ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Τετάρτη 21 Απριλίου 2010

ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ... ΒΑΛΤΕ ΤΗ ΜΥΞΑ ΣΑΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΟ

Αύριο, οι Πακιστανοί θα χτυπάνε τις μύξες στα σκαλιά του Παρθενώνα και οι Νιγηριανοί θα πουλάνε την Τζούλια κάτω από τις μπετονένιες Καρυάτιδες.

Νέο Μουσείο Ακρόπολης! Θυμάστε φανφάρες! 

του ΑΓΓΕΛΟΥ ΠΥΡΙΟΧΟΥ
Μουσείο Ακροπόλεως έχουμε. Ακόμα. Πολιτισμό όμως δεν έχουμε. Διότι σε λίγο, ή θα γίνει Μοναστηράκι Νο 2 ή θα γίνει αίθουσα δεξιώσεων, γάμοι, βαπτίσεις, κηδείαι!

Νέο Μουσείο Ακρόπολης! Θυμάστε φανφάρες! Θυμάστε Λιάπη υπουργό Πολιτισμού. Αυτός κοιτούσε πάντα ψηλά. Φοβόταν μήπως του πέσει κανένα τρένο στο κεφάλι, φοβόταν μήπως βρέξει αγάλματα.
Θυμάστε και προηγούμενους υπουργούς Πολιτισμού. Βενιζέλος, Ντόρα, Καραμανλής… Τώρα έχουμε Γερουλάνο! Υπουργούς έχουμε, πολιτισμό δεν έχουμε. Μουσείο Ακροπόλεως έχουμε. Ακόμα. Διότι σε λίγο, ή θα γίνει Μοναστηράκι Νο 2 ή θα γίνει αίθουσα δεξιώσεων, γάμοι, βαπτίσεις, κηδείαι! Κυρίως το τελευταίο.

Ρημαδοτελείωσε, το ρημαδοεγκαινιάσαμε, νιώσαμε εθνική ανάταση, τώρα άμα περάσεις… νιώθεις εθνική επίκυψη...


Ουγκάντα, Πακιστάν, Μπαγκλαντές, Νιγηρία και γύρω γύρω τραπεζοκαθίσματα. Εκεί που θα ’πρεπε να είναι η πύλη των Λεόντων, ας πούμε, είναι η Πύλη των Πακιστανών. Κάθονται και χτυπούν κάτι σαν μύξες που όταν απλώνουν γίνονται ταραντούλες. Πίσω τους τιμητική φρουρά Νιγηριανοί πουλάνε Τζούλια. Ελεγε προχθές ένας πωλητής σε Αγγλο τουρίστα: «Είναι ιστορικού περιεχομένου, πώς πηδούσε ο Δίας την αριστερή Καρυάτιδα». Ηξερε ο μαύρος. Αποκλείεται να μην πηδούσε την αριστερά και ο Δίας! Κι άλλοι πολλοί μικροπωλητές.

Πουλάνε από νερά μέχρι εικόνες αγίων. Ο πεζόδρομος γεμάτος μηχανάκια και μπάτσους που βάζουν στοιχήματα σε σούζες. Δεν ενοχλείται κανείς. Τα τραπεζοκαθίσματα κοντεύουν ν’ ανέβουν στην ταράτσα του Μουσείου. Αναφέρομαι στα τραπεζοκαθίσματα των παρακείμενων καφετεριών. Και καλά να ανέβουν στο Μουσείο. Το σκέφτεσθε να κάνουν κατάληψη και στο γραφείο της Μπακογιάννη; Στη γωνία είναι. Και αντί να κάνει αντιπολίτευση στον Σαμαρά να ψήνει καφέδες; Για να μη με πάρει τηλέφωνο κανένας αναρμόδιος της Αρχαιολογικής, της Ενοποίησης Πόρων όσων εργάζονται εκεί ως κάτι και κυρίως αντιδήμαρχοι… ξέρω. Αποφάσισαν να μειωθεί μια σειρά τραπεζοκαθισμάτων και να φύγουν αυτά που ήταν πάνω στις διαβάσεις τυφλών. Διότι σου λέει ο δικτάτωρ καταστηματάρχης «τι μαλακίες είναι αυτές, ποιος τυφλός θα ’ρθει στο Μουσείο, τι να δει, απαγορεύεται να χαϊδεύεις αγάλματα…». Τίποτα δε θα γίνει, είδαμε και τους τσαμπουκαλεμένους αντιδημάρχους που θα μάζευαν τραπεζοκαθίσματα. Απλώθηκαν.


Αύριο, οι Πακιστανοί θα χτυπάνε τις μύξες στα σκαλιά του Παρθενώνα και οι Νιγηριανοί θα πουλάνε την Τζούλια κάτω από τις μπετονένιες Καρυάτιδες λέγοντας «ελάτε να δείτε τι έκαναν αυτές και για ποιο λόγο έγιναν αγάλματα». Είμαστε σοβαροί; Καλά να παραδοθούμε στο ΔΝΤ, παραδοθήκαμε και στις μαφίες μικροπωλητών;


Στους «γαμάω και δέρνω» ιδιοκτήτες καφετεριών; Κύριοι κάποιος τα παίρνει. Κύριοι κάποιοι τα παίρνετε.


Κύριοι είστε άχρηστοι, είστε ανθέλληνες, δεν έχετε τσίπα, δεν έχουμε δήμαρχο, Αστυνομία, υπουργό Πολιτισμού, πέθανε κι ο Μακρυγιάννης, ζήτω η Ουγκάντα!!! 

Berlin-Athen         
 ΠΗΓΗ:ellinikoforum.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: