ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Τετάρτη 28 Απριλίου 2010

"ΠΟΛΛΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΜΟΝΟ ΝΑ ΟΝΕΙΡΕΥΟΝΤΑΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΕΝΑ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗΣ ΣΑΝ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ"


Το 57% των Γερμανών θεωρούν "κακή απόφαση" την παροχή οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε σήμερα στο Βερολίνο.
"Γιατί να πληρώσουμε εμείς τις συντάξεις χλιδής των Ελλήνων;" αναρωτιέται σήμερα στο πρωτοσέλιδό της η γερμανική εφημερίδα Bild η οποία θεωρεί ότι μία επιστροφή της Ελλάδας στη δραχμή "θα ήταν ότι καλύτερο για το δικό μας ευρώ". Αντιπαραθέτοντας συγκριτικά στοιχεία προκειμένου να υποστηρίξει την άποψή της, η εφημερίδα με τη μεγαλύτερη κυκλοφορία στη Γερμανία αναφέρει ότι "πολλοί Γερμανοί μόνο να ονειρεύονται μπορούν ένα σύστημα συνταξιοδότησης σαν το ελληνικό".
Πριν κάποιοι σπεύσουν να αρχίσουν στα...μπινελίκια τους Γερμανούς καλό θα ήταν να αναλογιστούν πρώτα κάποια πράγματα.
Ας έρθουμε στην θέση ενός Γερμανού εργαζόμενου σε ένα εργοστάσιο απο τα πολλά που υπάρχουν στην Γερμανία.Εχει και ο ίδιος οικονομικά προβλήματα,απειλείται και ο ίδιος με απόλυση.
Φυσικά και δεν γνωρίζει ότι εδω εργοστάσια nicht.
Γιατί οι πολιτικάντιδες τα έστειλαν σε Βουλγαρία,Αλβανία,Σκόπια κλπ.
Δεν γνωρίζει ότι όταν μιλάμε στην Ελλάδα για εργαζομένους και δικαιώματα αναφερόμαστε ΜΟΝΟΝ στους.... δημοσίους υπαλλήλους που έχουν ξεπεράσει σε αριθμό αυτών της Ολλανδίας και του Βελγίου μαζί.Αυτοί έχουν ΜΟΝΟ εργασιακά δικαιώματα στην Ελλάδα.Αυτοί με τους συνδικαλιστές-εργατοπατέρες της ΑΔΕΔΥ που βλέπεις σε καθε επαφή σου με δημόσια υπηρεσία.Αγενής.προκλητικοί,αδιάφοροι,που απο το καθισιό έχουν φτιάξει ενα κώλο σαν την πλατεία Ομονοίας.Καιθισιό,απεργία,μίζα και ρουσφέτι είναι οι τομείς που εξυπηρετούνται.
Σίγουρα δεν γνωρίζει ότι ο ιδιωτικός υπάλληλος αμείβεται με μισθούς πείνας όταν και αν βρει δουλειά.Οσο για σύνταξη ούτε λόγος ψίχουλα που είναι αβέβαιο και αν θα τα πάρει αφού οι απατεώνες κυβερνήτες φρόντισαν να τζογάρουν τους κόπους του στο χρηματιστήριο. Ουτε βέβαια γνωρίζει την λεηλασία που υπέστη το δημόσιο ταμείο απο τους πολιτικούς και τους παρατρεχάμενους του.
Οταν μιλά για "συντάξεις χλιδής" προφανώς και αναφέρεται ξανα στους δημόσιους υπαλλήλους και ΜΟΝΟΝ αφού συνταξιούχοι του ΟΤΕ ή της ΔΕΗ φθάνουν να παίρνουν 2 και 2.500 ευρώ σύνταξη...και μιλάμε για απλούς υπαλλήλους όχι για διευθυντικά στελέχη.
Βλέπει ότι με την συνταξιοδότηση θα λάβει και μερικές εκατοντάδες χιλιάδες ευρω ως εφάπαξ μοναδική ισως πρωτοτυπία παγκοσμίως για τα όσα χρόνια έξυνε τα....α.....του.
Εργαζόμενοι όχι με 13 αλλά με 16 μισθούς όπως αυτοί της βουλής.Γλύφτες,κομματόσκυλα και συγγενείς πολιτικών που ζουν παρασιτικά απο το υστέρημα του ελληνικού λαού.
Και εγω αν ήμουν στην θέση του τα ίδια θα έλεγα και χειρότερα.
Στον αντίποδα πως μπορεί να ξέρει ότι "ζουν" άνθρωποι με 250 ευρώ αγροτική σύνταξη,500 ευρώ σύνταξη του ΙΚΑ που δεν προσφέρει και τίποτα άλλο όταν το χρειαστείς παρά...ράντζο και φακελάκι.Δεν ξέρει ότι υπάρχουν εργαζόμενοι που για να πληρώσουν ΔΕΗ,ΟΤΕ,ΕΥΔΑΠ και φυσικό αέριο ή πετρέλαιο θέλουν το μισό μισθό τους.
Ιδιωτικοί υπάλληλοι που εργάζονται σαν σκλάβοι για 680 ευρώ το μήνα και που στην κυβέρνηση φαίνονται πολλά αφου σκέπτεται να μειώσει τον κατώτατο μισθό.
Αυτοί είναι ξεχασμένοι,δεν έχουν δικαιώματα γιατί πολύ απλά δεν μπορούν ουτε να απεργήσουν,ουτε να κλείσουν δρόμους,ουτε να έχουν....ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚΕ και ΠΑΜΕ και όλο το κακό συναπάντημα.Υπάρχει μια άχρηστη ΓΕΣΕΕ που και αυτή χειραγωγείτε απο τα κόμματα χωρίς κανενα αποτέλεσμα για τους πραγματικούς εργαζομένους.
Και ας μην νομίσει κανείς ότι θα αλλάξει κατι.Δεν θα αλλάξει ουσιαστικά τίποτα.
Γιατί το πρόβλημα πέρα απο οικονομικό είναι θέμα νοοτροπίας.
Με μια χώρα αντιπαραγωγική και με την σκέψη στην αρπαχτή και όχι στην ανάπτυξη οι πολιτικοί δεν είναι διατεθειμένοι να συγκρουστούν με τους έχοντες.
Μπορεί να γίνουν κάποια βήματα για τα μάτια του κόσμου αλλά το...έργο που θα παιχτεί θα είναι το ίδιο.Γιατί πολύ απλά δεν μπορείς να ξεμάθεις σε 1 ή 2 χρόνια αυτα που έμαθες σε 36.
Η παραοικονομία και η αρπαχτή θα συνεχίσουν να βασιλεύουν τώρα περισσότερο απο ποτέ γιατί αν δεν το έχετε καταλάβει.....Σήμερα που δουλειές δεν υπάρχουν,ο κατασκευαστικός κλάδος έχει καταρρεύσει,το δημόσιο δεν εμπνέει...σιγουριά όλοι όσοι τουλάχιστον έκαναν...κομπόδεμα τρώνε απο τα έτοιμα για να επιβιώσουν.Κάποιους τους συντηρεί ο παππούς,η μαμα,ο θείος και έτσι πορευόμαστε άρα δεν είναι δύσκολο να καταλάβουμε ότι απουσία εναλλακτικών η παραοικονομία θα είναι αυτή που κινεί...όσο κινεί την αγορά.
Και για να καταλάβουμε καλύτερα το σε ποιο σημείο έχει φθάσει η χώρα αρκεί να πούμε ότι αν κάποιος σήμερα διέθετε 20 δις (και μην νομίσει κάποιος ότι είναι μεγάλο νούμερο) θα μπορούσε να εξαγοράσει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών ΟΛΩΝ των ελληνικών τραπεζών.Ξέρουμε άραγε τι σημαίνει αυτό;                                                                                                                                       ΠΗΓΗ:protesilaos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: