ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Παρασκευή 16 Απριλίου 2010

Στην Αγγλία υπάρχει το "Serious Fraud Office"...

Στην Ελλάδα υπάρχει κάτι αντίστοιχο η περιμένουμε από την Υπ.Ε.Ε να καλύψει και αυτό;;;

Οι Αγγλοί εκτός που έχουν αυτή την ειδική υπηρεσία αποδεικνύουν στην πράξη ότι δεν είναι για να καλύψει μόνο τις απαιτήσεις της νομοθεσίας για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος αλλά λειτουργεί στην πράξη.

Σε ποινή κάθειρξης ενός έτους καταδικάστηκε χθες πρώην στέλεχος της εταιρείας ιατρικού εξοπλισμού DePuy, θυγατρικής της Johnson & Johnson, για δωροδοκίες Ελλήνων γιατρών συνολικού ύψους 4,5 εκατ. στερλινών (5,1 εκατ. ευρώ), όπως μεταδίδουν βρετανικά ΜΜΕ.
...........
Σύμφωνα με τις καταθέσεις των μαρτύρων, στελέχη της DePuy δωροδοκούσαν Έλληνες γιατρούς μεταξύ 2002 και 2005 προκειμένου να εξασφαλίσουν συμβόλαια για την προμήθεια ορθοπεδικού εξοπλισμού αξίας 20 εκατ. στερλινών.
...........
Σύμφωνα πάντα με το Serious Fraud Office,οι δωροδοκίες «κουκουλώνονταν» μέσω της αύξησης των τιμών πώλησης κατά 20%. Οι τιμές των συγκεκριμένων προϊόντων στην Ελλάδα ήταν διπλάσιες από το μέσο όρο της Ευρώπης.
Πηγή: Ναυτεμπορική


Ελπίζω να έχει καταλάβει ο Πρωθυπουργός "Πού πήγαν τα λεφτά" και οι Υπουργοί Υγείας και Ασφαλίσεων πώς χρωστάνε τόσα χρήματα τα νοσοκομεία και τα ταμεία...                                   ΠΗΓΗ:antilogos-gr.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: