ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2010

Ανασχηματισμός: Ε, και; Φταίνε ποτέ οι τρίχες για την κοντή ... ;

Ανασχηματισμός...
Ε, και; Δηλαδή, η κ. Ξενογιαννακοπούλου, ο κ. Γ. Μαγκριώτης ή η κ. Λούκα Κατσέλη φταίνε για το χάλι μας;
Φταίνε όλοι μαζί και κυρίως ο πρωθυπουργός που διορίζει υπουργούς, τους οποίους δεν ελέγχει, αλλά τον ελέγχουν, όπως απέδειξε η κ. Μπιρμπίλη ή αμφισβητούν ευθέως τη σταθερότητα της κυβέρνησής τους, όπως ο κ. Δ. Ρέππας.
Το πρόβλημα δεν είναι ο ανασχηματισμός, ήταν ο σχηματισμός μιας κυβέρνησης που έδεσε τη χώρα στο άρμα της τρόικας και του ΔΝΤ, που ήξερε πως δεν θα δώσουν λύση, αλλά κατάλυση της αγοράς και της οικονομίας.
Χαρακτηριστικό είναι το δημοσίευμα των Financial Times της 1ης Σεπτεμβρίου για τον "καιρό" στην Ευρώπη, όπου τονίζεται χαρακτηριστικά ότι ενώ στην Ευρώπη βγαίνει ο ήλιος, στην ηλιόλουστη Ελλάδα ετοιμάζεται να χιονίσει…
Η ένατη έκδοση της βρετανικής εφημερίδας δείχνει ότι η οικονομική κατάσταση στην Ευρώπη είχε σημαντικά σημάδια βελτίωσης σε σχέση με το Μάιο, με τις οικονομίες να αναπτύσσονται ταχέως τους τελευταίους μήνες και την ανεργία να παραμένει σε σταθερά επίπεδα. Όμως, οι ανησυχίες για την πορεία των περιφερειακών οικονομιών εντείνονται, επειδή η πιστωτική επέκταση παραμένει αδύναμη, η εμπιστοσύνη των αγορών κλονισμένη και η αγορά εργασίας δύσκολη.
Με δεδομένο ότι η Ισπανία, η Ελλάδα, η Ιρλανδία και η Πορτογαλία βρίσκονται εν μέσω αυστηρών προγραμμάτων λιτότητας, "ο κίνδυνος είναι τώρα ότι οι ομιχλώδεις ημέρες του καλοκαιριού θα δώσουν τη θέση τους σε ένα ψυχρό φθινόπωρο και έναν πικρό χειμώνα" αναφέρουν οι FT.
Το "δελτίο καιρού" μιλά για σοβαρή αναταραχή της ελληνικής οικονομίας, η οποία αναμένεται να συνεχιστεί. Μάλιστα, οι εκτιμήσεις για την Ελλάδα έχουν επιδεινωθεί.
Λάθος λοιπόν η συνταγή του ΔΝΤ.
Μπορεί "η εγχείρηση να πέτυχε, αλλά ο ασθενής απεβίωσε", περιγράφει σε εκτενές ρεπορτάζ του και το διεθνές πρακτορείο Αssociated Ρress την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα. Την ώρα που "το έλλειμμα έχει πτωτική πορεία", επισημαίνει, "δουλειές εξαφανίζονται, μαγαζιά κλείνουν και στους δρόμους επικρατεί η κατήφεια".
Η πραγματική οικονομία έχει βαλτώσει στην ύφεση.
Καταστήματα κλείνουν, θέσεις εργασίας χάνονται και η παραγωγή μειώνεται, καθώς οι καταναλωτές σφίγγουν ολοένα και περισσότερο το ζωνάρι μειώνοντας τα περιττά έξοδα. Μάλιστα όλοι συμφωνούν ότι τα δύσκολα είναι μπροστά, καθώς ο χειμώνας αναμένεται βαρύς.
Διαφωνείτε;
Κ. Σ. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ                                                                                                                                                                              ΠΗΓΗ:gianniotis.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: