλος, ο κ. Γερουλάνος , η κ. Γκερέκου με τους προϋπολογισμούς των Μεσογειακών αγώνων, των special olympics, και της Ολυμπιάδας κωφών, πόσοι εργαζόμενοι μπορούν να κρατήσουν την δουλειά τους και για πόσα χρόνια. Τους προκαλεί η ελληνική κοινωνία να το κάνουν, γιατί χάρις σε αυτήν είναι εκεί που είναι. Είναι ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ τους να το κάνουν και να γυρίσουν τους αγώνες πίσω.
Και για όποιον βγει να μιλήσει για …ντροπή της Ελλάδας και διασυρμό έχω άπειρα παραδείγματα του παρελθόντος να του αντιπαραθέσω. Η Ελλάδα έχει κάνει άπειρες διοργανώσεις που έγιναν αφορμή και αιτία να πληρωθούν από τον έλληνα φορολογούμενο που του κόβουν τον μισθό η τον συμβασιούχο που τον πετάνε στο δρόμο πολλαπλάσια. Έχει κάνει αγώνες που έγιναν ευκαιρία να πλουτίσουν εργολάβοι, παράγοντες, πολιτικοί, δημοσιογράφοι, αθλητές κλπ.
Καλόπιστα θα δεχτώ ότι οι κυβερνώντες στις αρμόδιες θέσεις δεν θα επιτρέψουν να γίνει πλιάτσικο γιατί: «Ουκ αν λάβεις παρά του μη έχοντος» ¨Όπως και να έχει όμως η ελληνική κοινωνία δεν έχει ανάγκες αυτή την στιγμή, ούτε από αγώνες, ούτε από έργα που μετά τους αγώνες θα αραχνιάζουν και θα σαπίζουν και οι τοπικοί άρχοντες θα ζητούν λεφτά από την κεντρική εξουσία για να τα λειτουργήσουν. Δεν περισσεύει ούτε ένα ευρώ από τον έλληνα και την ελληνίδα, για να γίνουν, όπως γίνονται, τραπεζώματα και δημόσιες σχέσεις ή προβολή του φιλανθρωπικού έργου και του προφίλ κυρίων και κυριών.
xreosΓιατί αν μιλήσει κανείς για χορηγούς μην το κάνει ούτε για αστείο. Από τον ΜΕΓΑ ΧΟΡΗΓΟ ΕΛΛΗΝΑ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟ περιμένουν όλοι κ. Πάγκαλε. Κουραστήκαν χρόνια ολόκληρα οι Έλληνες και οι ελληνίδες να πληρώνουν όλα αυτά και άλλα τόσα και στο τέλος να γελάνε και στην υγεία των κορόιδων οι πονηροί και οι πονηρές. Αν είχαν μιλιά οι οικονομικές υπηρεσίες της γενικής γραμματεία ς αθλητισμού, του ΟΠΑΠ, άλλα και άλλων κρατικών ταμείων θα είχαν ατέλειωτες κραυγές και κραξίματα για πολλούς θεσμικούς και εξωθεσμικούς.
Για αυτό λοιπόν στην συγκεκριμένη χρονική συγκυρία ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΤΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΕΣΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΩΣΕΤΕ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΑ, και η Ελλάδα έχει και χρόνια και στάδια για να αναλάβει και να ξανακάνει αγώνες και φιέστες. Με το να σπαταληθούν ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ για να γίνουν αυτοί οι αγώνες θα στερήσετε μεροκάματα και θα προσφέρεται στο σύστημα. Με το να τους γυρίσετε πίσω θα προσφέρεται στην κοινωνία. Τόσο η επιλογή, όσο και το κόστος είναι… ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΥΠΟΘΕΣΗ.
Ωρολόγιος Δείκτης                                                                                                                              ΠΗΓΗ:www.elora.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: