ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Τετάρτη 21 Απριλίου 2010

ΜΕ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟ ΨΕΥΔΟΛΟΓΙΩΝ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΠΛΑΣΑΡΟΥΝ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΑΠΡΟΚΑΛΥΠΤΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΕΞΑΠΑΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ.

Κρίσιμη επικοινωνιακή σύσκεψη. Σκέφτονται το διάγγελμα


Ενδεικτική του κυβερνητικού προβληματισμού για το πώς θα «επικοινωνήσουν» την είσοδο του Νομισματικού Ταμείου και την τριμερή επιτήρηση από την τρόικα των ειδικών που καταφθάνουν αύριο, είναι και η πολύωρη σύσκεψη του επικοινωνιακού επιτελείου το απόγευμα στο Μαξίμου.

Έτσι από σήμερα η κυβέρνηση επικεντρώνει την επιχειρηματολογία της στο εξής τρίπτυχο:

α. εθνικό συμφέρον
β. Δεν μας επιβάλλεται τίποτα, εμείς αποφασίζουμε και
γ. Προστατεύουμε την κοινωνική συνοχή.

Τα «όπλα» της αντεπίθεσης ...


Η κυβέρνηση δια στόματος Γιώργου Πεταλωτή ξεκαθαρίζει σε όλους τους τόνους ότι είναι έτοιμη αν χρειαστεί να «πατήσει το κουμπί» του τριμερούς μηχανισμού επισημαίνοντας όμως ότι «η μόνη κόκκινη γραμμή για τις αποφάσεις της είναι το εθνικό συμφέρον».

Μάλιστα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στο πλαίσιο της προσπάθεια της κυβέρνησης να μετριάσει την ανησυχία πολλών για το εύρος της ανάμειξης του ΔΝΤ σημείωσε ότι αυτό θα εμπλακεί μόνο κατά το 1/3 στο λεγόμενο «δίχτυ ασφαλείας» και ότι «σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να κάνουμε συγκρίσεις με όσα επέβαλε το Ταμείο σε χώρες όπως η Βουλγαρία, η Ρουμανία και η Λετονία».
Για δεύτερη ημέρα επισήμως η κυβέρνηση τονίζει ότι δεν θα υπάρξουν για το τρέχον έτος αλλά μέτρα ανοίγοντας όμως ορθάνοικτα το παράθυρο των περικοπών και των μειώσεων αν χρειαστεί για τη διετία 2012 -13. Στην επικοινωνιακή αντεπίθεση της κυβέρνηση μπαίνει και ο ορός προστασία της κοινωνίας και της κοινωνικής συνοχής με στόχο να αλλάξει το κλίμα δυσφορίας για τις αρνητικές εξελίξεις στην οικονομία. Παράλληλα, στο «κάδρο» των ευθυνών βρίσκεται η Νέας Δημοκρατία με τον Γιώργο Πεταλωτή να αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «αν δεν ήμασταν εμείς κυβέρνηση θα είχαμε μπει πιο νωρίς στο ΔΝΤ και με μάλιστα αμιγώς στην επιτήρηση μόνο του ΔΝΤ» ενώ ζήτησε από τη Νέα Δημοκρατία να «αναλάβει τις ευθύνες της» για την εγκατάλειψη της συναίνεσης και να μην αρκείται μόνο σε κριτική.

ΕΘΝΟΣ                                                                                                                                                    ΠΗΓΗ:ellinikoforum.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: