ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Παρασκευή 23 Απριλίου 2010

ΤΑ ΝΟΥΜΕΡΑ ΤΗΣ ΛΕΗΛΑΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΆ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΛΗΣΙΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΛΕΗΛΑΣΙΑ ΤΩΝ...ΑΓΟΡΩΝ

Πως είναι δυνατόν να μπορεί να λειτουργήσει ένα κράτος όταν έχουμε καθημερινές αποκαλύψεις για σκάνδαλα,μίζες και αρπαχτές. Παντού κυριαρχεί η διαφθορά και το χειρότερο απο όλα η ατιμωρησία.
Φυσικά ότι σε μια κοινωνία υπάρχουν κάποιοι απατεώνες δεν είναι περίεργο αλλά στην σημερινή Ελλάδα το φαινόμενο έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις. Τόσο μεγάλες που τα δις που παρελαύνουν σε καθημερινή βάση είναι ικανά να αποτελέσουν αν υποθέσουμε ότι επιστρέφονται οικειοθελώς ή με κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων μια μεγάλη οικονομική ανάσα.
Διεφθαρμένοι πολιτικοί,δικαστές,εφοριακοί,πολεοδόμοι,δικηγόροι,συμβολαιογράφοι και πάει λέγοντας.Ο αριθμός των "μαύρων" χρημάτων είναι πλεον ασύλληπτος αλλά ακόμα ποιο ασύλληπτο είναι ότι απο όλους αυτούς που άπλωσαν το χέρι ΚΑΝΕΙΣ δεν έχει πάει στην φυλακή αλλά και κανείς δεν ακούστηκε ότι έστω εκδιώχθηκε απο την υπηρεσία του ή αφαιρέθηκε η άδεια εξασκήσεως του επαγγέλματος του.Και πως να γίνει κατι τέτοιο αφου το ίδιο το κράτος με τους μηχανισμούς του δείχνει απρόθυμο να βάλει ένα φρένο στην λεηλασία των δημόσιων ταμείων και να επιβάλει τις νόμιμες ποινές.
Πως μπορεί να γίνει ένα ξεκαθάρισμα όταν τα ίδια στελέχη που απο τον νόμο έχουν την ευθύνη του ελέγχου είναι και αυτά βουτηγμένα στην διαφθορά.
Σύμφωνα με τον Οικονομικό επιθεωρητή του Υπουργείου Οικονομικών σε συνέντευξη που παραχώρησε αποκάλυψε ότι στελέχη του ανώτατου ελεγκτικού μηχανισμού της χώρας συγκαλύπτουν με απροκάλυπτο τρόπο τη διαφθορά και αυτό εξηγεί και το γιατί η χώρα μας κατέχει τα πρωτεία στο συγκεκριμένο θέμα στην Ευρώπη. "Ακόμα και στην πιο διεφθαρμένη χώρα η όλη διαδικασία θα είχε τελειώσει, σύμφωνα με τα ευρήματα του ελέγχου, τα οποία είναι τέτοια που επιβάλλουν άμεση αντιμετώπιση", είπε χαρακτηριστικά.
Αυτό σε απλά ελληνικά που λέγεται απο το το στόμα ενός κυβερνητικού στελέχους σημαίνει ότι ΔΕΝ υπάρχει θέληση.Παρόλα τα στοιχεία και τις καταγγελίες οι υπεύθυνοι αρκούνται σε ευχολόγια και τηλε-καταδίκες.Απο ουσία ΜΗΔΕΝ. Παράλληλα, πρόσθεσε ότι "ενδεικτικά, περίπου 660 εκατ. δραχμές καταβλήθηκαν σε σεμινάρια, για τα οποία οι διαδικασίες ανάθεσης ήταν παράνομες και τα ποσά των αποζημιώσεων για υποτιθέμενη διδασκαλία ήταν εξωπραγματικά". Είπε επίσης ότι η εισαγγελία έχει ασκήσει δίωξη για σειρά κακουργηματικών πράξεων κατά συγκεκριμένων προσώπων, μεταξύ των οποίων μέλη της διοικήσεως, σύμβουλοι του προέδρου, ακόμα και μέλη του ελεγκτικού συνεδρίου, καθώς έχουν επιβεβαιωθεί τα πορίσματα του ελέγχου. Ωστόσο, υπάρχει μία κωλυσιεργία στην αναθεώρηση των πράξεων επειδή ο τότε επίτροπος του ελεγκτικού συνεδρίου και μετέπειτα γενικός συντονιστής επιτρόπων στο ελεγκτικό συνέδριο Γεράσιμου Σαπουτζόγλου, ήταν και αυτός αναμεμειγμένος στην υπόθεση των παράνομων αποζημιώσεων".
Και αν αυτά όλα συμβαίνουν στο Ανώτατο Ελεγκτικό συνέδριο!!!! τότε για ποιον έλεγχο,για ποια κάθαρση,για ποια δικαιοσύνη και τελικά για ποια δημοκρατία μπορούμε να μιλάμε.
"Η έκθεση φωτογραφίζει έναν οργανισμό όπου κυριαρχεί η κακοδιοίκηση, η κακοδιαχείριση και κυρίως φωτογραφίζει έναν ελεγκτικό μηχανισμό, τον ανώτατο του κράτους ο οποίος λειτουργεί ως πλυντήριο", κατέληξε.Τέλος, προειδοποίησε με προσφυγή στα ευρωπαϊκά όργανα εάν δεν υπάρξει διαλεύκανση της υπόθεσης και δεν επιστραφούν στο Δημόσιο τα τεράστια ποσά που σπαταλήθηκαν. ΠΗΓΗ:protesilaos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: