ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2010

ΚΑΗΜΕΝΕ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ.....

Πρωτοφανή πράγματα συμβαίνουν στο πολιτικό σύστημα με αφορμή τις αυτοδιοικητικές εκλογές.Ενα σύστημα που στην ουσία έχει καταρρεύσει στα μάτια των ελεύθερα σκεπτόμενων πολιτών και διατηρείται στη "ζωή" μόνο απο τα διαπλεκόμενα και τις προσωπικές φιλοδοξίες αυτών που το υπηρετούν.
Η συναλλαγή και η διαπλοκή είναι το χρόνιο γνώρισμα αυτού του συστήματος το οποίο γίνονταν και γίνεται ακόμα υπογείως.
Ομως είναι πρωτάκουστο κυβερνών κόμμα να μην μπορεί να πείσει τα στελέχη του και μάλιστα κορυφαία στελέχη να δεχθούν να γίνουν υποψήφιοι.
Επι της ουσίας αυτό που συμβαίνει είναι ότι δεν μπορεί να πείσει πως στην "νεα" αυτοδιοίκηση θα μπορούν να κλέβουν και να πλιατσικολογούν όπως αν ήταν στην κυβέρνηση.
Μικρή η "κουτάλα" για κάποιους έστω και αν είναι αναβαθμισμένη με τον όρο πριφερειάρχης.
Είναι και ότι το ΠΑΣΟΚ ετοιμάζεται για "μαύρισμα" ώστε να είναι ασορτί με τον Δια Βίου "εκδρομέα" αρχηγό του ο οποίος ύστερα απο τις πολυήμερες διακοπές έχει καταντήσει "Ομπάμα" και σου λένε μ.... είμαστε να γίνουμε ρεζίλι;
Ομως πως να το κάνουμε άλλο υπουργός και άλλο περιφερειάρχης.
Υπουργός θα δεχτείς το επιχειρηματικό σκυλολόι,θα πάρεις την μιζούλα σου,θα περάσεις κανένα κατά παραγγελία νομοσχέδιο και στην τελική θα έχεις μια καρέκλα που συνεπάγεται κάποιες "αρμοδιότητες".
Ενω περιφερειάρχης....
Φυσικά τα περί "μικρού πρωθυπουργού" που λέγονται δεξιά και αριστερά είναι τρίχες και μάλιστα κατσαρές.
Γιατί αν δεν υπάρχουν αρμοδιότητες και πανω απο όλα ΧΡΗΜΑ καταντάς κάποιος γραφικός Νομάρχης που αν έχεις την "τύχη" να είσαι κυβερνητικός όλο και κατι μπορείς να αρπάξεις ειδάλλως θα γκαρίζεις και θα σε γράφουν κανονικότατα.
Και κάπως έτσι περνα η τετραετία.....
Ποιός μπορεί λοιπόν να κατηγορήσει όσους αρνούνται όταν και ΧΡΗΜΑ δεν υπάρχει και "μαύρισμα" επιφυλάσσεται αλλά ελοχεύει και ο κίνδυνος να χάσουν κάποιοι τα "τυχερά" τους.
Ολη όμως αυτή η κατάσταση δεν με λυπή καθόλου αφού και συνηθισμένοι είμαστε αλλά και για να είμαστε σοβαροί δεν έχει καμια σημασία για τον απλό πολίτη ποιος θα εκλεγεί όπως δεν είχε και μέχρι τώρα ποιος ήταν Δήμαρχος ή Νομάρχης.
Το πραγματικό διακύβευμα ήταν να ΜΗΝ εφαρμοστεί ο "Καλλικράτης"Αλλωστε αυτό έχει αποδειχθεί τουλάχιστον για την Αθήνα όπου την τελευταία 20ετία ο ένας ήταν ποιο άχρηστος και ποιο αδιάφορος απο τον άλλο.Με μόνους κερδισμένους τα κόμματα που πανηγύριζαν και μετα το προεκλογικό "ανεξάρτητος υποψήφιος" θυμόντουσαν ότι ο χάρτης έγινε "μπλέ" ή "πράσινος".
Αυτό για το οποίο λυπάμαι είναι ότι κάποιοι χρησιμοποιούν το όνομα του Καλλικράτη που έπεσε μαχόμενος στην μάχη των Πλαταιών για να "βαφτίσουν" τα αποσχιστικά σχέδια που κρύβονται πισω απο την "νεα" αυτοδιοικητική δομή της χώρας και το νεο πλιάτσικο.
Ομως ΟΛΟΙ αυτοί δεν έχουν ούτε ιερό ούτε όσιο στον...Καλλικράτη θα κολλούσαν;                         ΠΗΓΗ:protesilaos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: