ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2010

ΦΤΗΝΟΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΣΜΟΙ ΜΕ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

Τα «ανοίγματα» Γιωργάκη, εν προκειμένω προς τον κ. Καμίνη, τον κ. Μπουτάρη και τον κ. Τατούλη, δεν είναι πολιτικά με την έννοια ενός ευρύτερου σχεδίου για την αναδιαμόρφωση του πολιτικού φάσματος, είναι απλώς ευκαιριακά, απολύτως ανάλογα αντιστοίχων «ανοιγμάτων» του κ. Παπανδρέου στο παρελθόν, όπως με τον κ. Ανδριανόπουλο, τον κ. Μάνο, τον φίλο μου τον κ. Μπίστη, κι άλλους.  
του ΣΤΑΘΗ (ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ) 
Πρόκειται για μια μεταμοντερνική προσέγγιση της πολιτικής που χαρακτηρίζει πολλές απ' τις επιλογές σε πρόσωπα του κ. Πρωθυπουργού -απ' την κυρία Ματσούκα έως την κυρία Καραχασάν, τον κ. Ξυνίδη ή την κυρία Τσόκλη -που, πέραν του ευκαιριακού και εντυπωσιοθηρικού στοιχείου, πολιτικώς απεδείχθησαν όλες κενές. Διότι ήταν εκ προοιμίου απλώς πιασάρικες.

Και κατά τούτο, η μεταμοντερνική (πριγκιπική και α-πολιτική) τακτική του κ. Παπανδρέου αδικεί υποψήφιους όπως ο κ. Καμίνης ή ο κ. Μπουτάρης, αλλά φθάνει στα έσχατα της λογικής του αποδομισμού στην περίπτωση του κ. Τατούλη. Μια «ανίερη συμμαχία», όπως θα έλεγε κι ο μακαρίτης δημαγωγός Ανδρέας Παπανδρέου, περιωπής! που μάλιστα δεν στερείται κωμικών στοιχείων (γελοιωδεστάτου όμως επιπέδου): Τατούλης - Καρατζαφέρης - Ντόρα - Γιωργάκης - αν όχι ο Ιερός Λόχος, πάντως η λοξή φάλαγγα (του Μπρανκαλεόνε)... Μια πολιτική χωρίς αρχές.


Ανάλογη των εμπνευστών της: τα εξ αμάξης έσερνε στο ΔΝΤ ο Γιωργάκης, στο άρμα του μας έδεσε πισθάγκωνα αμέσως μετά. «Ο κόσμος αλλάζει, όχι το ΠΑΣΟΚ» δηλώνει ο κ. Ξυνίδης (για να απαντήσει στις αιτιάσεις περί μετάλλαξης του κυβερνώντος κόμματος) κι αφήνει άφωνα ακόμη και τα φωνήεντα. Για έξι τουλάχιστον γυναικείες υποψηφιότητες για τις περιφέρειες είχε δεσμευθεί ο κ. Παπανδρέου, δεν πρότεινε ούτε μία. Σε λωτοφάγους νομίζουν ότι απευθύνονται; Τι επίπεδο (δεν θα πω IQ) μπορεί να διαθέτει ένας κυβερνητικός εκπρόσωπος, όταν παραδέχεται ότι ο Πρωθυπουργός της χώρας μας πήρε σβάρνα τους δρόμους της Δύσης για να «επαιτήσει;» Ποιος του είπε του κ. Πεταλωτή ότι αυτό που φιλοδοξεί ο λαός, οι πολίτες, είναι να έχει έναν πρωθυπουργό επαίτη στους Δόγηδες; έναν πρωθυπουργό ανδρείκελο της τρόικας;

Ερχεται βαρύς καιρός και φαίνεται περισσότερο πιθανό παρά ποτέ το ενδεχόμενο της επαναδιαπραγμάτευσης του χρέους να καταστεί αναπόδραστο. Ποιοι θα το επαναδιαπραγματευτούν; ο κ. Παπακωνσταντίνου που απέτυχε ακόμα και να εκτελέσει τις εντολές του Διευθυντηρίου, πέφτοντας έξω σε όλα τα μεγέθη κι έχοντας ήδη οδηγήσει την οικονομία στον φαύλο κύκλο του αργού θανάτου; Ή ο κ. Παπανδρέου, που μέσα στον πανικό του μετέτρεψε την κρίση του χρέους σε κρίση δανεισμού και -έτσι όπως πάει- σε κρίση εθνικής κυριαρχίας; Ποιος θα αντιμετωπίσει τα εξ Εσπερίας νέφη; ο ανασχηματισμός;... Απορώ που απορούν πολλοί, ή λίγοι, για τη σχέση του Σιμόν Βίζενταλ (του διώκτη των ναζί εγκληματιών πολέμου) με τη Μοσάντ!

Και λεφτά απ' τη Μοσάντ θα έπρεπε να παίρνει ο Βίζενταλ και πράκτοράς της θα μπορούσε να είναι. Διότι, το μόνο καλό που μπορεί να αναγνωρίσει κανείς στη Μοσάντ είναι η απηνής καταδίωξη των ναζιστικών τεράτων... (Και για αυτό η υιοθέτηση απ' το κράτος του Ισραήλ σήμερα ναζιστικών μεθόδων εναντίον των Παλαιστινίων, μόνον ανείπωτη φρίκη μπορεί να προκαλεί)...                       ΠΗΓΗ:ellinikoforum.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: