ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Τρίτη 13 Απριλίου 2010

Oι ΜΟΝΟΙ εχθροί του διεθνούς συστήματος εξουσίας είναι οι εθνικιστές

Ντιέγκο Λόπεζ Γκαρίντο, ο σοσιαλιστής υπουργός της Ισπανίας, αρμόδιου για τις ευρωπαϊκές υποθέσεις: «Πρέπει να εργαστούμε ώστε μέσα στην ΕΕ οι λαϊκιστικές, ξενοφοβικές, ριζοσπαστικές εθνικιστικές και αντιευρωπαϊκές θέσεις να έχουν τη λιγότερη δυνατή υποστήριξη».
Την παρακάτω είδηση, παρμένη από τη Zougla.gr., την αφιερώνουμε σε όσους αμφισβητούν ότι οι ΜΟΝΟΙ εχθροί του διεθνούς συστήματος εξουσίας είναι οι εθνικιστές: Ανησυχία στην ΕΕ για την άνοδο της ακροδεξιάς στην Ουγγαρία – Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 12 Απριλίου 2010, 18:10 – Τη στιγμή που η Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) εξέφρασε την ικανοποίησή της για την επικράτηση του φιλοευρωπαϊκού κεντροδεξιού κόμματος στις εκλογές της Ουγγαρίας, δεν ήταν λίγοι οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι στις Βρυξέλλες, που διατύπωσαν την ανησυχία τους για την άνοδο της ακροδεξιάς.
 Χαρακτηριστική ήταν η δήλωση του Ντιέγκο Λόπεζ Γκαρίντο, υπουργού αρμόδιου για τις ευρωπαϊκές υποθέσεις της Ισπανίας: «Τα κόμματα των ευρωπαϊστών (δηλαδή της κεντροδεξιάς αντιπολίτευσης και το σοσιαλιστικό) κέρδισαν, χωρίς καμία αμφιβολία. Αυτό που μας μοιάζει ανησυχητικό σε αυτές τις εκλογές είναι η αύξηση (των ψήφων) μίας λαϊκιστικής πολιτικής παράταξης πιο ριζοσπαστικής, της άκρας δεξιάς». Και επισήμανε: «Πρέπει να εργαστούμε ώστε μέσα στην ΕΕ οι λαϊκιστικές, ξενοφοβικές, ριζοσπαστικές εθνικιστικές και αντιευρωπαϊκές θέσεις να έχουν τη λιγότερη δυνατή υποστήριξη».

ΠΗΓΗ:xryshaygh.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: