ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Τετάρτη 14 Απριλίου 2010

Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΔΙΔΑΣΚΕΤΑΙ



Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ δεν διδάσκεται. Γι’ αυτό και οδηγείται κατά κρημνών. Δεν ευθύνονται πάντα ή μόνο ξένοι.

του ΣΑΒΒΑ ΙΑΚΩΒΙΔΗ

Ασήκωτες ευθύνες υπέχει και η ηγεσία του Ελληνισμού - στην Ελλάδα και στην Κύπρο. Ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας ήρθε ξανά στο νησί, στη χειρότερη στιγμή, για το εσωτερικό μέτωπο και για την πορεία του Κυπριακού.
Ήταν η πιο υποβαθμισμένη επίσκεψη Έλληνα Πρωθυπουργού. Ο Θέμος Στοφορόπουλος, πρώην πρέσβης της Ελλάδας στην Κύπρο, αναλύει την τουρκική πολιτική. Σε πρόσφατο κείμενό του διερωτάται αν στην Θράκη θα συμβεί ό,τι συνέβη και στην Κύπρο.

Ιδού οι επισημάνσεις του: «Ποιος ήταν -και είναι- ο σταθερός στρατηγικός στόχος της Άγκυρας καθ' όσον αφορά στην Κύπρο; Προφανώς, να αποκτήσει -και σταδιακά να μεγιστοποιήσει- ουσιαστικό έλεγχο επί ολόκληρης της Μεγαλονήσου, περιλαμβανόμενης, ει δυνατόν, της τελικής, ολικής της προσάρτησης στην Τουρκία. Πώς προώθησε η Άγκυρα αυτόν τον στρατηγικό στόχο της: Χρησιμοποιώντας συστηματικά τα εξής τακτικά μέσα. Πρώτον, επιτυγχάνοντας την αναγνώριση ως τουρκικής μιας μειονότητας τουρκόφωνης (ή, μάλλον, δίγλωσσης, σε μεγάλο βαθμό), μιας μειονότητας μουσουλμανικής (με έντονα, όμως, κρυπτοχριστιανικά στοιχεία), μιας μειονότητας ελληνικής, κατά μέγα μέρος, καταγωγής.


»Δεύτερον, καταφέρνοντας (η Τουρκία) να θέσει υπό τον έλεγχό της τη μειονότητα αυτή και να αναγνωρισθεί ως "προστάτιδά" της.
Τρίτον, κατορθώνοντας να αναβαθμίσει τεχνητά τη μειονότητα αυτή σε "κοινότητα", και από "κοινότητα" σε "μία από τις δύο κοινότητες" της Κύπρου, και ζητώντας μετά να αναγνωρισθεί ως χωριστός λαός και "χωριστό έθνος".
Τέταρτον, συγκεντρώνοντας, επίσης τεχνητά, τη μειονότητα σε ορισμένες εδαφικές περιοχές πριν από το 1974 και σε μία εδαφική περιοχή μετά.
Πέμπτον, εξασφαλίζοντας ισχυρούς συμμάχους, τους Βρετανούς και τους Αμερικανούς, των οποίων τα συμφέροντα εξυπηρετούνται από την προώθηση του τουρκικού στρατηγικού στόχου.
Έκτον, διατηρώντας ισχυρές ένοπλες δυνάμεις (χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν υπήρξαν χρονικές περίοδοι, κατά τις οποίες η Ελλάδα είχε υπεροπλία και έπρεπε να την αξιοποιήσει).

»Εκμεταλλευόμενη ελληνικές προδοτικές ενέργειες, ελληνικές αδυναμίες και ελληνικά λάθη και χρησιμοποιώντας τα μέσα που αναφέραμε, η Τουρκία προώθησε τον στρατηγικό της στόχο στην Κύπρο τόσο, ώστε να έχει δημιουργήσει σήμερα δύο προοπτικές απόλυτα αρνητικές για τον Ελληνισμό: α) H εμπέδωση και νομιμοποίηση της διχοτόμησης, με το "ελεύθερο" τμήμα, καθόλου στην πραγματικότητα ελεύθερο, αφού ζει στη σκιά του Αττίλα. β) Η τουρκοκρατούμενη ομοσπονδία, σύμφωνα με τη "Δέσμη Ιδεών" του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών και σύμφωνα με τα λεγόμενα "Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης".

»Κατ' ανάγκην τουρκοκρατούμενη, αφού:
(α) το βόρειο ομόσπονδο κρατίδιο θα είναι τουρκικό, με πλειοψηφία πληθυσμού μόνιμα και θεσμοθετημένα τουρκική (τουρκική και όχι τουρκοκυπριακή: σύντομα οι συνεχώς αυξανόμενοι έποικοι θα αποτελούν την πλειονότητα των διαμενόντων στα κατεχόμενα) και με ομόσπονδα όργανα πάντοτε τουρκικά.
(β) Στα κεντρικά, ομοσπονδιακά, όργανα οι Τούρκοι θα έχουν βέτο σε όλα τα θέματα και τα αντίστοιχα ελληνικά βέτο θα υποχωρήσουν προ των τουρκικών, διότι
(γ) ο συσχετισμός των στρατιωτικών δυνάμεων ως προς την Κύπρο θα είναι συντριπτικά υπέρ της Τουρκίας, όπως προβλέπουν οι "ιδέες" του ΟΗΕ, ιδέες τούρκικης, αμερικανικής και βρετανικής προέλευσης. Έχει καταφέρει δε η Τουρκία, με τη βοήθεια των Αμερικανών, να αποδυναμώσει την εφαρμογή, στην περίπτωση της Κύπρου, θεμελιωδών αρχών του διεθνούς δικαίου, που κανονικά θα έπρεπε να μας ευνοούν». Ακούει κανείς; Ανησυχεί κανείς;

ΣΗΜΕΡΙΝΗ                                                                                                                                            ΠΗΓΗ:ellinikoforum.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: