ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Παρασκευή 23 Απριλίου 2010

Ο Γ Α Π ανήγγειλε την κατάργηση της εθνικής διακυβέρνησης

Με διάγγελμά του προ ολίγου από το Καστελόριζο ο Πρωθυπουργός  Γιώργος Παπανδρέου δήλωσε: «Ανάγκη εθνική να ζητήσουμε και επισήμως την ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης που από κοινού αποφασίσαμε με τους εταίρους μας. Έχω ήδη δώσει εντολή στον υπουργό οικονομικών για τις αναγκαίες ενέργειες»
Έτσι ανακοινώθηκε η κατάργηση της  de jure κυβέρνησης της χώρας.
Η de facto διακυβέρνηση θα ασκείται πλέον από το ΔΝΤ.
Μεταξύ άλλων ο κ.Παπανδρέου είπε τα εξής:
Χθες,ανακοινώθηκαν όλα τα στοιχεία γιά το πραγματικό έλλειμμα του 2009.
Φάνηκαν όλα τα ακατανόητα λάθη και οι εγκληματικές πολιτικές της ΝΔ .
Κληρόνομήσαμε ενα σκάφος ετοιμο να βυθιστεί,μία οικονομία εκτεθειμένη σε ορέξεις κερδοσκόπων.Σηκωσαμε τα μανίκια από την πρώτη μέρα γιά να αναστρέψουμε το κλίμα.
Πήραμε μέτρα που πόνεσαν ,εκπονήσαμε σχέδιο συγκεκριμμένο.Ανακτήσαμε αξιοπιστία .Οδηγήσαμε σε μια απόφαση την ΕΕ γιά τη χώρα μας με τη δημιουργία δικτύου προστασίας και ασφαλείας.
Πιστέψαμε ότι με την ανακοίνωση της απόφασης γιά το δίκτυ προστασίας θα υπήρχε ηρεμία στις αγορές ώστε να μπορέσει να υπάρξει ομαλή χρηματοδότηση γιά τη χώρα.
Οι αγορές δεν ανταποκρίθηκαν.
Η κατάσταση που δημιουργήθηκε στις αγορές απειλούσε να αποδομήσει τις θυσίες του ελληνικού λαού και να τις καταστρέψει από τα υψηλά επιτόκια.
Ηρθε η στιγμή το χρόνο που δεν δίνουν οι αγορές να τον πάρουμε από την απόφαση που ελάβαμε όλοι μαζί οι ευρωπαίοι.
Ηρθε η στιγμή να ενεργοποιήσουμε το μηχανισμό που όλοι ζητήσαμε.
Εδωσα εντολή στον υπ.Οικονομίας να κάνει τις απαραίτητες ενέργειες γιά να οδηγηθεί η Ελλάδα σε απάνεμο λιμάνι και να δοθεί το μήνυμα ότι η Ελλάδα δεν παίζει.
Είμαστε σε δύσκολη πορεία ,ξέρουμε όμως,το δρομολόγιο.
Βαδίζουμε πιό ασφαλείς και πιό σίγουροι.                                                                                                ΠΗΓΗ:olympia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: