ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Πέμπτη 29 Απριλίου 2010

L'HUMANITE : ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ!

"Eίμαστε όλοι Έλληνες". Αυτός είναι ο τίτλος του άρθρου που δημοσιεύει η γαλλική εφημερίδα «l’ Humanité» η...
οποία ξεκινάει εκστρατεία υποστήριξης της Ελλάδας. Όπως αναφέρουν οι συντάκτες του άρθρου η επίθεση που δέχεται η Ελλάδα δεν αποτελεί παρά τον πρόλογο μιας καλοσχεδιασμένης επίθεσης που απειλεί τα θεμέλια της Ενωμένης Ευρώπης. Μόνοι ωφελημένοι αυτής της κατάστασης οι πολυεθνικές τράπεζες που δανείζουν την Ελλάδα με τοκογλυφικά επιτόκια.
Η εφημερίδα στηλιτεύει την πολιτική των μεγάλων ευρωπαϊκών κρατών που κατάντησε την ευρωζώνη βορά στα χέρια των διεθνών κερδοσκόπων.
Η Humanité καλεί τους λαούς της Ευρώπης να βοηθήσουν να σωθεί η Ελλάδα και να πολεμήσουν για μια νέα αναδιανομή του πλούτου, για αύξηση των μισθών, για ενίσχυση της κοινωνικής ασφάλισης και για νέους τρόπους δημόσιας χρηματοδότησης, προειδοποιώντας ότι αν δεν αλλάξουν τα πράγματα στη λίστα περιμένουν η Πορτογαλία, η Ισπανία, η Ιρλανδία και η Ιταλία.
Η εκστρατεία της γαλλικής εφημερίδας έρχεται σε συνέχεια του άρθρου της Λεονόρας Ζέελινγκ, Γερμανίδας ιστορικού και συγγραφέως με τίτλο «πέντε σεντ τη λέξη, ώστε να σώσουμε την Ελλάδα».
Η Λεονόρα Ζέελινγκ (Leonora Seeling), ζήτησε να επιβληθεί ένας έκτακτος, πολιτιστικός φόρος για τη δημοσιονομική διάσωση της Ελλάδας, προκειμένου να μην χαθεί η κοιτίδα του ευρωπαϊκού πολιτισμού.                                                                                                                                      ΠΗΓΗ:fimotro.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: