ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Δευτέρα 26 Απριλίου 2010

«ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΠΑΣΟΚ» ΤΟ ΑΒΥΘΙΣΤΟ ΦΟΥΣΚΩΤΟ ΤΩΝ ΠΑΠΑΤΖΗΔΩΝ ή ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ ΦΟΥΣΚΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΞΑΠΑΤΗΣΗΣ???

Όποια και να είναι η απάντηση σ αυτό το ερώτημα, η πρακτική της αξία είναι ταυτόσημη ως προς την ουσία των πραγμάτων. 

του Κ. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Επί της ουσίας πρόκειται για μια «παρκαρισμένη ιδέα» που κατά καιρούς ξεσκονίζεται από τη μούχλα της εποχής, και μοστράρει ως «δήθεν» καταλύτης πιθανολογούμενων εξελίξεων. 

Πρακτικά ισοδυναμεί με ένα ελεγχόμενης ροής πολιτικό δηλητήριο, που στοχεύει ευθέως την ψυχή του χειραγωγούμενου ψηφοφόρου.
Πρόκειται για την αποθέωση της πολιτικής πλάνης που επιστρατεύεται με προφανή στόχο την καθήλωση των μαζών και την ανατροφοδότηση ενός πλέγματος από επικίνδυνες και αφοπλιστικές αυταπάτες, που είναι χρήσιμες για την εδραίωση ακραία νεοφιλελεύθερων .πολιτικών μέσα και από την κάμψη των κοινωνικών αντιστάσεων.

Είναι μια «παρκαρισμένη ιδέα» που μετουσιώνεται στην κατά παραγγελίαν λειτουργία μιας ομάδας γκριζογένηδων στελεχών, που επικαλύπτει με χρώματα επαναστατικής παραλλαγής τις διαχρονικά κυρίαρχες πολιτικές του «σοσιαλιστικού» νεοφιλελευθερισμού και της εθνικής μειοδοσίας στις κρίσιμες καμπές της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας.


Παπουτσήδες, Καστανίδηδες, Κακλαμάνηδες… και άλλα πράσινα άλογα ενός αμφιλεγόμενου πατριωτισμού, επιδίδονται κατά καιρούς σε φραστικά ξεστρατίσματα από τη στρούγκα του «όλου ΠΑΣΟΚ» ξιφουλκώντας απέναντι σε «καμένα χαρτιά» και εξιλαστήρια «θύματα», μετατρέποντας τη δημοσιότητα σε ωφέλημα αλλά και εργαλείο. Έτσι…

- Ο ψηφοφόρος αποπροσανατολίζεται… 
- Χαζολογά αποκοιμιζόμενος κοιτώντας το δέντρο του οργισμένου «επαναστάτη» και χάνοντας το δάσος της εφιαλτικής πολιτικής που εφαρμόζεται…
- Και το «όλον ΠΑΣΟΚ» που μετέτρεψε το γιαλατζή πατριωτισμό σε χρηστικό εργαλείο, προωθεί τις πολιτικές του επιλογές απερίσπαστο, πίνοντας όλοι μαζί στην υγεία των κορόιδων που γι ακόμα μια φορά έπεσαν θύματα της «επαναστατημένης» τους αυταπάτης.

Αυτό λοιπόν το «πατριωτικό και επαναστατημένο» ΠΑΣΟΚ της ψευδεπίγραφης ελπίδας και της κατευθυνόμενης αυταπάτης, άρχισε να γρασάρει πάλι τα γρανάζια του και να ξεσκουριάζει τις πολυκαιρισμένες μηχανές του.

- Όχι για να αποπέμψει μόνο του τον πλέον επικίνδυνο πρωθυπουργό που με το θίασο των υποτακτικών του άνοιξε την κερκόπορτα της Ελλάδας εγκληματώντας αδίστακτα σε βάρος της ίδιας του της χώρας…

- Όχι για να απαιτήσει δημοψήφισμα για τις εφαρμοζόμενες πολιτικές αμφισβητώντας ευθέως το δικαίωμα αυτής της κυβέρνησης να διαχειριστεί τη ζωή μας με τον τρόπο που επέλεξε…

- Όχι για να απαιτήσει την πλήρη και εκτενή ενημέρωση του Ελληνικού λαού για το πλαίσιο της συμφωνίας και τα λοιπά παζαρέματα του «ταξιδιάρη» πρωθυπουργού με τις συμμορίες των βρικολάκων…

- Όχι για να απαιτήσει την παραδειγματική τιμωρία των ενόχων…

- Όχι για να απαιτήσει την εφαρμογή άλλων πολιτικών…

- Όχι για να διατρανώσει το αυτονόητο… ότι δηλαδή μια χώρα είναι πτωχευμένη, όταν έχει καταδικαστεί ο λαός της στη φτώχεια και στο μαρασμό… 

Τίποτε από όλα τα παραπάνω δε σκοπεύει να κάνει η φούσκα του πατριωτικού ΠΑΣΟΚ.

Αυτό που θα επιχειρήσει είναι να ενταχθεί οργανικά σε μια συνολικότερη προσπάθεια με στόχο τον αποπροσανατολισμό και την άλωση των συνειδήσεων. 

Η σημερινή δήλωση ενός αντιπροσωπευτικού εκπροσώπου της «φούσκας» είναι απόλυτα ενδεικτική: Η χώρα ξεπουλιέται… η κατοχή αναβιώνει με τον πλέον επικίνδυνο και ύπουλο τρόπο… και ο κ. Παπουτσής έκανε λόγο για «Εθνική προσπάθεια της Κυβέρνησης»

Αυτό είναι κύριοι το «πατριωτικό ΠΑΣΟΚ». 

Μια διαχρονική φούσκα στην υπηρεσία του συστήματος που εκτελεί διατεταγμένη υπηρεσία. 

Θα πουν πολλά.
Θα πουν λόγια βαρύγδουπα για να καταλαγιάσουν τη λαίλαπα των κοινωνικών αντιστάσεων.

Υπάρχει όμως μια αλήθεια που θα κρύψουν. Μια αλήθεια απλή και αυτονόητη. 

ΟΤΑΝ Ο ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΜΙΑΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΑΡΑΣΜΟ, ΟΤΑΝ ΟΙ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΓΚΡΕΜΙΖΟΝΤΑΙ… ΤΟΤΕ Η ΧΩΡΑ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΠΤΩΧΕΥΣΕΙ. 

Κι ενώ η χώρα βρίσκεται ήδη σε πτώχευση, το μόνο που τους νοιάζει είναι να γίνουν ζήτουλες δανεικών, μόνο και μόνο για να πληρώνουν τόκο στους πιστωτές τους.

Όλοι τους θέλουν πτωχευμένο λαό και πλούσιους πιστωτές. Όλοι… Γι αυτούς δουλεύουν. Για την εξυπηρέτηση τους συνετελέσθη η κορυφαία εθνική προδοσία για την οποία αισθάνονται υπερήφανοι.
Μαζί και η «φούσκα» παντός καιρού που ακούει στο όνομα «πατριωτικό ΠΑΣΟΚ». 

Αν αισθάνονται πως είναι, ή πως μπορούν να είναι διαφορετικοί, τότε ας γκρεμίσουν αύριο κιόλας την κυβέρνηση της συμφοράς που λυμαίνεται τον τόπο. 

Ιδού η Ρόδος… Διαφορετικά ο Ελληνικός λαός οφείλει να τους περιμένει όλους (μαζί και αυτούς) το πλέον παραδειγματικό πήδημα για το οποίο θα αισθάνονται περήφανοι όλοι οι λαοί της Ευρώπης.                                                       ΠΗΓΗ:ellinikoforum.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: