ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Παρασκευή 23 Απριλίου 2010

ΠΡΟΔΟΤΕΣ

ΠΩΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΒΑΖΕΙ ΕΙΣ ΓΝΩΣΙΝ ΤΟΥ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ;

Επισημοποιήθηκε τελικά η επίσκεψη Ερντογάν στην χώρα μας.Οπως όλα δείχνουν ο Τούρκος πρωθυπουργός θα βρίσκεται στην Ελλάδα στις 15-16 Μαίου.
Αν και κατα την γνώμη μας η επίσκεψη αυτή γίνεται μόνο για λόγους εντυπωσιασμού και για να βγάλουν κανένα φράγκο οι...φωτογράφοι.Δεν βρίσκουμε καμία άλλη εξήγηση για τον χρόνο που επιλέχθηκε.
Ειναι γνωστό βέβαια ότι τα περισσότερα στελέχη της παρούσας κυβέρνησης έχουν μια αδυναμία στην....επικοινωνιακή πολιτική και ας μην έχουν Ρουσόπουλους αλλά ειλικρινά δεν βρίσκω σε τι ωφελεί μια τέτοια συνάντηση απο την στιγμή που οι επιδιώξεις της Τουρκίας είναι δεδομένες.Τα....βήματα προσέγγισης είναι ανύπαρκτα.Τα μεγάλα θέματα άλυτα και η προκλητικότητα απο μέρους της συνεχώς κλιμακούμενη.
Δεδομένη επίσης είναι και η δική μας αδυναμία που προέρχεται από την οικονομική μας κατάσταση.Οι Τούρκοι άλλωστε μπορεί να είναι οτιδήποτε αλλά δεν είναι ηλίθιοι και μάλιστα οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι οσο αφορά την άσκηση εξωτερικής πολιτικής είναι μακράν καλύτεροι απο ότι οι "δικοί μας" εδω και πολλά χρόνια.
Αρα τι νόημα έχει να καλείς τον λύκο στο μαντρί όταν μάλιστα είναι και ετοιμόρροπο.
Απο ότι διέρρευσε ο Ερντογάν θα συνοδεύεται απο τουλάχιστον 10 υπουργούς και ευνόητη είναι η ερώτηση τι θα συζητήσουν......
Οταν οι γείτονες απροκάλυπτα ενισχύουν τους βόρειους εχθρούς της χώρας μας.
Οταν βάζουν συνεχώς εμπόδια στο Κυπριακό.
Οταν προκαλούν καθημερινά στο Αιγαίο.
Οταν διενεργούν ελεύθεροι προπαγάνδα και κατασκοπία στη Θράκη.
Οταν απειλούν συνεχώς το Πατριαρχείο με επιθέσεις παρακρατικών οργανώσεων.
Οταν είναι δεδομένη απο μέρους τους η αμφισβήτηση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων ακόμα και σε κατοικημένα νησιά.
Και αν κάποιος αφελής θα έλεγε ότι θα μπορούσαν να συζητηθούν αυτά ακριβώς τα θέματα...Εμείς απαντούμε ότι δεν πρόκειται να συζητηθούν γιατί πολύ απλά αυτά είναι θέματα ΓΙΑ ΕΜΑΣ ή τουλάχιστον για όσους αισθάνονται Έλληνες και όχι παγκόσμιοι....πολίτες.
Για τους Τούρκους δεν είναι θέματα αλλά η ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ και μέσω αυτής προσπαθούν εδω και χρόνια να επωφεληθούν απο τον ραγιαδισμό,την δειλία και τον ψεύτικο φιλειρηνισμό των πολιτικάντιδων.
Και για να πούμε τα πράγματα με το όνομα τους.....
Οι περισσότεροι θα θυμούνται τις αγκαλιές και τις "αγάπες" μεταξύ Δρούτσα και Νταβούτογλου πριν μερικές μέρες στην Αγκυρα όπου ο άχρηστος και ανεπαρκέστατος Δρούτσας όλο χαρά ανακοίνωνε ύστερα απο εντολές του Αμερικανού πρωθυπουργού μας την πρόθεση μας για αμοιβαία μείωση εξοπλισμών.
Ε λοιπόν δεν πέρασαν λίγες μέρες και επαληθευτήκαμε ........
Περίπου τέσσερα δισεκατομμύρια δολάρια!!!!! αναμένεται να δαπανήσει το 2010 η Τουρκία για την προμήθεια εξοπλισμών. Και ως πρώτη προτεραιότητα της κυβέρνησης Ερντογάν καταγράφεται η προμήθεια νέων υπερσύγχρονων μαχητικών αεροσκαφών.
Και όλα αυτά έρχονται λίγες εβδομάδες μετά τις δηλώσεις του υπουργού Επικρατείας Εγκεμέν Μπαγίς ο οποίος μιλώντας σε γνωστή αμερικανική εφημερίδα είχε εμφανιστεί ως υποστηρικτής της αμοιβαίας μείωσης των εξοπλισμών με την Ελλάδα ώστε να επικρατήσει κλίμα...... φιλίας στο Αιγαίο και να ξεφύγουν οι δύο χώρες από τη γάγγραινα των υπέρογκων αμυντικών δαπανών.
Στο θέμα των μαχητικών αεροσκαφών το οποίο μεταβάλλει άρδην τις ισορροπίες στο Αιγαίο, η Αγκυρα επιμένει... αμερικανικά, όπως έγραψε χθες και η τουρκική εφημερίδα "Χουριέτ". Σχεδιάζει λοιπόν να προμηθευτεί κατ΄ αρχάς 30 F-16 Βlock 50 ένα πρόγραμμα που υπολογίζεται να κοστίσει περίπου 1,8 δισ. δολάρια!!!!. Πρόκειται για μεταβατική λύση ώσπου να αρχίσουν να παραδίδονται από το 2016-2017 τα πρώτα από τα μαχητικά F-35 Joint Strike Fighter στο πρόγραμμα παραγωγής των οποίων ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ η Τουρκία εδώ και μερικά χρόνια. Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις θα δώσουν επίσης τα επόμενα χρόνια έμφαση στην ενίσχυση του Πολεμικού Ναυτικού με την κατασκευή 14 πλοίων (κορβετών και φρεγατών) αλλά και τεσσάρων υποβρυχίων.
Μετα απο όλα αυτά πως μπορεί να χαρακτηριστεί μια κυβέρνηση η οποία εις γνώσιν της είτε με συνομιλίες είτε με μείωση εξοπλισμών βάζει σε κίνδυνο την άμυνα της χώρας μήπως.....ΠΡΟΔΟΤΕΣ;                            ΠΗΓΗ:protesilaos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: