ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2010

Αυτοκίνητα, παπάκια και καθρεφτάκια στους ιθαγενείς τάζει το ΠΑΣΟΚ


Σε μια αλλοπρόσαλλη οικονομική πολιτική, η οποία στηρίζεται στον εντυπωσιασμό και στην εύκολη λύση, δεν μας κάνει καθόλου εντύπωση ότι η κυβέρνηση ετοιμάζεται να ανακοινώσει μέτρα προκειμένου να αναστήσει την αγορά αυτοκινήτου. Όλη αυτή την ιστορία και τη φημολογία περί κινήτρων απόσυρσης Ι.Χ. και απελευθέρωσης της πετρελαιοκίνησης σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, την έχουμε ζήσει κι άλλες φορές.
Μας θυμίζει το γνωστό σύνθημα της περιόδου ’90-93 «καλύτερα παπάκι παρά τον Μητσοτάκη», αν και το μέτρο της απόσυρσης ήταν ίσως το μόνο σωστό που πήρε ο τότε πρωθυπουργός.
Μας θυμίζει επίσης τις περσινές επικοινωνιακές πιρουέτες της κυβέρνησης Καραμανλή που αποφάσισε να μειώσει το τέλος ταξινόμησης, έτρεξαν όλοι κι αγόρασαν τζιπάρες και 3λιτρα και μετά ήρθε ο Παπαθανασίου και τους άλλαξε τα φώτα στους φόρους.
Έτσι, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ετοιμάζεται να ακολουθήσει την πεπατημένη, χωρίς να σκεφτεί ότι υπάρχει κι άλλος δρόμος για να βρεθούν χρήματα. Θα ανακοινώσει μέτρα για το αυτοκίνητο, για να ξανατρέξει ο κόσμος να αγοράσει. Αν και αυτή τη φορά μάλλον δεν υπάρχει χρήμα για αγορές, ούτε οι τράπεζες δανείζουν.
Ωστόσο, η πολιτική γύρω από το Ι.Χ. είναι καθαρά αντιαναπτυξιακή. Μέτρα για να σημειωθεί έκρηξη των πωλήσεων αυτοκινήτων και να τα κονομήσουν ξένες αυτοκινητοβιομηχανίες και οι εδώ μεγαλοεκπρόσωποί τους. Να φύγει συνάλλαγμα στο εξωτερικό και η κυβέρνηση απλά να γεμίσει τα ταμεία με τους φόρους που θα εισπράξει. Από εκεί και πέρα κανένα άλλο ουσιαστικό καλό.
Είναι τόσο δύσκολο για τους οικονομικούς φωστήρες να βρουν μέτρα τόνωσης της οικονομίας με άλλους τρόπους; Για παράδειγμα γιατί δεν δίνονται κίνητρα για την αγορά ακινήτων και για την οικοδομή η οποία καταρρέει;
Να μειωθούν φόροι, να υπάρξουν φοροαπαλλαγές, να βοηθηθούν τα νέα ζευγάρια να αγοράσουν το δικό τους κεραμίδι.
Περίπου 400.000 άμεσα εργαζόμενοι στην οικοδομή και συνολικά 1 εκατ. από συναφή επαγγέλματα, βρίσκονται σε απόγνωση. Τόσο δύσκολο είναι να «αναστηθεί» η κτηματαγορά, να μείνουν τα χρήματα στην Ελλάδα, να βρουν δουλειά κι όλοι αυτοί και να γεμίσουν τα κρατικά ταμεία;
Αλλά όταν τάζεις αυτοκίνητα, παπάκια ή άλλα καθρεφτάκια στους ιθαγενείς στο μόνο που ποντάρεις είναι να είσαι αρεστός, όχι χρήσιμος.                                                                              ΠΗΓΗ:www.antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: