ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2010

Πλεύρης και “ΕΚ”: Στηρίζουμε τον αγώνα των Παλαιστινίων


050910-iranΗ ελληνική συμμετοχή σε εκδήλωση της πρεσβείας του Ιράν

Την Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου ο αραβικός κόσμος τίμησε την Ημέρα της Ιερουσαλήμ, όπως έχει οριστεί, ως την ημέρα καταδίκης των εγκλημάτων εις βάρος του παλαιστινιακού λαού. Στην Τεχεράνη πραγματοποιήθηκαν μεγάλες διαδηλώσεις του ιρανικού λαού και ο πρόεδρος Μαχμούτ Αχμαντινεζάντ δήλωσε πως «οι λαοί της περιοχής είναι ικανοί να εξαφανίσουν το σιωνιστικό καθεστώς από τη διεθνή σκηνή».
Στην Αθηνα διοργανώθηκε από το Μορφωτικό Κέντρο της πρεσβείας της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν ημερίδα με θέμα την Ημέρα της Ιερουσαλήμ και της καταδίκης των σιωνιστικών εγκλημάτων. Τον συντονισμό της ημερίδας είχε η δρ. Τουμπά Κερμανί, μορφωτική σύμβουλος της Πρεσβείας του Ιράν στην Αθηνα και καθηγήτρια του Πανεπιστημίου της Τεχεράνης. Στην ημερίδα συμμετείχε ως ομιλητής ο Κωνσταντίνος Πλεύρης, καθώς και αντιπροσωπεία του Ελευθέρου Κόσμου με επικεφαλής τον εκδότη Δημήτρη Ζαφειρόπουλο, και τους αρθρογράφους Τάσο Δημητρακόπουλο, Ευάγγελο Χανιώτη, και Γιάννη Σύρρο. Μεταξύ άλλων παρευρέθηκαν αρκετοί σύμβουλοι της πρεσβείας του Ιράν, ιστορικοί καθηγητές, καθώς και ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνοπαλαιστινιακής Φιλίας κ. Ναντέρ Αμπάντλα.
Η συζήτηση διεξήχθη σε μια ιδιαίτερα φιλική ατμόσφαιρα με την δρ. Κερμανί να αναφέρεται στα δίκαια του παλαιστινιακού λαού οποίος επί δεκαετίες έχει υποστεί μια γενοκτονία από το Ισραήλ, και για τον αγώνα του αραβικού κόσμου με επικεφαλής το Ιράν στην προστασία των δικαίων της μαρτυρικής Παλαιστίνης. Στην συνέχεια έλαβε τον λόγο ο Κωνσταντίνος Πλεύρης ο οποίος παρουσίασε φωτογραφίες από τα σιωνιστικά εγκλήματα στην Παλαιστίνη, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «Ο Σιωνισμός δεν είναι μόνο εχθρός των Αράβων και των Παλαιστινίων, αλλά και ολοκλήρου του κόσμου». Τόνισε δε πως οι αραβικές κυβερνήσεις μόνο στα λόγια βρίσκονται δίπλα στην Παλαιστίνη με εξαίρεση το Ιράν, το οποίο αποτελεί την εμπροσθοφυλακή του αραβικού κόσμου. Έκλεισε την εισήγηση του με την παρατήρηση ότι ο ελληνικός λαός, ο οποίος συνδέεται αιώνες τώρα με την Παλαιστίνη, ενστικτωδώς αντιπαθεί τους σιωνιστές και βρίσκεται δίπλα στον παλαιστινιακό αγώνα. Εν συνεχεία τον λόγο έλαβε ο Δημήτρης Ζαφειρόπουλος ο οποίος είπε χαρακτηριστικά «Όπως το 1948 στην Παλαιστίνιοι έτσι και το 1974 στην Κύπρο οι παγκόσμιοι οργανισμοί δεν έπραξαν τίποτα. Η ελληνική κυβέρνηση σήμερα συμμαχεί με το Ισραήλ χωρίς να μας εξηγεί όμως πως θα απαιτήσουμε τα δίκαια μας όταν στηρίζει αυτούς που καταπατούν τα δίκαια των άλλων λαών». Ο Γιάννης Σύρρος τόνισε πως οι υποκριτές που καταδικάζουν τα εγκλήματα άλλων χωρών αρνούνται να καταδικάσουν τα εγκλήματα του Ισραήλ, ενώ ο Ε. Χανιώτης αναφέρθηκε στον αμερικανό καθηγητή Ουίλιαμ Πήρς και στη θέση του πως το «Ολοκαύτωμα» του β' παγκοσμίου πολέμου έχει οδηγήσει σε ένα πραγματικό ολοκαύτωμα όλα αυτά τα χρόνια στην Παλαιστίνη. Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνοπαλαιστινιακής Φίλιας σε δήλωση του για τον «ΕΚ» αναφέρει τα εξής «Μετά από 60 χρόνια κατοχής της Παλαιστίνης, ο παλαιστινιακός λαός συνεχίζει τις θυσίες του με την υποστήριξη των ελεύθερα σκεπτόμενων ανθρώπων, παρά την προδοσία των διεθνών οργανισμών. Δεν μπορεί το Ισραήλ να είναι το δημοκρατικό κράτος, όπως προβάλλεται σήμερα». Αξίζει να σημειωθεί επίσης πως το Μορφωτικό Κέντρο της πρεσβείας της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν διαθέτει εξαιρετικά πλούσια βιβλιοθήκη σχετικά με το αραβικό έθνος και τον αραβικό πολιτισμό, καθώς και για την ιστορία της Παλαιστίνης.                                                                                                                            ΠΗΓΗ:elkosmos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: