ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Τρίτη 13 Απριλίου 2010

Κόκκινη Χούντα στα ΜΜΕ – Κατάληψη «αντιεξουσιαστών» στην ΕΣΗΕΑ

“Θέλουν κι άλλη υποστήριξη, οι «αντιεξουσιαστές» από τα ΜΜΕ της εξουσίας…” Είμαστε η μοναδική χώρα, όχι στην Ευρώπη, αλλά σε ολόκληρο τον κόσμο, στην οποία αμέσως μετά την σύλληψη υπόπτων για τυφλά δολοφονικά τρομοκρατικά κτυπήματα έχουμε συγκεντρώσεις συμπαραστάσεως, καταλήψεις κτηρίων και μία περίεργη πολιτική από τα μεγάλα ΜΜΕ. Πριν λίγη ώρα έληξε η κατάληψη των γραφείων της ΕΣΗΕΑ στην οδό Ακαδημίας και ακολούθησε πορεία προς τα πού; Προς τα πού αλλού; Προς τα Εξάρχεια… ΣΥΛΛΗΨΗ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΜΜΙΑ! Η κατάληψη έγινε με σκοπό να καταγγελθούν τα ΜΜΕ, τα οποία δεν έχουν αθωώσει ακόμη τους κατηγορουμένους, αλλά το μόνο που κάνουν είναι να βοηθάνε όσο μπορούν σπέρνοντας αμφιβολίες περί της ενοχής τους…
Αφήνουμε κατά μέρος ότι δεν λένε λέξη για το γεγονός ότι σίγουρα δεν είναι ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΙ οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση τρομοκρατία. Θέλουν κι άλλη υποστήριξη, οι «αντιεξουσιαστές» από τα ΜΜΕ της εξουσίας. Πράγμα το οποίο άλλωστε γίνεται με συνέπεια από τους «προοδευτικούς» δημοσιογράφους για περισσότερο από 30 χρόνια!
Την κατάληψη στο κτίριο της ΕΣΗΕΑ στην οδό Ακαδημίας, πραγματοποιήσαν από τις 2 το μεσημέρι μέχρι τις τρεις και μισή «αντιεξουσιαστές», διαμαρτυρόμενοι για τον τρόπο που καλύπτουν τα ΜΜΕ τις συλλήψεις των έξι κατηγορουμένων για συμμετοχή στον «Επαναστατικό Αγώνα». Οι διαδηλωτές μοιράζουν φυλλάδια στους περαστικούς, χωρίς να παρεμποδίζουν την κυκλοφορία των οχημάτων, ενώ έχουν αναρτήσει πανό στην είσοδο του κτιρίου, όπου αναγράφεται το σύνθημα: «Μηδενική ανοχή στην κρατική καταστολή».
Στην ιστοσελίδα Indymedia αναρτήθηκε πριν από λίγη ώρα η παρακάτω ανακοίνωση:
«Η παρέμβαση-κατάληψη από 200 και πλέον συντρόφους και συντρόφισσες των γραφείων της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθήνας (ΕΣΗΕΑ), με πρόεδρο το ανεκδιήγητο φερέφωνο-ασφαλιτοδημοσιογράφο Πάνο Σόμπολο, γίνεται για το τρομοθέαμα που αφειδώς προσφέρουν τα ΜΜΕ τις τελευταίες ημέρες σχετικά με τις συλλήψεις αγωνιστών ως μέλη του Επαναστατικού Αγώνα.
Μια “υπόθεση” χωρίς κανένα αποδεικτικό στοιχείο που υποστηρίζεται κοινωνικά μόνο από την κρατική αφήγηση που αναπαράγεται χωρίς αποκλίσεις από τα δελτία ειδήσεων και τις στήλες των εφημερίδων, από τα τηλοπτικά φερέφωνα και τις στήλες των εφημερίδων. Μια κρατική αφήγηση που μετά την εξέγερση του Δεκέμβρη επιχειρεί την εγκληματοποίηση των αναρχικών σε νομικό, ηθικό και ιδεολογικό επίπεδο (τα σημεία στα οποία συγκροτείται το θεσμικό πλέγμα). Νομικά-άνομοι (ή έκνομοι), ηθικά-άνανδροι, ιδεολογικά-φασίστες. Πάνω σε αυτή τη βάση ξεδιπλώνεται η ιδεολογική και κατασταλτική επίθεση και η συνακόλουθη ποινικοποίηση.
Η αντιεξεγερτική εκστρατεία του κράτους και των ΜΜΕ συνεχίζεται κλιμακούμενη και μαζί ο αγώνας για κοινωνική και ατομική απελευθέρωση, αλληλεγγύη και ανιδιοτέλεια, αυτοοργάνωση της δράσης και της καθημερινής ζωής. Ιδιαίτερα μέσα στην περίοδο της σκληρής αντικοινωνικής επίθεσης και βαθύτερης λεηλασίας της κοινωνίας από την πλευρά της πολιτικής και οικονομικής εξουσίας.
ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΑΝΟΧΗ ΣΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΡΑΤΟΥΣ-ΜΜΕ
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ
Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ».

“…Κτύπησαν και έβρισαν τον πρόεδρο του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ, Πάνο Σόμπολο και πέταξαν μπουκάλια με νερό. Ο χώρος στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ έγινε άνω κάτω: Όταν έκαναν στην ΕΣΗΕΑ παρέμβαση εθνικιστές η αστυνομία εμφανίστηκε σε 30΄΄…τώρα που κάνουν οι αναρχικοί δεν τρέχει κάστανο!

ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΟΙ;                   ΠΗΓΗ:xryshaygh.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: