ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Παρασκευή 16 Απριλίου 2010

Η ώρα του λογαριασμού έφτασε κ. Παπανδρέου


Τα τελευταία χρόνια, προτού ο Γ. Παπανδρέου γίνει πρωθυπουργός, έχτιζε το προφίλ του μεγάλου ηγέτη, με τις διασυνδέσεις, τα κονέ δηλαδή στο διεθνή χώρο. Οι εφημερίδες έγραφαν για το πόσο αξιοσέβαστος είναι σε παγκόσμιο επίπεδο και κυρίως πόσο σημαντική είναι η θέση του προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς. Αλώνιζε τον κόσμο, μιλούσε σε συνέδρια, έκανε γνωριμίες, γενικώς περνούσε καλά και περίμενε μέχρι που η κακή μας μοίρα (ίσως και η δική του) τον έκανε πρωθυπουργό αυτή την κρίσιμη περίοδο. Η βόμβα της οικονομίας έσκασε στα χέρια του όπως αυτή του Ξηρού, έχοντας φυσικά βοηθήσει και η κακή στρατηγική των τελευταίων μηνών. Τώρα, όμως, που βρισκόμαστε προ των πυλών του ΔΝΤ αυτό που έχει σημασία είναι κατά πόσο μπορεί ο Γ. Παπανδρέου να εξαργυρώσει τα κονέ του, ειδικά στη Σοσιαλιστική Διεθνή. Μην ξεχνάμε ότι ο Στρος Καν, επικεφαλής του μελλοντικού δήμιού μας, είναι Σοσιαλιστής, ο οποίος μάλιστα χτίζει το προφίλ του για να γίνει πρόεδρο της Γαλλίας.
Ήρθε η ώρα λοιπόν για τον Έλληνα πρωθυπουργό να κάνει ταμείο και να πάρει αυτά που τόσα χρόνια έδινε γυρνώντας ανά τον κόσμο για να συναντά ηγέτες.
Θα μπορέσει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων; Θα μπορέσει να κερδίσει έστω και λίγα από τη συναναστροφή του με τον Στρος Καν; Άγνωστο.
Τώρα θα φανεί αν το προφίλ του διεθνώς καταξιωμένου πολιτικού ήταν πραγματικότητα ή απλά μια ακόμη κατασκευή των εδώ  καθοδηγούμενων ΜΜΕ.
Η ώρα του λογαριασμού έφτασε κ. Παπανδρέου.
 Αριστερός Ψάλτης                                                                                                                             ΠΗΓΗ:www.antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: