ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Πέμπτη 22 Απριλίου 2010

Απόδοση ιθαγένειας σε σλαβομακεδόνες προσεχώς

Στα σκαριά έχει καταπώς φαίνεται η Κυβέρνηση σχέδιο εκ νέου χορήγησης της ελληνικής ιθαγένειας σε όλους όσους την στερήθηκαν μετά τον εμφύλιο. Το "καταπώς φαίνεται πάει στην Υφυπουργό Εσωτερικών Θεοδώρα Τζάκρη η οποία σε επιστολή της στον επίτροπο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα του Συμβουλίου της Ευρώπης Τόμας Χάμπαργκε διαβεβαιώνει ότι: οι αρχές έχουν έτοιμο σχέδιο για την επαναχορήγηση ελληνικής ιθαγένειας σε όλους όσους την έχασαν και άρχισε ήδη να εξετάζεται μια πληθώρα αιτήσεων που έχουν υποβληθεί απο τους ενδιαφερόμενους.

Πρόκειται για όσους στερήθηκαν την ελληνική ιθαγένεια μετά τον εμφύλιο στην Ελλάδα κατοικούν χρόνια τώρα στα Σκόπια και έχουν προσφύγει στο Δικαστήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων του Στρασβούργου ζητώντας μαζί με την ελληνική ιθαγένεια και τις περιουσίες που κατασχέθηκαν τότε.Το θέμα είναι ότι η φάμπρικα θα ανοίξει με το μεγάλο θέμα της διεκδίκησης περιουσιών...

Δημοσίευμα της εφημερίδας Το Ποντίκι 21/4/2010
Και για να θυμηθούμε μερικές παλαιότερες αναρτήσεις του περασμένου Σεπτεμβρίου για το θέμα, το οποίο αποτι φαίνεται θα επανέρθει σύντομα στο προσκήνιο :

Λοβέρδος: το ΠΑΣΟΚ θα επιτρέψει την επάνοδο "Σλαβομακεδόνων" προσφύγων (2/9/2009)
Τελικά ο Γιωργάκης μαζεύει γύρω του (και προωθεί...) όλους τους εκλεκτούς πατριώτες... Μετά τη γνωστή τοποθέτηση του συμβούλου του Γρηγόρη Βαλλιανάτου υπέρ μακεδονικής μειονότητας, "καθαρών Μακεδόνων" κλπ., να σου τώρα κι ο Ανδρέας Λοβέρδος (υφυπουργός Εξωτερικών επί Γιωργάκη ΥΠΕΞ, για να μην ξεχνιόμαστε) να στρώνε....(περισσότερα)


Πρώτο θέμα η "υπόσχεση" Λοβέρδου στα Σκόπια..
(6/9/2009)
Πρώτο θέμα είναι εδώ και μερικές μέρες οι εξωφρενικές δηλώσεις Λοβέρδου στους Σκοπιανούς τηλεοπτικούς σταθμούς ,οι οποίοι σε πανηγυρικό ύφος σημειώνουν ότι το κόμμα του οποίου ηγείται ο Γ.Παπανδρέου συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες να κερδίσει τις επόμενες εκλογές.. (περισσότερα)


Ο Ανδρέας Λοβέρδος και οι Αυτονομιστές (9/9/2009)
Τουλάχιστον ατυχείς και στερούμενες ιστορικής τεκμηριώσεως μπορούν να χαρακτηρισθούν οι δηλώσεις του κ. Ανδρέα Λοβέρδου, βουλευτού του ΠΑΣΟΚ, περί ελεύθερης επανόδου στην Ελλάδα των μεταλλαγμένων Σκοπιανών (πρώην Ελλήνων) αυτονομιστών και προπαγανδιστών. Οι δηλώσεις..



Απάντηση Παγκόσμιων Παμμακεδονικών οργανώσεων στον Λοβέρδο (22/9/2009) Προς κ. Ανδρέα Λοβέρδο,Βουλευτή Πανελληνίου Σοσιαλιστικού Κινήματος,Απόλλωνος 6, 10557, Αθήνα
Αξιότιμε κύριε Βουλευτά, Εκφράζουμε την έντονη δυσαρέσκεια και ανησυχία του Ελληνισμού του Εξωτερικού για τις ατυχείς και στερούμενες ιστορικής τεκμηρίωσης δηλώσεις σας στην πρόσφατη συνέντευξη που παραχωρήσατε στον Τάκη Μίχα στην..


Προς εγκατάσταση σλαβομακεδονικής μειονότητας στη Μακεδονία; (26/9/2009) Απροσδόκητα δύο πρόσφατες κυβερνητικές ανακοινώσεις έθεσαν θέμα "επαναπατρισμού" των Σλαβομακεδόνων φυγάδων της περιόδου 1941-1949[2]. Συγκεχυμένα κάπως, ο υφυπουργός Εξωτερικών Ανδρέας Λοβέρδος, σαφέστερα ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Παναγιώτης Μπεγλίτης αφήνουν να εννοηθεί ότι μέσα στο καλοκαίρι θα..                         ΠΗΓΗ:www.enkripto.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: