ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2010

Ε ΑΜΑ ΤΟ ΕΙΔΕ ΚΑΙ Ο ΒΟΥΓΙΑΣ ΤΗΣ ΑΛ ΣΑΛΕΧ... ΤΟΤΕ ΟΝΤΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ

ΔΙΑΚΟΣΙΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ...  
ΠΑΡ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΑΠΟΛΟΓΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΑΣΥΛΟΥ.

Το σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα από την αθρόα εισαγωγή λαθρομεταναστών, έθεσε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Σπύρος Βούγιας, σε υπουργική συνάντηση για το άσυλο και την καταπολέμηση της παράνομης μετανάστευσης στο Παρίσι.

Σύμφωνα με τα στοιχειά που παρέθεσε, 150 έως 200 παράνομοι μετανάστες εισέρχονται ημερησίως στην Ελλάδα από τα χερσαία σύνορα με την Τουρκία. To 62% από τους παράνομους μετανάστες είναι αφγανικής καταγωγής και ακολουθούν οι αλλοδαποί με καταγωγή από τη Σομαλία, τη Νιγηρία, το Μαρόκο, την Αλγερία, το Πακιστάν και την Παλαιστίνη. Επίσης, το πρώτο οκτάμηνο εφέτος συνελήφθησαν στον Έβρο 23.819 αλλοδαποί διαφόρων εθνικοτήτων, όταν πέρυσι, το ίδιο χρονικό διάστημα, οι συλλήψεις ήταν 5.634. Συντελέστηκε δηλαδή μια ποσοστιαία μεταβολή της τάξεως του +322,77%.

Αντίθετα, στα θαλάσσια σύνορα της χώρας συνελήφθησαν το πρώτο οκτάμηνο φέτος μόνο 3.976 παράνομοι μετανάστες, όταν πέρυσι το ίδιο χρονικό διάστημα οι συλλήψεις είχαν ανέλθει σε 15.036.


Σύμφωνα με την ετήσια ανάλυση του Frontex, η Ελλάδα δέχτηκε το 2009 το 75% της μη νόμιμης μετανάστευσης που εκδηλώθηκε σε όλο το εύρος των εξωτερικών συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ το 2010 το ποσοστό αυτό αγγίζει το 82%. Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη επεσήμανε στους ευρωπαίους ομολόγους του το πρόβλημα με τον κανονισμό Δουβλίνο ΙΙ, ο οποίος δεν λαμβάνει υπόψη του τη γεωγραφική θέση των κρατών μελών, τονίζοντας ότι η Ελλάδα δεν είναι χώρα προορισμού, αλλά εγκλωβισμού αλλοδαπών, λόγω του κανονισμού αυτού.

Τόνισε, επίσης, τις δυσκολίες στον προσδιορισμό της υπηκοότητας των παράνομων μεταναστών, τις δυσκολίες στην εφαρμογή του Πρωτοκόλλου Επανεισδοχής που έχει υπογράψει η χώρα μας με την Τουρκία, ενώ ανεφέρθη και στο θέμα του ασύλου και στις αλλαγές που γίνονται για να ρυθμιστεί το πρόβλημα.

ΕΘΝΟΣ                                                                                                                                                     ΠΗΓΗ:ellinikoforum.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: